Luostarivuoren luokasta

« Lisää arviointikeskusteluista | 7i-luokkamme »

Yläkoulun ja alakoulun eroja

Aihe Yleinen, 8.2.2012 9:19, Tommi Kinnunen

Yläkoulun ja alakoulun välillä ei ole paljoa isoja eroja, mutta pienempiä senkin edestä. Isoimpia eroja ovat ehkä se, että yläkouluun saa tuoda omaa syömistä välitunneille ja puhelimia saa käyttää kouluaikana. Täällä Luostiksessa myös muutama opettaja on ihmetellyt alakoulun tiukkoja sääntöjä. Myös ruokailuaika on pidempi, 30 min, kun alakoulussa se oli 15 min. Mielestäni 30 min on parempi, koska siinä ehtii syödä kunnolla, toisin kuin 15 minuutissa.

Yläkoulussa on muutama koulutunti viikossa enemmän verrattuna alakouluun, mutta se johtuu pääosin siitä, että on tullut muutama uusi oppiaine, mm. ruotsi ja terveystieto. Yläkoulussa pidetään myös luokanvalvojan tunteja, joissa keskustellaan erilaisista kouluun liittyvistä asioista. Ja ainakin Luostiksessa on ollut rennompia ja mukavampia opettajia ja oppitunteja kuin alakoulussa. Koealueet ovat suhteellisen saman pituisia, mutta yläkoulussa itse kokeet ovat hieman haastavampia.

Paavo

3 Vastausta artikkeliin “Yläkoulun ja alakoulun eroja”

Amr: 27.2.2012 kello 19:43

ktjoriiti:Ala ny? Oikeen noinko hyva? Se pitas melkeen nahda ja varsinkin se sun pelaaminen =) . Kaikki osaaminen ja taituruus on nautittavaa (olen vahan paassyt todistamaan taitavaa pelaamista sivusta, enka sittenkaan tieda mitaan, kun en ole suostunut edes kokeilemaan kunnolla, etta mita se todella vaatii reflekseilta ja sorminapparyydelta).Nauti nyt oikeen kunnolla sitte!

Malik: 29.2.2012 kello 7:37

kjrtoiiti:Siis totuushan on se, etta ma olen aivan surkea kaikessa koordinaatiota ja reflekseja vaativassa toiminnassa. Peleissakin vaannan yleensa suosiolla vaikeustasot helpoimmalle

Lea-ope: 5.3.2012 kello 22:49

Heipä,hei! Alakoulussa oppilaat ovat nuorempia kuin yläkoulussa,joten on luonnollista ,että vastuualueet kasvavat vuosien myötä. Toivon,että olette saaneet “hyvät eväät” elämässä eteenpäin!Kaikkea hyvää toivottaen!!!

Kommentoi

  • Blogia kirjoittavat Luostarivuoren koulun oppilaat. Esillä ovat koulun ja koululaisten arjen kuulumiset. Välillä käsitellään yleisempiäkin aiheita. Kommentit ja keskustelu ovat tervetulleita muistakin kouluista.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle