Karin apaja

« Kiitos juhlista ystävät, Kirjamessuilla kävi 22 200 ihmistä! |

Kauan eläköön Turun kansainväliset kirjamessut!

Aihe Yleinen, 2.10.2011 16:42, kari.kettula

Huojentuneena, mutta hieman surullisena olen kulkenut viime tunnit Turun kansainvälisten Kirjamessujen ihmisvilinässä. Aloitin kirjamessujen suunnittelun Turun ja Porin läänin kirjallisuuden ohjaavana läänintaiteilijana vuonna 1986, vuosi Göteborgin kirjamessujen perustamisen jälkeen. Ensimmäiset kirjamessut pidettiin vuonna 1990 ja nämä kohta päättyvät kirjamessut ovat järjestyksessään kahdennet kymmenennet.

Olen ajatellut jäädä ohjelmapäällikön toimestani eläkkeelle ensi kesänä. Mutta se ei tarkoita, että lähtisin Espanjaan golfia pelaamaan, vaan järkevää olisi varmaan toimia uusien ohjelmantekijöiden mentorina ja siirtää heille tarvittaessa sitä hiljaista tietoa, jota vuosien mittaan on messujen järjestelytyössä kertynyt.

Islannin suurlähettiläs Elin Flygenring puhui lauantai-iltana Turun taidemuseossa kauniisti Turun Kirjamessujen hengestä. Kirjamessujen päätoimikunnan uusi puheenjohtaja Reetta Kettunen tiivisti kirjamessujen luonteen kahdella sanalla laatu ja rohkeus. Minä olen puolestani pitänyt esillä iskulausetta eläköön ilo, sivistys ja mielikuvitus!

Ensi vuoden kirjamessujen suunnittelu on jo alkanut. Ensi vuoden teemat ovat Espanja ja Rauma ja kirjamessujen yhteydessä pidetään ruokamessut ja tiedemessut. Ensi vuoden kirjamessujen avaajaksi olen suunnitellut akateemikko Aki Kaurismäkeä, ja runoja lausumaan pyydän ystäväni Heli Laaksosen, josta on nyt tullut raumalainen. Varsinaiset lähtöjuhlani pidetään siis 5-7.10.2012, toivottavasti silloin saa kakkua ja ehkä messukeskuksen pihalla järjestetään ilotulitus!

Kari J.Kettula

Kommentoi

Kari J. Kettula

  • Ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula on kirja-alan monisärmäinen ammattilainen. Hän on isännöinyt Turun kansainvälisiä kirjamessuja jo kohta kaksikymmentä vuotta.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle