Kynäilyjä kesikseltä

| Kesiksen tunnelmia »

Kesis-leiri Sauvon Ahtelassa 10.-13.6.2008

Aihe Yleinen, 11.6.2008 13:32, anu.valila

Kesis

Kesis-leiri alkoi 10. kesäkuuta sateisissa merkeissä. Tunnelma oli uupunut. Päivä meni leirikasteen lisäksi kokonaan paikkaan tutustuessa ja asioita järjestellen. Uimaan päästiin heti ensimmäisenä päivänä. Illan tullen hiljaisuus kuulutettiin turhan aikaisin, mutta herätys olisi jo ennen kahdeksaa. Yöllä oli viileää, sade loppui. Aamulla heräilin seitsemän aikaan kauheaan kuhinaan. Vessoissa oli alkanut jokin piippaus, koska vesisäiliö oli täynnä. Kesti varmaan puolituntia ennen kuin joku sai tehtyä asialle jotain. Lippu nousi taas teatterilla, ja aamupalan syötyämme alkoi frisbeegolf. Se oli hauskaa ja tosi yksinkertaista. Kömmittyämme jälleen jonnekin päin leirialuetta meille ilmoitettiin seuraava ohjelmanumero; lehtipaja nimittäin. Toivottavasti aurinko paistaa koko päivän.

Sippe, 13 vuotta, Lohja

Kesis

Kesis on liikunteleiri 7-13-vuotiaille. Leirille osallistuu noin 800 lasta. Leiriläiset saavat valita neljästä lajipaketista yhden, joissa jokaisessa on noin kymmenen lajia. Lajipaketti 1-2 on tarkoitettu 7-10-vuotiaille ja lajipaketti 3-4 on 11-13-vuotiaille. Yli 13-vuotiaille järjestetään ohjaajaleiri. Jotta pääsee Kesis-leirille ohjaajaksi, pitää käydä kahdella ohjaajaleirillä. Yli 16-vuotiaat pääsevät ohjaajiksi ilman ohjaajaleiriä. Lajien lisäksi leiriin kuuluu leiridisko, julkkisottelu, ja lisäksi kaikki leiriläiset saavat oman leiripaidan. Leirillä on joka vuosi jokin teema. Tänä vuonna teemana on olympialaiset. Kesis-leiri järjestetään Sauvon Ahtelassa kesäkuussa. Leiripäällikkö on Tino-Taneli Tanttu ja leirijohtaja on Juhani Lehto. Leirin aikana saa uusia kavereita ja voi kokeilla uusia lajeja. Leirin lajeja ovat muun muassa sirkuskoulu, hip hop, frisbeegolf, ammunta ja judo. Leirille osallistuu myös Sofia Jakku. Sofia on leirillä ensimmäistä kertaa.
- Useimmat lajit ovat kivoja, muutamista en pidä. Odotan leiriltä kivoja lajeja ja hyvää ruokaa, Sofia sanoo.
Kesiksen antimet eivät ole tähän mennessä vakuuttaneet Sofiaa.
- Tähän asti en ole kauheasti pitänyt ruoasta, mutta uskon, että hyviä ruokia vielä tulee, Sofia toteaa.
Ennen leiriä Sofia odotti pääsevänsä kokeilemaan etenkin sirkuskoulua ja hip hopia. Ammuntaa hän ei odottanut innokkaasti. Tämän vuoden leiripaitaan Sofia on melko tyytyväinen.
- Vähän iso, mutta hienon värinen, hän toteaa.

Karoliina Seittenranta, 14 vuotta, Piikkiö
Tiia Lehtinen, 11 vuotta, Halikko
Tanja Jalava, 11 vuotta, Halikko

Kesis-ohjaajan haastattelu

Turkulainen Katariina, 17, on ensimmäistä kertaa Kesis-leirillä ohjaajana. Katariinan mielestä leiriohjaajana oleminen on kivaa, mutta välillä aika rankkaa. Tähän mennessä (tiistaiaamu) Katariinan ryhmä on ehtinyt osallistua vasta kahteen lajiin: frisbeegolfiin ja ammuntaan. Frisbeegolf on enemmän Katariinan mieleen. Hän haluaisi kokeilla parkouria, mutta valitettavasti sitä ei löydy Katariinan ryhmän lajipaketista. Katariinan mielestä hänen ryhmänsä on äärettömän mukava. Katariina kertoo tulevansa leiriohjaajaksi myös ensi kesänä, jos vain aikaa löytyy.

Minna Muurinen, 13 vuotta, Turku

Tanssi

Tänään lajinamme on tanssi. Minä pidän tanssista ja myös harrastan sitä. Tanssilajeja on monia. Tänään Kesiksellä tanssimme hip hopia ja breakdancea. Telkkarista tulee myös tanssiohjelmia. Tanssiminen on kivaa ja suosittelen sitä kaikille. Jos olet kiinnostunut tanssista, kannattaa aloittaa. Monissa paikoissa on mahdollisuus aloittaa tanssiharrastus. Myös Kesiksellä voi valita lajipaketin, johon kuuluu tanssi. Leiriläinen Tanja Jalava harrastaa tanssia. Hän pitää kovasti tanssista, erityisesti jazz- ja show-tanssista.

Sofia Jakku, 13 vuotta, Piikkiö

Hip hop - suosittu tanssilaji

Hip hop on syntynyt Amerikan kaduilla. Hip hopista on olemassa monta eri versiota eli tyylilajia, esimerkiksi afrohip hop ja breakdance. Hip hopiin liittyy kymmeniä eri asioita, muun muassa breikki, graffitit, rytmi ja tärkeimpänä asenne. Löysät kädet, koukut jalat ja heiluva pää ovat hip hopin ydinasia. Tässä lajissa ei tarvitse ojennella nilkkoja, joissakin liikkeissä se on jopa kiellettyä. Pieni vinkki vaatetukseen: yleensä tytöillä on tiukka paita ja löysät housut, kun taas pojilla on löysä paita ja löysät housut. Myös leirit perehdyttävät joskus nuoria tanssimaan hip hopia. Jos tanssii hip hopia innostuneesti ja kunnolla, siinä tulee kova hiki ja tanssiessa tuntee suurta nautintoa. Juomapulloa ei kannatakaan unohtaa kotiin. Lisäksi hip hop on kilpailulaji tanssikilpailuissa. Laji on myös saavuttanut suurta suosiota maailmalla. Hip hop -musiikkia on muun muassa rap. Hip hopin suuria nimiä ovat muun muassa 50 Cent, Eminem ja Paleface. Hip hopissa, kuten tanssissa yleensäkin, ei ole pelkkiä liikkeitä. Tanssissa kuuluu ilmaista tunteita ja tunteen pitää tulla sydämestä. Vain sillä tavalla tanssi onnistuu! 

Emma Pyyhtiä, 13 vuotta, Turku

Frisbeegolf

Frisbeegolfin idea on samanlainen kuin tavallisessa golfissa. Tavallisessa golfissa palloa lyödään reikään, mutta frisbeegolfissa heitetään frisbeetä koriin. Kori on noin metrin korkuinen ja siinä on ketjut, jotta frisbee pysyy korissa. Frisbeetä täytyy heittää oikealla tavalla. Kylki heittosuuntaa kohti ja sitten heitetään. Frisbee täytyy heittää koriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Frisbeegolf on superkivaa ja urheilullista.

Alina Zajac, 11 vuotta, Turku

Ammunta

Ammunta sopii sekä tytöille että pojille. Ammunta oli kivaa, mutta ase oli kyllä vähän painava ja iso. Ammunnassa yritetään ampua tauluun, mutta ensiksi kannattaa tähdätä. Itse en aina onnistunut tähtäämisessä, koska maalitaulu oli kaukana. Ase voi myös heilahtaa vähän, kun painaa liipaisinta. Aseessa ollut luoti oli tosi pieni, ja se painoi vain puoli grammaa. Vaikka luoti oli pieni, se voi vahingoittaa ihmistä, koska se lähtee tosi kovaa. Suosittelen ammuntaa niille, jotka ovat kiinnostuneita ammunnasta.

Nina Kalenius, 11 vuotta, Turku

Frisbeegolf

Frisbeegolf on kivaa ja urheilullista ajanvietettä. Lajissa kuuluu yrittää heittää frisbee koriin. Sitä on kiva pelata kavereiden kanssa. Laji sopii kaikille, lapsille ja aikuisille.

Ronja Zajac, 9 vuotta, Turku

Moottoriurheilu

Moottoriurheilu on kivaa ja hauskaa. Pidän myös minicrossipyöristä, koska niillä ei tarvitse polkea, kuten polkupyörällä. Aion ostaa minimönkiän tai minicrossipyörän. Ensin pitää harjoitella, missä on kaasu, takajarru ja etujarru. Minun pitäisi kyllä vielä harjoitella, ja tietysti pitää ostaa kypärä. Hyvää kesää!

Lassi Lehdonkivi, 9 vuotta, Turku

Moottoriurheilu

Moottoriurheilu on laji, jossa ajetaan moottorikäyttöisillä kulkuvälineillä, esimerkiksi moottoripyörällä, mönkiällä tai gartingautolla. Minun lempparini on crossipyörä, koska se on nopea. Moottoripyörässä käytetään kypärää.

Otto Salmela, 8 vuotta, Lieto

Artikkelia ei voi kommentoida.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Kynäilyjä kesikseltä

  • Sauvon Ahtelassa järjestetään 7 - 13 -vuotiaiden Kesis-liikuntaleiri 10. - 13.6.2008. Tässä blogissa julkaistaan leiriläisten kuulumisia, joita he ovat kirjoittaneet Kesiksellä pidettävässä Turun Sanomien lehtipajassa.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle