Luostarivuoren luokasta

« Jazz-konsertti | Haastattelu: Jenni Korhonen, Korhosen huonekalutehdas »

Yritysvierailu Korhosen huonekalutehtaaseen

Aihe Yleinen, 8.2.2013 11:17, Tommi Kinnunen

Pääsimme luokkamme kanssa opon tunnilla Korhosen huonekalutehtaaseen yritysvierailulle. Kyseinen tehdas sijaitsi Varissuolla, joten taitoimme matkamme julkisiin kulkuneuvoihin (tässä tapauksessa bussiin) luottaen.

Korhosen huonekalutehtaan perusti alun alkaen Otto Korhonen 1900-luvun alussa. Hän teki tiivistä yhteistyötä Alvar Aallon kanssa, jonka käsialaa suurin osa tehtaan art deco – huonekaluista oli. Huonekalut saavuttivat suurta suosiota ja vielä nykypäivänäkin Korhosen tehdas tuottaa pääosin Aallon suunnittelemia kalusteita. Art deco – tyylisten huonekalujen ansiosta Korhosen tehdas kehitti uuden puuntaivutustekniikan. Tämä aikaansaadaan sahaamalla (tuolinjalan) laudan toinen pää ohuiksi lamelleiksi, jotka taivutetaan sittemmin muottia vasten lopulliseen muotoonsa. Puristusvaihe kestää noin viisi minuuttia, jonka jälkeen seuraa jatkokäsittely.

Taivutusosastolla tapasimme ”Markun”, joka työskenteli paraikaa tarjoilukärryjen vastataivutettujen jalkojen parissa.

Päiväraportti

Tehtaalle saavuttuamme ohjelmassa oli ensin ryhmäjako. Luokkamme jaettiin kahtia ja toinen pulisko pääsi opastetulle kierrokselle tehtaaseen, kun taas muut jäivät nauttimaan tarjoilun annista (Eskimo-jäätelö, sekä oman maun mukaan Coca cola - tai Sprite-lasillinen), ja katselemaan Korhosen tehtaasta kertovaa videota.

Ensimmäinen ryhmä lähti tutustumaan tehtaaseen Joonas Korhosen johtamina, kun taas muut jäivät nauttimaan monipuolisesta videotarjonnasta.

Kiersimme eri työvaiheisiin omistettuja toimipisteitä läpi ja tapasimme työntekijöitä töihinsä uppoutuneina. Saimme selville, kuinka nimenomaisia huonekaluja valmistetaan, ja kuinka raaka-aineita hyödynnetään ekologisesti ja kuinka myös hukkapuulle löytyy oma käyttötarkoituksensa. Kierroksella oli helppo pysyä mukana uusien tietojen suhteen, sillä saimme kaikki eräänlaiset kuulokkeet korviimme, joiden kautta oppaamme antoi meille avartavaa, monipuolista, sekä mielenkiintoista informaatiota.

Seuraavaksi oli ensimmäisen ryhmän vuoro katsella filmiä ja toinen puolisko luokastamme sukelsi tehtaan uumeniin.

Kommentoi

  • Blogia kirjoittavat Luostarivuoren koulun oppilaat. Esillä ovat koulun ja koululaisten arjen kuulumiset. Välillä käsitellään yleisempiäkin aiheita. Kommentit ja keskustelu ovat tervetulleita muistakin kouluista.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle