Kulttuurikulkurit

« Keski-ikäisten kokoontumisajot | Sukellus teatterin runsaudensarveen »

Colosseumin kukkuloilla

Aihe Ei luokittelua, 24.7.2011 12:15, kimmo.lilja

Yksi yö kaiken muuttaa voi. Ukkossade viilensi teltan, ja edellisenä iltana piinannet jonot olivat enää muisto vain. Keitele Jazzin tämän kesän pääesiintyjä, järjestäjien toivelistan kärjessä jo vuosia ollut brittidinosaurus Colosseum tuli ja valloitti. Vaikka yhtye vetikin jazztelttaan vain puolet siitä, mitä edellisenä iltana esiintynyt Jethtro Tull, niin tunnelma oli enemmän kuin tuplasti korkeammalla. Vanhojen herrojen ja rouvan keikkakuntoa epäilleet saivat todeta olleensa täysin hakoteillä. Colosseum vuosimallia 2011 ei ole mikään kultaisen iän puuhakerho tai vanhalla maineellaan eläkekassaa täydentävä nostalgiatrippi, vaan täydessä terässä oleva erilaisia musiikkityylejä saumattomasti sekoittava YHTYE. NImenomaan yhtye. Vaikka se onkin leimallisesti rumpali John Hisemanin lempilapsi, lavalla kaikki muusikot ovat tasavertaisessa asemassa. Kaikki myös pystyvät yhä ihmeisiin, vaikka karismaattinen Chris Farlowe antaakin basisti Mark Clarken luikauttaa korkeimmat äänet. Legendaarisen Dick Heckstall-Smithin korvannut Barbara Thompson ei ole samalla tavoin värikäs lavapersoona, mutta fonistina rouva Hiseman täyttää paikkansa täydellisesti. Keikan ohjelmisto on pääosin tuttua, mutta tämän päivän soundeilla ja uuteen kuosiin sovitettuina yhä tuoretta kuultavaa. Turussa omalla bändillään vuonna 1975 konsertoinut urkuri Dave Greenslade näyttää poissaolevalta, mutta soitto on jokaista ääntä myöten totaalisesti läsnäolevaa. Kitaristi Clem Clempson erotuu joukosta kirurgimaisen terävällä ja timmillä olemuksellaan, ja hänen tuore sävellyksensä Tomorrow´s Blues todistaa jatkuvasta luomisvoimasta.

Päivä alkoi mainiosti riehakaan Elifantree -trion konsertilla. Saksofonistin, rumpalin ja laulajan muodostama kokoonpano ei tietenkään voi edes periaatteessa kuulostaa tavanomaiselta, ja keijumaisen ruotsalaisen Anni Elif Egecioglun enakkoluutttoman vahva vokalismi haastaa fonisti Pauli Lyytisen ja rumpali Tatu Rönkön pitämään tuntosarvet herkästi koholla.

Mainion sympaattinen  tapahtuma kannattaa jo nyt merkata ensi kesän kalenteriin. Esiintyjälista tarjoaa varmasti jälleen mojovia yllätyksiä.

2 Vastausta artikkeliin “Colosseumin kukkuloilla”

Kari Kukkonen: 25.7.2011 kello 16:35

Olet harvinaisen oikeassa ja siksi tilasinkin lentoliput Puolaan Colosseumin 2. viimeiselle keikalle Puolan Slupskiin.

Kari Kukkonen: 28.7.2011 kello 15:01

Ja lisäksi varmuuden vuoksi Bad Doberaniin viimeiselle keikalle.

Kommentoi

Kulttuurikulkurit
Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle