Kynäilyjä kesikseltä

« Leirin teemana olympialaiset |

Kylmää ja sateista

Aihe Yleinen, 13.6.2008 18:11, anu.valila

Tänä vuonna leirillä on satanut paljon ja ollut kylmää. Viime vuonna täällä oli kuumaa, mutta onhan täällä silti hauskaa. Lajeissakin olisi ollut eilen 10. kesäkuuta hauskempaa, jos ei olisi satanut.

- Täällä on ollut ihan kivaa jos ei olisi satanut, mutta ei se sade paljoa haitannut, toteaa Emmi Virta.

- Kesis on mukava toimintaleiri, jossa pääsee tutustumaan uusiin lajeihin ja ystäviin, kommentoi Eveliina Alho.

Melissa Manninen, 10 vuotta, Kaarina

 

Moottoriurheilu

Kesis-leirin ensimmäisenä päivänä oli moottoriurheilua ja parkouria, josta moottoriurheilu oli paras. Moottoriurheilussa sai ajaa mönkijällä ja crossipyörällä. Mönkkäriin oli pitkä jono ja olin toiseksi viimeinen. Siinä sai ajaa kaksi kierrosta, mutta sain ajaa kolme kierrosta, kun kierrostenlaskija meni sekaisin. Mönkijöiden ja crossipyörien perässä juoksi poika koirantalutushihna kädessä, joka oli kiinnitetty mönkijään turvallisuus syistä. Kun talutushihna pääsi irti mönkijästä, niin se sammui. Crossipyörissä ei ollut muuta kuin hihna, joka ei irronnut. Crossipyörä oli paras, koska itselläni on kotona 80 cc 1,5 heppanen pyörä. Crossirata oli isompi ja haastavampi kuin mönkkärirata. Moottoriurheilu oli parasta tässä leirissä.

Akseli Laineenkare, 12 vuotta, Parainen.

 

Kesis-leiri 2008

 

Eilen 10. kesäkuuta isäni toi minut ja kaverini Joonaksen tänne Sauvon Ahtelaan. Ensiksi pystytimme teltan ja tutustuimme toisiimme. Hetken päästä menimme syömään päivällistä eli makkarakeittoa ja ruisleipää. Ruoka maistui hyvältä. Ruuan jälkeen menimme tekemään meidän ryhmälle portin. Viiden aikaan menimme syömään pastaa. Heti sen jälkeen menimme moottoriurheiluun ja parkouriin. Niissä oli todella hauskaa. Illalla söimme lihapiirakkaa ja menimme nukkumaan.

Valtteri Särös, 12 vuotta, Turku

 

Turkulainen Santeri Koivula haastatteli kaveriaan Joonasta:

 

Mikä on lempi jalkkisjoukkueesi? – Portugali, koska se vaan on niin hyvä. Ketä on lempi pelaajasi ja miksi? – C. Ronaldo, koska se on vaan maailman paras pelaaja!

(Lisäksi pojat piirsivät Portugalin peliryhmityksen ja hienoja syöttökuvioita.)

 

Joonas Penttilä haastatteli Santeria:

 

Lempi talli? - Ferrari

Lempi kuski ja miksi? – Kimi Räikkönen, koska hän on aina paras ja puhuu huonosti.

 

Kesis

 

Olin Kesis-leirillä. Meillä oli parkouria, joka oli tosi kivaa. Meillä oli myös moottoriurheilua, sekin oli tosi kivaa, mutta koko ajan satoi rankasti. Iltapalana oli lihapiirakkaa ja jogurttia. Kello 21 oli teatterilla iltasatu, jonka jälkeen kello 21.30 oli hiljaisuus. Yö meni mukavasti ja nukahdin melkein heti.

 

Jonne Stenlund, 11 vuotta, Paimio

 

Lokalahtelainen 12-vuotias Sinna Niemi haastatteli Rasmus Kivelää:

 

Ikä: - 12 vuotta.

Lempi laji: - Leirillä Parkour.

Harrastaa: - Koripalloa, kitaran soittoa ja taekwondoa.

Lisäksi Rasmus kuuntelee heviä ja rockia esim. Iron Maidenia ja Metallicaa.     

 

Parkour

 

Parkour on urheilullinen laji, jossa hypitään esteiden yli. Lajia harrastetaan paljon kaupungeissa. Parkourissa tarvitaan aika paljon ponnistusvoimaa, jos haluaa ponnistaa korkealle. Lajia voi harrastaa ihan kuka tahansa, sillä se on halpaa ja mukavaa.

 

Tommi Westerlund, Turku

 

Kesis

 

10.-13.6.2008 järjestettiin Kesis niminen leiri. Leirille sai itse valita lajipaketin, jossa on monia urheilulajeja. Kesiksellä on ollut jo parkouria ja moottoriurheilua. Kesiksellä on satoja tyttöjä ja poikia, joilla kaikilla on hauskaa. Kaikilla on oma teltta, jossa nukutaan ja ollaan. Kesiksellä on 8-13 -vuotiaita lapsia. Leiri on Sauvon Ahtelassa. Paikka on meren rannassa, jossa voi uida omalla tunnilla. Leirille on rakennettu oma teatteri, ruokala ja urheilukenttiä. Kesiksellä voi tehdä melkein mitä vaan. Leirille tulee julkkiksia ja hyviä valmentajia.

 

Olli Rumpunen

 

Kesis-leiri alkoi 10.6.08. Lapset ja nuoret tulivat Kesikseen aamulla. Osa tuli kaumpaa ja osa hieman lähempää. Ihmeellistä kyllä, mutta neljän päivän leirille tuli paljon tavaraa mukaan. Ei mennyt kauan, kun monella oli jo teltat pystyssä. Oli sateinen päivä, joten kaikki viihtyivät sisällä teltoissa. Kuitenkin pian oli pakko tulla lajeihin. Osa niistäkin keskeytyi sateen takia. Ruoka maistui, vaikka montaa lajia ei vielä käyty. Lipunnostoon oli mentävä. Siellä tapasimme Satu-sedän. Heh heh J

 

Emppu Kuokkanen, 12 vuotta, Lohja

 

Liikuntaleiri Kesis!

 

Kesis on liikuntaleiri, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin lajeihin. Välillä syödään, nukutaan ja leikitään ryhmän kanssa. Kesis pidetään Sauvon Ahtelassa, jossa urheilee n. 800 lasta ja nuorta. Leiri kestää tiistaista perjantaihin. Keskiviikkona pääsemme katsomaan TPS:sän salibandy naisia ja miehiä (sekä ehkä jäkis pelaajia). Leirillä nukutaan omassa tai kaverin teltassa. Leirillä on ollut tähän mennessä tosi hauskaa! Kaikki mukaan ensi vuonna!

 

Venla Saha 11 vuotta, Raisio

Jenni Järvinen 11 vuotta, Raisio

Essi Liimatainen 11 vuotta, Raisio

 

Leiriläisen haastattelu

 

Kuka olet ja mikä on ollut hauskin laji? – Siiri (Sippe) ja frisbeegolf.

Mitä lajia odotat innolla? – Lippupalloa.

Oletko saanut uusia kavereita? – Joo.

Missä ryhmässä olet? – Numero 30, NoName.

Oletko käynyt uimassa? – Olen, jääkylmässä merivedessä. Hauskinta on ollut tähän mennessä frisbeegolf ja uinti.

Oletko ollut aiemmin Kesiksellä? – No en.

 

Ii, 12 vuotta, Lohja

 

Sonja haastatteli 11-vuotiasta Veera Lempistä

 

Pum ja Pam! Olitko kokeillut ammuntaa ennen ja voisitko ajatella harrastavasi sitä? – En ole kokeillut ja harrastaminen voisi olla aika hauskaa. Mikä ammunnassa oli parasta? – Tähtäys. Oliko se pelottavaa? – Ei, mutta jännittävää.

Tiesitkö, että ilmapistoolin luoti painaa vain 0,5g. Luodin lähtönopeus piipusta voi olla jopa 500 km/h. Ilmapistoolin piippu pitää olla aina ladatessa alaspäin viistoon ja aina muuten suoraan eteenpäin. Ilmapistooli ladataan nostamalla sivussa oleva vipu ylös. Sen jälkeen vivun avulla avattuun koteloon laitetaan luoti sileä puoli edellä siten, että se menee koloon ja toisessa päässä on reikä.

 

Sonja Salminen, 10 vuotta, Raisio

 

Jalkapallon EM-kisat

 

Jalkapallon EM-kisoissa kilpaillaan jalkapallon Euroopan mestaruudesta. Kisat järjestetään joka neljäs vuosi. Tänä vuonna kisat järjestettiin Sveitsissä ja siellä kilpailee 16 Euroopan maata. Suomi ei ole koskaan päässyt EM-kisoihin. Tänä vuonna pohjoismaista vain Ruotsi on mukana kisoissa. Joukkueet on jaettu A-, B-, C- ja D-lohkoihin. Yhdessä lohkossa pelaa siis neljä pelaajaa. Jalkapallo on hyvin tunnettu laji.

 

Lotta Heimola, 12 vuotta, Nousiainen

 

Jalkapallo voi olla joillekin rankkaa ja toisille ei. Yleensä lasten joukkueilla on harjoituksia kaksi kertaa viikossa. Lotta Heimolan mielestä jalkapallo on kivaa ja hän on harrastanut sitä yli neljä vuotta. Hänen joukkuettaan valmentaa Petri Heimola. Heidän joukkueessaan eli MAPS:ssa on 19 tyttöä. MAPS:in tytöt pelasivat viimeksi KSF:ää eli Kemiön joukkuetta vastaan ja voittivat 8-0, kertoo Lotta.

 

Julia Lönnroth, 12 vuotta, Nousiainen

 

Kesis-leirillä on joka päivä paljon toimintaa ja tekemistä. Kesiksellä nukutaan teltassa ja liikutaan paljon kävellen. Leirille pääsee 7-13 –vuotiaat ja leirillä tutustuu uusiin lajeihin. Kesis kestää neljä päivää.

 

Pauliina Pihlavisto, 10 vuotta, Kaarina

 

Kesiksellä on kivaa, paitsi silloin on tylsää kun sataa. Leirillä on paljon erilaisia lajeja ja ne ovat ihan kivoja. Leirillä nukutaan teltassa. Kesis on toimintaleiri ja siellä pääsee kokeilemaan uusia lajeja. Kesiksellä pääsee myös uimaan ja leiri kestää neljä päivää. Luulin leirin lajeja tylsiksi, mutta ne olivatkin hauskoja.

 

Milla Seitoranta, 11 vuotta, Kaarina

 

Parkour on hauskaa. Parkourissa hypitään esteiden yli ja siinä täytyy pitää tasapaino. Siinä myös tehdään voltteja ja käytetään paljon käsiä. Parkourissa täytyy aina hypätä päkiöillä, koska jos osuu kantapäällä voi liukastua jos este on märkä.

 

Antero, 12 vuotta, Kiikala

 

Kesiksellä on ollut kivaa. Sää ei ole suosinut, sillä aurinko on ollut pilvessä ja vettä on satanut. Kesis-toimintaleiri on tarkoitettu 7-13-vuotiaille. Leirillä pääsee tutustumaan uusiin lajeihin. Kesiksellä pääsee tutustumaan uusiin hauskoihin lajeihin. Luulin joitain lajeja tylsiksi, mutta kun kokeilin niitä, ne olivatkin hauskoja. Näin kommentoi Melissa Manninen. Leirillä on paljon tekemistä. Ammunta oli kivaa, mutta en odottanut, että pääsisin ampumaan oikealla aseella! Näin kertoi Emmi Virta.

 

Eveliina Alho, 10 vuotta, Kaarina

 

J.K. Rowling on kirjoittanut mm. seitsemän Harry Potteria järjestyksessä: 1. Harry Potter ja viisasten kivi 2. Harry Potter ja salaisuuksien kammio 3. Harry Potter ja Azkabanin vanki 4. Harry Potter ja liekehtivä pikari 5. Harry Potter ja Feeniksin kilta 6. Harry Potter ja puoliverinen prinssi 7. Harry Potter ja kuoleman varjelukset. Seitsemäs Potter on kaikkein tunnetuin maailmalla ja se ilmestyi suomeksi vasta tänä vuonna (1.3.08). Harry Potterit perustuvat fantasiamaailmaan, jota ”jästit” eli ei taikovat ihmiset eivät näe. Harry Potter käy Tylypahkan koulua parhaiden ystäviensä Ronaldin eli Ronin, Weasleyn ja Hermione Grangerin kanssa. Velhomaailmassa on mitä erikoisimpia herkkuja. Esim. suklaa sammakoita, joista tulee mukana keräilykortti. Kortin kuvana on joku kuuluisa velho tai noita.  Lisäksi löytyy joka maun rakeita, jotka maistuvat räältä, korvavaikulta tai möröltä. Olisiko kiva syödä? Tietenkin löytyy myös toffeeta, suklaata ja papuja.

 

Ella Lindström, 12 vuotta, Nousiainen

 

Veera Lempinen haastatteli Sonja Salmista

 

Ikäsi? – 10 vuotta. Oletko kokeillut ennen frisbeegolfia? - En ole, mutta olen nähnyt sitä televisiosta. Mikä siinä oli vaikeinta? - Heittotyyli. Entä hauskinta? – Heittäminen. Haluaisitko harrastaa sitä? – Kyllä voisin.

Frisbeegolfissa pitää kääntää kylki siihen suuntaan, jossa kori on. Sitten pitää vetää käsi taakse ja heittää nopeasti. Tarkoitus on heittää frisbee vähillä heitoilla koriin.

 

Parkour on omien taitojen kehitystä. Siinä kehitetään kaikkia neljää raajaa. Siinä ei ole sääntöjä ja sitä voi harrastaa melkein missä vaan. Elikkä periaatteessa paikasta x paikkaan y. Parkourissa hypitään esteiden yli ja pitää myös muistaa venytellä.

 

Teemu Saaristo, 13 vuotta, Lohja

 

Parkour on hauska laji. Se on omien taitojen kehittämistä ja hyvää kuntoilua. Se sopii kaikille. Siinä ei ole sääntöjä.

 

Väinö Rauhala, 11 vuotta, Paimio

 

Kesäherkku

 

Kaikilla on monia herkkuja. Tässä on meidän ryhmän lemppareita. Elina: jäätelö ja joitain muita herkkuja, Vilma: jäätelö, Liisa: suklaajäätelö, Meira: suklaa, Hanna: mansikka, Julia: mansikka, Milla: mansikka, Netta: suklaajäätelö, Emmi: jäätelö, Ohjaaja-Linda: mansikkakakku, Ohjaaja-Ansku: vaniljajäätelö. Siinä olivat osa 28 ryhmän eli möhköfanttien lemppareista. Mikä on sinun lemppari? Mietippä sitä?

 

Elina Kaulin, 10 vuotta, Turku

   

Akvaarioharrastus

 

Sain ensimmäisen akvaarioni joululahjaksi neljän kuukauden yrittämisen jälkeen. Nykyään minulla on kaksi akvaariota. Harrastus on aika kallis, mutta kalat maksavat alle kuusi euroa. Aloittamiseen tarvitsee aika paljon aikaa ja altaan koosta riippuen yli 200 euroa. Akvaarioita hankkiessa kannattaa noudattaa tätä ostoslistaa: allas, suodatin, lämmitin, kalan ruokaa, hiekkaa, kalat, vedenparannus aine, kasviravinnetabletit, nestemäinen kasvisravinne ja somisteet (esim. kaunis kivi). Kun olet ostanut akvaarion ja huuhdellut sen, niin pääset pesemään hiekkaa. Akvaarion paikka tarvitsee valita huolella. Paikka ei saa olla liian aurinkoinen tai siinä ei saa vetää. Netistä ja akvaariokauppiailta saa hyviä neuvoja akvaarion perustamiseen.

 

Ida Livonen, 11 vuotta, Salo

 

Julkkisottelu

 

Kesiksen julkkisottelu päättyi leiriläisten voittoon 6-5 TPS:ää vastaan. Ykköspelaajat: Nelli, mä, Eero Kivistö ja joku Milla McMynämäki johtivat joukkueen voittoon. TPS:n pelaajat eivät pelanneet kunnolla ja he saivat jäähyjä toisensa perään.

 

Eeva Ylieskola, 6 vuotta, Marttila

Nelli Mäkinen, 7 vuotta, Marttila

Fande Mäkinen, 9 vuotta, Tarvasjoki

 

Parkour on Kesiksen paras laji

 

Parkourissa hypitään esteiden yli esim. seinien, roskisten jne. Kesiksellä parkouria pitää Joonas ja Markus. Ne on hyviä.

 

Tatu Marttila, 11 vuotta, Lempiäinen

 

Olen Turun Sanomien lehtipajassa Kesiksellä enkä ole keksinyt 20 minuuttiin juttua. Ajattelin haastatella kaveriani Hanna, sillä hän harrastaa yleisurheilua Mynämäen Iskussa sekä harrastaa myös partiota, hip hoppia ja jazz tansseja Mynämäen tanssistudio Pointissa. Hanna on harrastanut yleisurheilua noin puolitoista vuotta. Kesiksellä on monia eri lajeja ja Hanna on kokeillut niistä monia ja eniten hän odotti sirkuskoulua, eivätkä odotukset pettäneet: ”Se oli hauskaa ja monipuolista” kertoo Hanna. Hän oli lajipaketti kolmosessa, jossa oli mm. karaokea. ”Olisin halunnut kokeilla myös parkouria ja judoa.” Niitä ei ollut lajipaketti kolmosessa, vaan nelosessa. Kenelle suosittelisit Kesistä? – Kaikille ikäryhmään kuuluville ja reippaille lapsille!

 

Veera Vuorenoja, 13 vuotta, Mynämäki

 

Frisbeegolf: ”Ulkonäkö voi pettää!”

 

Ensin ajattelin, että tästä tulisi tosi tylsää. Kun ensimmäiset heitot oli heitetty, kaikki nauroivat täyttä kurkkua. Muuten se ei olisi ollutkaan niin kivaa, jos kaikki olisivat osuneet heti koriin. Minäkin heitin frisbeen muutaman kerran puuta päin. Pelin ideahan oli saada heitettyä frisbee mahdollisimman vähillä heitoilla metalliseen koriin. Aina se frisbee loppujen lopuksi saatiin koriin. Oli todella tylsää, kun ilmoitettiin ajan olevan jo melkein ohi. Ohjaajamme oli Juho. Hän aina välillä lupaili jäätelöä sille joka saisi tietyllä määrällä heittoja koriin. Laji voi ensin vaikuttaa tosi tylsältä, mutta minuun se teki vaikutuksen. Se sopii suunnilleen kaikille. Sitä voi harrastaa Turussa, Raisiossa, Kaarinassa ym. ja tietenkin Sauvon Ahtelassa.

 

Mira Penttilä, 13 vuotta, Mynämäki

 

Koiran omistamisen iloa ja surua

 

Auton ovet suljetaan tavallista hiljemmin, jotta korissa tuhiseva karvakuono ei heräisi. Yrityksestä huolimatta black and tan värinen pinserin pentu on tuota pikaa jalkeilla tutkimassa uutta ympäristöä. Koiran omistaminen tuo paljon iloa ja huonosti nukuttuja öitä. Pennun tulo sekoittaa usein koko perheen elämän rytmin, joten koiran ottoa harkitsevan kannattaa varautua siivoamaan lattioita tiheään tahtiin. Useat ovet ovat suljettuina, kun pentua ei haluta päästää kokolattia matolle. Koirasta on paljon vaivaa, mutta se tuo elämään rutkasti iloa ja naurun aihetta, kun suklaasilmäinen pentu tekee ihmisten kannalta käsittämättömiä juttuja. Koiran lepopaikaltakin saa jatkuvasti olla keräämässä sukkia pyykkiin, varsinkin likaiset sukat löytävät tiensä varsin nopeasti sinne. Kun koiraan on tottunut, niin elämä ilman sitä tuntuu varsin vapaalta, mutta myös melko tylsältä.

 

Hanna Koohia, 13 vuotta, Mynämäki

 

Kesis-leirillä on mukavaa yhdessä oloa ystävien kanssa. Täällä saa uusia kavereita ja liikuntaa. Täällä on paljon eri lajeja, joita saa kokeilla. Leiriohjaajat ovat mukavia ja iloisia.

 

Anni Silvaani, 12 vuotta, Mietoinen

 

Judo lasten suosioon!

 

Judo on noussut lasten suosioon tosi nopeasti. Se on melko helppo oppia. Siinä on heittoja, kuristuksia ja lukkoja. Judo on itsepuolustuslaji. Judossa ei lyödä eikä potkita. Sitä harrastetaan ympäri maailmaa. Japanissa on parhaimmat harrastajat.

 

Joni Kontturi, 12 vuotta

Ilari Reitamo, 12 vuotta, Vaskio

 

Tanssi on hauskaa ja terveellistä!

 

Harrastan hip hoppia, modernia, jazzia ja balettia. Tanssiminen on tosi hauskaa ja siitä saa myös hyvää liikuntaa. Kesiksellä oli myös tanssia. Sain kokeilla cheerleadingia, mitä olen aina halunnut kokeilla. Breakdance oli myös tosi kivaa! Kesiksellä oli myös hip hoppia, uintia, ammuntaa, diskot ja beachkäsipalloa. Leirillä saa kokeilla monenlaisia lajeja ja se on tosi hauskaa. Kannattaa tulla!

 

Miriam Kuronen, 12 vuotta, Mynämäki

 

Anna Kankaristo haastatteli Annamari Salmista

 

Paras laji tähän mennessä? – Sirkuskoulu ja frisbeegolf. Oletteko ollut uimassa? – Joo. Onko hauskaa? –Joo Miksi tulit Kesikselle? – Urheilun ja telttailun vuoksi.

 

Anna Kankaristo 12 vuotta, Mynämäki

 

Annamari Salminen haastatteli Emma Eloa

 

Emman mielestä paras laji tähän mennessä on ollut frisbeegolf. Hän on saanut leiriltä uusia ystäviä. Emman ryhmä on käynyt uimassa. Emman juttu kertoo Talo ulapalla –kirjasta. Emmasta leiriruoka on ollut hyvää. Leirillä on ollut kivaa sateista huolimatta. Tule mukaan Kesikselle taas ensi vuonna!

 

Annamari Salminen, 12 vuotta, Mynämäki

 

Talo Ulapalla

 

Susanin ja hänen veljensä seikkailu lähti melkein heti käyntiin. Susan oli 12-vuotias, toiseksi vanhin 9 vuotta ja nuorin 6 vuotta. New Yorkissa tulivuori alkoi purkautua, mikä oli jännittävää, mitä heille tapahtuu. Frank-eno lupasi ottaa heidät taloonsa Tanskaan, missä on kaunista, jos se on totta, mitä olen nähnyt TV:stä. Frank-enon talo on oikeasti laiva-talo. Myöhemmin he pitivät laiva-talon salaisuudet itsellään.

 

Emma Elo, 13 vuotta, Mynämäki

 

Laura Vuorenoja, 11 vuotta, Mynämäki haastatteli Elina Huukkalaa

 

Elina kokeili leirillä hip hoppia, break dancea ja frisbeegolfia. Parasta oli bailatino. Suurimmaksi osaksi leirillä on ollut kivaa.

 

Jaden mielestä kivoin laji on sirkuskoulu, koska siellä oppi jotain. Jade ei tykännyt karaokesta, koska se oli tylsää. Hyvää ruokaa oli kalkkuna ja riisi, sillä se oli maukasta. Jaden mielestä lajipaketti oli monipuolinen.

 

Sanna Ritanummi, 11 vuotta, Mynämäki

 

Mynämäen mimmit haastattelussa:

 

Sanna ja Laura tykkäsivät eniten frisbeegolfista. Jade ja Milla taas sirkuskoulusta. Vapaa-aika on myös maistunut tytöille. Kaikkien mielestä leiriohjaajat ovat olleet kivoja.

 

Jenny Tokoi, 11 vuotta, Mynämäki

 

Milla Heinonen haastatteli myös Mynämäen mimmejä:

 

Kesiksen lajit ovat kaikkien mielestä kivoja. Mirjam tykkäsi eniten hip hopista, Jade sirkuskoulusta, Milena break dancesta ja Sanna frisbeegolfista, koska jos olisi saanut ekalla koriin, niin olisi saanut jätskin. Tylsimpien lajien listalle pääsivät ammunta, karaoke ja kalastus. Parasta ohjaajaa kysyttäessä ääniä saivat sirkuskoulun Antti ja frisbeegolfin Juho. Ainoastaan Mirjam kertoi aloittavansa cheerleadingin leirin innostamana. Parasta ruokaa Sannan ja Jaden mielestä oli kalkkunahömppä.

Haastateltavat: Mirjam Kuronen, Jade Holopainen, Milena Abbasmamode ja Sanna Ritanummi

 

Aino Jalas, 11 vuotta, Turku haastatteli Riina Kaarina Varjosta, 11 vuotta, Marttila

 

Riina on ollut ennenkin Kesiksellä. Tämä on jo viides kerta. Ilmat ovat olleet vähän viileitä ja on satanut jonkin verran. Kaikkia kivoja lajeja on tullut kokeiltua. Kivoin laji on ollut frisbeegolf ja jotkut ruuat ovat olleet ihan hyviä.

 

Santeri Aaltonen, 11 vuotta, Perniö:

Mönkiällä ajo on kivaa, koska minulla ei ole omaa mönkiää, mutta toivon synttäri lahjaksi PW 50:stä krossi pyörää.

 

Minna Pirilä haastatteli kavereitaan:

Tytöt ovat kokeilleet frisbeegolfia, beach käsipalloa, sirkusta, ammuntaa, karaokea ja muita urheiluun liittyvää. Ruoka on ollut ihan hyvää, mutta liian paljon keittoja. Ryhmän ohjaajia ovat olleet Laura ja Nella. Jonkin verran on satanut. Toinen haastateltavista ei aio enää tulla Kesikselle uudestaan.

 

Minna Pirilä, 10 vuotta, Turku

 

Moottoriurheilu on Kesiksellä tylsää, koska mönkijöissä on liian vähän tehoa. Tomi Alatalo, 10 vuotta, Salo

 

Moottoriurheilu on Kesiksellä hieman tylsää, koska siellä on liian pienet koneet. Olen aiemmin ajanut mopoa, mutta se oli kivempaa, koska se kulki kovempaa.

 

Samuli Peltoperä, 11 vuotta, Turku

 

Kesäleirillä tehdään paljon asioita ja tehtäviä. Moottoriurheilussa voi ajaa moottoripyörällä ja mönkijällä. Mönkijässä on kaasu oikeassa kädessä. Moottoripyörässä on kaasu samassa kädessä. Kesäleirillä on mukavaa, joten kannattaa tulla!

 

Jalmari Kylämäki, 10 vuotta, Marttila

 

Hiekkakuoppahyppely on hyvä harrastus ja se kasvattaa kuntoa. Hiekkakuopilla voi myös kilpailla, että kuka hyppää pisimmälle.

 

Joonas Kattelas, 11 vuotta, Marttila

 

Aaro Ruohola (11 vuotta, Lieto) haastatteli ohjaaja-Nellaa:

 

Hauskinta Kesiksellä on ollut beachkäsipallo ja ammunta. Enemmänkin voisi leirillä saada nukkua. Ohjaajana on ollut tosi kivaa. Ruoka on ollut tosi hyvää. Kesiksen jälkeen on kiva mennä kotiin nukkumaan.

 

Marttilalainen 11-vuotias Tatu Lempiäinen totesi, että on kivaa, koska Marttilassa loppui koulu.

 

Ruoka ei ole hyvää! Tänä vuonnakaan se ei ole ollut syötävää. Laatuun ei panosteta, ainoastaan määrään. Leipiin laitetaan liikaa voita ja mehu on aina liian vahvaa! Pasta oli tulikuumaa ja vetelää. Iltapalaksi oli tarjolla jugurttia, pahaa Elovena-välipalajuomaa, ja pieni lihapiirakka, joka loppui heti kesken. Kesiksellä kuolisi nälkään, jos ei saisi ottaa omia eväitä.

 

Anniina Vuorinen, 11 vuotta, Loimaa

 

Zlatan Ibrahimovic loukkaantui pelissä Venäjää vastaan, kun Roman Pavljuchenko löi häntä. Tuomari ei nähnyt tilannetta, joten hän ei antanut rangaistusta. Kaikki vaativat rangaistusta, mutta tuomari vain sopersi, ettei nähnyt tilaisuutta.

 

Akseli Rantala, 11 vuotta, Pöytyä

 

Kesäolympialaiset ovat tänä vuonna Kiinassa Pekingissä. Sinne luultavasti osallistuu Tero Pitkämäki. Tällä hetkellä on menossa jalkapallon euro-cup. Hollanti oli voittanut Italian 3-0.

 

Jussi Anttila, 10 vuotta, Halikko

 

Kesiksen huonot puolet: Motocrossipyörät ja mönkijät ovat liian pieniä. Lisäksi on liian vähän vapaa-aikaa, trampoliinit ovat pieniä eikä parkourissa tehdä temppuja. Hyviä puolia: hauskoja kavereita, ohjaajat ovat välillä hauskoja ja joskus on vapaa-aikaa.

 

Oskari Bergskag, Kaarina

 

Meillä oli Kesiksellä motocrossia. Se oli ihan kivaa, paitsi pyörät oli liian pieniä. Sitten meillä oli parkouria. Siinä hypittiin jotain tasapaino hyppyjä esim. pressuja.

 

Onni Toimi, 12 vuotta, Kaarina

 

Saksa – Puola

 

Katsoin peli kotona yksin. Saksa voitti 2 – 0. Podolski teki kaikki Saksan maalit ja hän on syntynyt Puolassa. Puolan maalivahti torjui monta laukausta, mutta kahta ei.

Jami Lindholm, 11 vuotta, Pöytyä

 

Kesiksellä on Olympia-teema. Olen ajanut mopoa ja mönkkärii. Meillä on ollut myös parkouria, erätaitoja, seikkailuja ja rugbyä. Tänään on julkkisottelu. Kesiksellä on hauskaa. Lähden jo torstaina, koska menen Särkänniemeen.

 

Matias Peippo, 11 vuotta, Paimio

 

Kesis on paras ja monipuolisin leiri. Olen jo neljättä kertaa. Täällä on paljon lajeja ja teltassa on hauska nukkua.Tänä iltana 11.6.2008 on julkkisottelu eli julkkikset vastaan leiriläiset. Olen tällä hetkellä kirjoittamassa juttua Turun Sanomien lehtipajassa. Lajipaketeista palkitaan viisi siisteintä ryhmää.

 

Sanni Anttila, 11 vuotta, Angelniemi

 

Suihkut eivät anna vettä tarpeeksi!

 

Torstaina menimme uimaan ja sen jälkeen menimme suihkuun. Mutta ei ollut kunnon painetta, joten vesi vain valui suihkusta. Siinä ei ollut kiva pestä itseään.

 

Fanny Forsstöm, 11 vuotta, Salo

 

Vessa ei vedä!

 

Kesiksellä 2008 keskiviikko aamuna heräsin kamalaan piipitykseen. Luulin, että se oli jonkun herätyskello. Mutta piipitys ei loppunut. Menin käymään vessassa. Oven yläpuolella vilkkui punainen valo, josta ääni oli peräisin. Kun olin vessassa tuli joku huoltonainen ilmoittamaan, että vessoja ei saa vetää, koska säiliö on täynnä. Piti siis käyttää ylävessoja. Lipunnostossa teatterilla kerrottiin, että säiliöt tultaisiin tyhjentämään iltapäivällä. Sen jälkeen vessat toimisivat normaalisti.

 

Johanna Matintalo, 11 vuotta, Pöytyä

 

Kuka jalkapallon EM-kisojen mestariksi?

 

Jos oikein pohtii, niin kovimmat suosikit ovat Hollanti, Espanja ja Saksa. Hollanti on tähdännyt koko ajan vain tämän vuoden kisoihin. Espanjalla taas on tänä vuonna kova joukkue, mutta ainoa kysymysmerkki on puolustus, mutta sen korvaa loistava hyökkäys. Saksa on niin tasainen ja varma, mutta siellä on myös loistavia yksilöitä kuten Podolski, Klose ja huippukuntoinen Ballack. Portugalia ei voi unohtaa. Heillä on rutkasti yksilötaitoa ja Valioliigan paras pelaaja C. Ronaldo.

 

Nico Mahkonen, 11 vuotta, Kaarina

 

Haitarinsoitto on vaikeaa alussa. Olen soittanut haitaria kuusi vuotta. Aloitin sen 5-vuotiaana. Soitan jo aika vaikeita kappaleita. Opettajia minulla on ollut monia. Nyt minua opettaa Keijo Luonas, joka asuu Liedossa. Soitan aina torstaisin. Minulla on aina kesä- sekä joululoma. Minulla on aika pieni haitari ja sen ääni syntyy ilmasta. Haitarissa on diskantti ja basso. Diskantista tulee melodia. Basso tuo vain rytmin.

 

Helga Saurén, 11 vuotta, Tarvasjoki

 

Ryhmän 31 leiriohjaajat

 

Ensimmäinen vaikutelma Villestä oli tosi mukava, mutta sitten tilanne muuttui. Hän oli pelottava kuin maitovalas tutti suussa. Hän pomotteli pieniä lapsia kuin alikessu. Mutta hän on kuitenkin paras ryhmänohjaaja ikinä. Huomasimme erilaisia piirteitä hänestä. Hän mäyssää purkkaa suu auki ja pitää käsiä puuskassa. Hän on todella huumorintajuinen ja rakastaa jorata leiribiisin tahdissa. Toinen leiriohjaajamme on kaunis Emilia. Joskus harvoin hän saattaa korottaa ääntään, mutta ei huuda ollenkaan. Rauhallinen ohjaajamme hymyilee paljon ja hän harrastaa tanssia. Hän osaa myös laittaa jopa crossimopokypärän kiinni. Kiitos kivasta leiristä joka onnistui teidän ansiosta!

 

Rosa, 13 vuotta, Tarvasjoki

Nora, 12 vuotta; Salla, 13 vuotta

Ellu, 13 vuotta, Riihikoski

 

Sirkuskoulu oli yksi suurimmista lemppareista. Siellä sai kokeilla jonglööräystä, agropatiaa ja muuta, Opettajat esiintyivät leiriläisille myös teatterilla. Mikko opetti erilaisia temppuja trampolinilla.

Miina-Maria Hurme, 11 vuotta, Rymättylä

 

Kesikselle on tullut lapsia ympäri Varsinais-Suomea. Tinja-Tuulian mielestä hauskinta on ollut sirkuskoulu ja Sonjan mielestä beachkäsipallo. Mukavaa on ollut. Molempien mielestä Kesikselle kannattaa tulla. Lapset pääsivät sählyotteluun julkkiksia vastaan. Kesisläiset voittivat 6-5. Lopuksi sai hakea nimmareita. Kesis oli ensimmäistä kertaa vuonna 1994. Torstai-iltana kaikki pääsivät bailaamaan diskoon.

 

Sonja Lehto, 13 vuotta ja Tilja-Tuulia Tanila, 11 vuotta, Rymättylä

 

Kesis kesällä Sauvon Ahtelassa

 

Muuten hauskaa, mutta ilma on vähän sateinen. Välillä aurinko kuitenkin paistoi. Vapaa-aikana leiriläiset pelasivat korttia. Jotkut kävivät kipsalla ostamassa makeisia, sipsiä, limpsaa ja jäätelöä. Leirillä tapahtuu kivoja sekä tylsiä juttuja. Jotkut lajit eivät miellyttäneet kaikkia, mutta silti urheasti kaikki ovat osallistuneet. Johtaja ovat olleet ihan mukavia. Välillä he ottavat liian rajusti. Välillä on pakko totella, vaikka ei oikein huvittaisi. Mieluisin laji oli karaoke. Siinä lapset avasivat äänensä kunnolla. Ruuat ovat 50 % hyvää ja 50 % pahaa. Kyllä ruoka kuitenkin maistuu metsässä. Vuoden 2008 leiri oli kiva. Toivottavasti muutkin vuodet tulevat olemaa hauskoja.

 

Jori Tuominen, 11 vuotta, Rymättylä

   

Artikkelia ei voi kommentoida.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Kynäilyjä kesikseltä

  • Sauvon Ahtelassa järjestetään 7 - 13 -vuotiaiden Kesis-liikuntaleiri 10. - 13.6.2008. Tässä blogissa julkaistaan leiriläisten kuulumisia, joita he ovat kirjoittaneet Kesiksellä pidettävässä Turun Sanomien lehtipajassa.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle