Luostarivuoren luokasta

« Hiihtoloma ja lomien merkitys | Jazz-konsertti »

Valinnaisaineet ja niiden valitseminen

Aihe Yleinen, 13.3.2012 18:49, Tommi Kinnunen

7. luokalla valitaan valinnaisaineet 8. ja 9. luokalle. Valinnaisten aineiden tehtävä on lisätä koulun oppiaineiden kiinnostusta. Valinnaisaineiden tehtävä on myös antaa oppilaille uusia kiinnostuksen kohteita.
Joidenkin oppilaiden mielestä valinnaisaineet ovat huono asia. Sen takia, koska ne tuovat lisää työtä ja oppitunteja koulupäiviin, joten koulusta ei pääse “tarpeeksi” aikaisin kotiin. He, ketkä sanovat tuolla tavoin, ovat kyllä jossain tapauksissa oikessa. Esimerkiksi, jos on jokin harrastus, ei välttämättä pääse joka kerta harrastamaan, jos pääsee lähtemään myöhään koulusta.
Kaikki eivät sentään suhtaudu valinnaisaineisiin negatiivisesti. Esimerkiksi liikunnasta kiinnostuneet oppilaat, jotka eivät muuten pääse harrastamaan liikuntaa, voivat koulussa ottaa valinnaisaineeksi liikunnan. Ja kuvataiteesta kiinnostuneet oppilaat voivat kuvataiteen valitsemalla parantaa taitoaan ja saada tietoa erilaisista menetelmistä, mitä voi käyttää erilaisissa maalauksissa ja piirustuksissa.

Useat oppilaat valitsevat valinnaisaineet sen perusteella, mihin kaveritkin menevät. Onneksi on sellaisiakin oppilaita, jotka valitsevat valinnaisaineet taitojensa ja kykyjensä mukaan.

Santeri ja Henrik, 7i.

Kommentoi

  • Blogia kirjoittavat Luostarivuoren koulun oppilaat. Esillä ovat koulun ja koululaisten arjen kuulumiset. Välillä käsitellään yleisempiäkin aiheita. Kommentit ja keskustelu ovat tervetulleita muistakin kouluista.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle