Karin apaja

« Kirkkaan kirjamessulauantain musiikkia | Kauan eläköön Turun kansainväliset kirjamessut! »

Kiitos juhlista ystävät, Kirjamessuilla kävi 22 200 ihmistä!

Aihe Yleinen, 4.10.2010 10:44, kari.kettula

Turun tämänvuotisten juhlakirjamessujen hienoin hetki nähtiin sunnuntaina Agricola-lavalla, kun Lassi Nummi saapui poikiensa kanssa lavalle vastaanottamaan Suomen Kirjailijaliiton tunnustuspalkintoa. Yleisö nousi spontaanisti ylös taputtamaan suurelle mestarille. Kun Nummi muutamalla sanalla vastasi yleisölle, monet katsomossa alkoivat itkeä. Tällaista tunnekuohua en ole koskaan nähnyt tai kokenut kirjallisissa tilaisuuksissa.

Hienoja hetkiä koettiin myös jurtassa, jossa saamelaiset, virolaiset ja turkkilaiset runoilijat loihtivat kuulijoilleen hienoja tunnelmia värikkäiden vaatteiden ja savunhajuisten seinien keskellä. Samoin oli kiva katsella yliopistojen ja tutkimuslaitosten interaktiivisia osastoja, jotka tänä vuonna tarjosivat varsinkin lapsille paljon nähtävää ja koettavaa. Anna Kortelainen oli tänään yhtä ihana kuin aina ennenkin.

Laitilan osastolla oli ennennäkemätön messudraivi loppuun asti. Harvoin näkee sellaista tekemisenriemua, kuin Laitilan porukoilla, Heli Laaksosella ja kumppaneilla oli näillä messuilla. Kulttuurifoorumin loppuistunto keräsi auditorion aivan täyteen kuuntelemaan piispa Irja Askolaa ja kumppaneita, toinen suuri saarnamies Hannu Taanila vangitsi myös yleisönsä etsiessään Markku Kuisman ja Juhani Suomen kanssa Urho Kekkosen perintöä. Kaiken hyvän lopuksi minusta tuli myös metsänomistaja. Ostin messuilla Pentti Linkolalta aarin Luonnonperintösäätiön omistamaa luonnontilaista ikimetsää Enäjärven suojelualueelta, Laitila-Pyhärannasta.

Ensi vuonna kirjamessujen yhteydessä 30.9-2.10.2011 pidetään Suku- ja kotiseutumessut. Kirjamessujen teemana ovat Pohjoismaat. Mutta nyt pannaan pillit pussiin ja kiitän kaikkia lukijoita. Huomenna taidan lähteä laulamaan karaokea ruotsinlaivalle.

Kari J.Kettula

Kommentoi

Kari J. Kettula

  • Ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula on kirja-alan monisärmäinen ammattilainen. Hän on isännöinyt Turun kansainvälisiä kirjamessuja jo kohta kaksikymmentä vuotta.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle