Loppuvihellyksen jälkeen

| Hyvä yritys »

Hippoksentiellä herätys

Aihe Urheilu, Yleinen, 19.10.2012 14:39, Mikko Salminen

Turun Palloseuran jääkiekkojoukkueen hullut vuodet ovat jatkuneet tänäkin vuonna. Ensin tuloksellisesti hyvää työtä toimitusjohtajana tehnyt Kari Hietarinta sai lähteä ja kuluneen viikon alussa päävalmentaja Pekka Virralle annettiin käsky kerätä kamppeensa HK-areenalta.

Molempien lähtöön liittyy mielenkiintoisia kuvioita, sillä Hietarinnan johdolla TPS:n taloudellinen kurssi oli saatu käännettyä monien tuhlailuvuosien jälkeen. Virta taas vakuutteli Ylen Peliuutiset –ohjelmassa nauttivansa seurajohdon luottamusta vain viikko ennen potkujaan. Jääkiekko nimisessä bisneksessä kaikki voi muuttua yhdessä yössä.

Vaikka TPS:n sarjasijoitus ei ole menestyksen puolesta antanut aihetta valtakunnallisiin otsikoihin, on Artukaisten PR-puolelle nostettava hattua. Pekka Virran tilalle Tampereelta saapunut Juha Pajuojan syliin on tipahdellut viikon sisällä päivä toisensa jälkeen nimekkäitä vahvistuksia. Kyllä turkulaisen urheilun lippulaivan kurssia hälytettiin kääntämään tamperelainen. Tätä kai kutsutaan suvaitsevaisuudeksi.

Vahvistuksia on tullut sekä kentälle, että sen välittömään läheisyyteen. Pelkästään Petteri Nummelinin luistelun näkemisestä paikan päällä voisi maksaa. Aki Berg on ilmeisesti suorittanut kansainvälisen huoltajatutkinnon kaikessa hiljaisuudessaan. Luulisi pelaajien pitävän nyt varaluistimien varaluistimetkin järjestyksessä. Vielä kun Vjatsheslav Fandul saapuisi Turkuun, niin alkaisi nostalgia-arvo olla kohdillaan juhlavuoden kunniaksi.

NHL:n uuden työehtosopimuksen ollessa syväjäässä saatetaan lähipäivinä kuulla uusista kaappauksista. Mikko Koivun suullisesta sopimuksesta Palloseuraan ehdittiinkin jo uutisoida. Kauankohan yrityksillä riittää halua ja varoja tukea NHL –tähtien vakuutusmaksuissa.

TuTo:n ja Juhani Tammisen vahva alkukausi medianäkyvyyden osalta on jäämässä TPS:n kilpavarustelun jalkoihin. TuTo on kuitenkin onnistunut saavuttamaan turkulaisyleisön ja ottelutapahtumat ovat selkeästi isoveljeään edistyksellisempiä. Organisaatioiden keskinäinen kilpailu on molemmille hyväksi ja loppukädessä turkulainen katsoja nauttii tämän kamppailun synnyttämistä hedelmistä.

Jalkapalloakin pelataan

Samaan aikaan kun HCTPS on paistatellut otsikoissa ovat jalkapalloväen kädet hikoilleet mestaruustaiston tullessa viimeisille porteille. Molemmat turkulaisjoukkueet ovat mukana vahvasti Veikkausliigan loppuratkaisuissa. Maanantaina pelataan hyvin ratkaiseva paikallisottelu, jossa tasapeli olisi molemmilla katastrofi. Tästä herää parikin kysymystä.

Miksi Veikkausliigassa pelataan peli päivänä, jolloin suomalaiset totutusti lataavat viikonloppuna tyhjenneitä akkujaan. Kuka keksi asettaa yhdeksi Veikkausliigan runkopäiväksi maanantain? Tällä päätöksellä Veikkausliigajohtajat ampuivat itseään pahasti jalkaan jo ennen kauden alkua.

Peli pelataan kolmen päivän kuluttua enkä ole huomannut normaalista poikkeavaa markkinointia, vaikka luulisi tällaiseen peliin satsattavan isolla kauhalla. Jos kentällä olevan joukkueen suoritustason odotetaan olevan huipussaan, niin miksi sitä ei vaadita muulta organisaatiolta.

Kaiken lisäksi tv-kanava Kutonen näyttää ottelun ilmaiseksi. FC Interin toimistolta Hippoksentiellä toivoisi jonkinlaista räväkkää loppukiriä tai muuten Turun derbystä jää luu käteen.

Menkää ihmiset katsomoihin. On turha valittaa ja nauraa surkeille katsojaluvuille jos itse kaivaa napaansa kotisohvalla.

2 Vastausta artikkeliin “Hippoksentiellä herätys”

Juhani Marjanpoimija: 25.10.2012 kello 10:45

TuTo on reaalimaailmassa tehnyt Aurinkokunkun johdolla 300-400 000 euroa tappiota tähän saakka. Ne ihmiset siellä ovat vapaalipuilla, toimittaja hyvä. Ilman uutta rahanpumppausta TuTo on konkurssissa kesään mennessä.

UrheiluHullu: 28.10.2012 kello 17:38

Jälleen kerran mahtavaa luettavaa, kiitos!

Kommentoi


Mikko Salminen

  • Yksi pitää esittävästä taiteesta, toinen kirjallisuudesta. Urheilu on ollut Mikko Salmiselle intohimo päiväkoti-iästä tähän päivään. Jalkapalloammattilaisuuden jäätyä haaveeksi antaa hän nyt panoksensa suomalaiseen urheiluun katsomoiden puolella ja kynällään. Tämä blogi on tarinoita ja ajatuksia paikallisesta urheiluelämästä.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS