Kulttuurikulkurit

« Myrskyjä vesilasissa | Ihmeelliset äijät »

40 vuotta ja pillifarkut

Aihe Ei luokittelua, 7.7.2012 11:58, Katariina Norontaus

Pitkään tauolla olleiden bändien paluukeikat tarjoilevat turhan usein silkkaa löysää nostalgiaa. Tämä ei onneksi ollut ongelma perjantai-iltana, kun 14 vuoden paussilta palaava ruotsalainen hardcore-legenda Refused nousi Telttalavalle. Tunnelmia voi tarkistaa Turun Sanomien kuvagalleriasta.

Laulaja Dennis Lyxzen pomppi ja  rääkyi kuin olisi yhä 1990-luku, huomauttaen yleisölle, että arvatkaa millaista on olla 40 ja näin tiukoissa farkuissa. Haarahyppyjen korkeudesta päätellen vastaus oli: ei sen hassumpaa. Lyxzen kommentoi myös Suomen pakollista ruotsinkielen opetusta (ei kannata) ja nyky-yhteiskunnan tilaa. Vieläkin huonommin menee kuin 15 vuotta sitten, kun nuoret vihaiset miehet kirjoittivat äärivasemmistolaisia sanoituksiaan.

Keikkasetti koostui festariystävällisesti Refusedin tunnetuimmasta tuotannosta, sikäli kun hardcoressa voidaan puhua tunnetusta. Illan aikana kuultiin muun muassa The Refused Party Program, Summerholidays vs. Punkroutine, Refused Are Fucking Dead ja iki-ihana New Noise klassikoksi muodostuneelta The Shape of Punk to Come -levyltä.

Nyt jäi harmittamaan entistä enemmän, ettei bändiltä herunut haastattelua ennen festivaalia.

Kommentoi

Kulttuurikulkurit
Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle