Luostarivuoren luokasta

« Arviointikeskustelut | Lisää arviointikeskusteluista »

Valinnaisaineet

Aihe Yleinen, 20.1.2012 9:48, Tommi Kinnunen

Täällä Luostiksessa, ’’joudumme’’ valitsemaan kolme tai kaksi valinnaisainetta ja jossain tapauksissa vain yhden sellaisen. Määrä riippuu luokasta, eli siitä onko vaikka kielikylpyluokalla tai vaikkapa liikuntaluokalla. Määrään vaikuttaa myös alakoulussa mahdollisesti otettu vieras kieli. Meidän luokkamme valinnaisaine määrä ei ole, ainakaan minun tietääkseni, päätetty, mutta se on joka tapauksessa kaksi tai kolme.

Valinnaisaineita on ns. pitkiä ja lyhyitä valinnaisaineita. ’’Pitkää’’ valinnaisainetta on kaksi tuntia viikossa ja sitä opiskellaan kaksi vuotta, kun taas ’’lyhyttä’’ valinnaisainetta on vain yksi tunti viikossa ja sitä opiskellaan vain vuoden verran. ’’Pitkiä’’ aineita ovat mm. espanja, saksa, ranska ja kiina. ’’Lyhyitä’’ valinnaisaineita on vain kolme ja ne ovat vaikkapa tieto- ja viestintätekniikka, tekninen työ ja kotitalous. Edellä mainitut aineet ovat kaikki myös ’’pitkien’’ valinnaisaineiden listalla.

Valinnaisaineiksi kannattaa ottaa sellaisia aineita, joista itse pitää tai on kiinnostunut. Sellaista ainetta ei missään nimessä kannata ottaa, josta ei piittaa laisinkaan. Itse olen kiinnostunut kielistä, eli otan ainakin yhden niiden vaihtoehdoista, sitten otan varmasti liikunnan, ja kolmas aine on minulla vielä mietinnässä, mutta se on todennäköisesti kotitalous. Olen kuullut, että varsinkin liikunta, kotitalous ja kielet ovat suosittuja ja niihin tulee todella monta ryhmää, joten ei kannata myöskään ottaa vain kaverin takia jotain ainetta, vaan niin kuin sanoin, oman mielen mukaan.

Paavo

Kommentoi

  • Blogia kirjoittavat Luostarivuoren koulun oppilaat. Esillä ovat koulun ja koululaisten arjen kuulumiset. Välillä käsitellään yleisempiäkin aiheita. Kommentit ja keskustelu ovat tervetulleita muistakin kouluista.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle