Kirjakuisti

« Tervetuloa Turun Kirjamessuille! | Kuuletko hiljaisuuden vai haluaisitko suklaajäätelön tötterössä? »

Marica Bodrožić: Lähtö ja saapuminen

Aihe Yleinen, 16.9.2016 7:01, Marica Bodrozic

Vähän ennen lähtöäni Turkuun istun omassa puistossani Berliinissä ja luen Hubert Fichten kertomusta, jonka otsikko sopii tulevaan matkaani paremmin kuin mikään muu: „Der Aufbruch nach Turku“ (Lähtö Turkuun). Koska kirjan kansi on niin harmaa, mietin mielessäni harmaata Pohjolaa. Suomea. Lounaisrannikkoa. On lähes kolmekymmentä astetta varjossa ja yritän kuvitella mielessäni saaristoon ja raikkaan meri-ilman. Minkälainen taivas siellä mahtaa olla? Onko se todellakin niin harmaa kuin Fichten kirja. Lähtöni ovat aina alkaneet kirjoja lukemalla. Saavuttuani Turkuun, unohdan välittömästi harmaan kirjankannen. Taivas ei ole täällä ainoastaan syvän sininen, se on argumentti, värin oppimestari.

Marica Bodrožić
Käännös: Marjukka Mäkelä

Tämä teksti löytyy myös saksaksi Goethe-Instituutin sivuilta osoitteesta http://blog.goethe.de/finnland

Kommentoi


Kirjoittajat

  • Tommi Kinnunen
    Turkulainen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Luostarivuoren yläkoulussa ja lukiossa. Kirjailija (Neljäntienristeys, Lopotti). Syntynyt 1973 Kuusamossa. Muuttanut Turkuun 1992 opiskelemaan suomen kieltä, puheviestintää ja kotimaista kirjallisuutta.


  • Salla Simukka
    Tamperelainen vapaa kirjailija, kääntäjä. Syntynyt 1981 Tampereella. Opiskellut Turun yliopistossa pohjoismaista filologiaa, suomen kieltä, yleistä kirjallisuustiedettä ja luovaa kirjoittamista.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS