Loppuvihellyksen jälkeen

« Hyvä yritys | Turkulaisten eurotaival murheellinen »

Rauhanneuvottelut

Aihe Urheilu, Yleinen, 18.12.2012 16:35, Mikko Salminen

FC TPS ja Veritas stadionin kiinteistöyhtiö ovat koko syksyn yrittäneet päästä sopuun uudesta sopimuksesta stadionilla pelaamisesta. Nyt kaupunginjohtaja Aleksi Randell on rientänyt apuun. Hän on kutsunut osapuolet pöytänsä ääreen huomiseksi ennen liigalisenssikomitean kokoontumista.

Veikkausliigan liigalisenssikomitea kokoontuu huomenna keskiviikkona 19.12. käsittelemään seuroilta pyydettyjä hakemuksia.

Paikallisesti mielenkiintoisinta on kuulla millaisen hakemuksen FC TPS on jättänyt. Seurahan pyysi taannoin Turun kaupungilta lupaa pelata kotiottelunsa Paavo Nurmen –stadionilla. TPS:n mukaan pelaaminen Veritas stadionilla käy seuralle liian kalliiksi.

Liikuntalautakunta ei ole myöntänyt lupaa toistaiseksi. Asiaa ei kuitenkaan ole haudattu, sillä hakemus palautui viime viikon kokouksessa valmisteluun.

Ensi kausi tulee joka tapauksessa liian nopeasti. Olosuhteita ei saada siihen mennessä liigan vaatimalle tasolle. Poikkeuslupia ei enää myönnetä.

On sitä kiistelty ennenkin

Kiistassa on kyse TPS:n ja stadionyhtiön välisistä erimielisyyksistä uuden sopimuksen sisällöstä. Stadionyhtiön johdossahan on FC Interin omistaja Stefan Håkans. On kuitenkin hämmentävää, miten tässä samassa tilanteessa ollaan jälleen.

Håkans on stadionyhtiöineen tarjonnut vuonna 2003 remontoidun stadion osaomistusta TPS:lle pitkin matkaa. Tämä oikeuttaisi TPS:lle sen havitteleman osan stadionin palvelutuotoista. Siihen ei Palloseura ole syistä ja toisista tarttunut. Ylpeys käy lankeemuksen edelle –sanonta soi itsellä takaraivossa.

Molempien osapuolten on tultava asiassa vastaan. On sääli mikäli Kupittaalle ei mahdu kahta turkulaista jalkapalloseuraa. Yleisurheiluväkeä TPS:n muuttopuheet eivät ole juurikaan ilahduttaneet.

TPS on väläytellyt aikanaan Paavo Nurmen stadionilla pelaamisen lisäksi jopa oman stadionin rakentamista. Suomen jalkapallopääkaupunki –imagoa tämäkään kiista tuskin vahvistaa.

TPS mainosti Wayne Brown siirron alla aktiivisesti kausikorttimyyntiään. Mies saapuu vahvistamaan joukkuetta ja kannattajien rahoilla oli varmasti oma osuutensa. En vain tiedä ostaisinko itse kausikorttia tietämättä, missä päin Turkua oma penkkini sijaitsee. Onko Paavo Nurmella lämmitettyjä penkkejä.

Jos yhden joululahjan voi vielä toivoa, niin turkulaisen pääsarjajalkapallon kannalta sopu on saatava aikaiseksi. Ehdotankin Randellille Nobelin rauhanpalkintoa, mikäli hän tehtävässään onnistuu.

Kommentoi


Mikko Salminen

  • Yksi pitää esittävästä taiteesta, toinen kirjallisuudesta. Urheilu on ollut Mikko Salmiselle intohimo päiväkoti-iästä tähän päivään. Jalkapalloammattilaisuuden jäätyä haaveeksi antaa hän nyt panoksensa suomalaiseen urheiluun katsomoiden puolella ja kynällään. Tämä blogi on tarinoita ja ajatuksia paikallisesta urheiluelämästä.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS