Karin apaja

« Sauli Niinistö ja Heli Laaksonen räjäyttivät pankin kirjamessujen avajaisissa! | Kiitos juhlista ystävät, Kirjamessuilla kävi 22 200 ihmistä! »

Kirkkaan kirjamessulauantain musiikkia

Aihe Yleinen, 3.10.2010 9:22, kari.kettula

Kirjailija, katusoittaja Teemu Kupiainen soittaa Bachia messuaulassa aivan työhuoneeni ikkunan alla. Hän on ripustanut nuottitelineille suurennoksia Intian matkakuvistaan. Oudon hyvin Bachin sävelet sopivat messujen väenpaljouteen.

Lauantaipäivä on ollut vilkas ja täynnä mukavia tapahtumia.  Kansanedustaja Erkki Tuomioja, Kirjailija Markku Into ja kustantaja Seppo Lahtinen keskustelvat amerikkalaisesta  Hunter S. Thompsonista ja hänen kirjoistaan. Yllätysvieraamme, kirjansa Kosmoksen siruja Turun kirjamessuille saanut Esko Valtaoja, sai ison auditorion täyteen.

Kaikkein suurimman yleisömäärän keräsi kuitenkin Heli Laaksonen, jonka kymmenvuotistaitelijajuhla veti Laitila-lavan ympäristön aivan pullolleen väkeä. Annoimme Helille lahjaksi kukkaseppeleen hänen kirjamessuansioistaan.

En ole vielä kahden päivän aikana päässyt lainkaan ruokamessuille sadonkorjuuherkkuja maistamaan, vaan söin sämpylän pressitilassa. Päivä on ollut täynnä yllättävää säätämistä. Norjalaisille Gazan silminnäkijälääkäreille järjestettiin esiintyminen aiemmin kuin oli sovittu, koska he halusivat lentää jo tänään kotiin.  Mads Gilbert ja Erik Fosse olivat vaikuttavia kertoessaan Gazan pakolaisleirin tuhoista.

Ihmisiä on tullut koko päivän sisään tasaisena virtana, vaikka pelkäsin aluksi lähteekö väki etsimään ensimmäisiä suppilovahveroita aurinkoisessa säässä.  Viimeinen työtehtäväni tänään on järjestää Turun linnan purkaminen, sillä tanssija Tiina Lindfors aikookin yllättäen tanssia huomenna Turku-lavalla, jonka keskelle on rakennettu iso pahvinen Turun linna. Kirjamessujen tekeminen on jatkuvaa ongelmanratkaisua, joissa viisaat, kokeneet ja nopeat työtoverit ovat osa ratkaisua.

Yhdestä asiasta olen varma: missään muilla Kirjamessuilla ei ole niin hyviä, kauniita ja uljaita lavaemäntiä ja lavaisäntiä kuin Turun kirjamessuilla. Näin se vaan on!

Älä unohda tätä!

Sunnuntaina 3.10 klo 15.00 Jyrki K.Ihalainen lausuu runojaan, Ali (Iran) säestää 99-kielisellä santur- soittimella Jurtassa

Kommentoi

Kari J. Kettula

  • Ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula on kirja-alan monisärmäinen ammattilainen. Hän on isännöinyt Turun kansainvälisiä kirjamessuja jo kohta kaksikymmentä vuotta.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle