Kulttuurikulkurit

« 40 vuotta ja pillifarkut | Sadetta odotellessa »

Ihmeelliset äijät

Aihe Ei luokittelua, 7.7.2012 12:03, Tuomo Karhu

Perjantain ensimmäinen keikka, jota en malttanut jättää kesken oli ruotsalainen Mustasch. Liian pitkään olen antanut häiritä, että bändi ei keksi pyörää uudestaan. Parin viime vuoden aikana olen kuitenkin alkanut antautua bändille. Näin hyvää raskasta rockia ei tee moni. Hienojen biisien lisäksi ihastelen Ralf Gyllenhammarin sopivasti humoristista tapaa äijäillä. (Kukaan täysjärkinenhän ei voi äijäillä vakavissaan.) Mustasch-solistiakin ihmeellisempi äijä on Kauko Röyhkä, joka Narttuineen ylsi yhteen Ruisrockin parhaista keikoista koko 2000-luvulla. Röyhkän laulut vain paranevat vuosien saatossa, ja miehen karisma on kansainvälisestikin poikkeuksellinen. Jopa brittipopin valovoimaisimpiin tähtiin lukeutuva Jarvis Cocker kalpeni Röyhkän rinnalla. Kaiken lisäksi Röyhkässä soittivat perjantain parhaat muusikot. Etenkin Tommi Vikstenin ja Jarmo Heikkisen kitarointi veti hiljaiseksi. Progea on maailmassa tarpeeksi, mutta miesten kitaraharmonioita kuunnellessa mielessäni heräsi vääräoppinen toive Röyhkän progelevysta. Naurettavan monimutkaiset sävellykset ja Röyhkän yksinkertainen murahtelulaulu olisivat lyömätön yhdistelmä. Ehkä.

Kommentoi

Kulttuurikulkurit
Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle