Karin apaja

« Nuotiotulilta bittiavaruuteen, hylkeistä Pelle Miljoonaan - kirjan suuri kaari | Sauli Niinistö ja Heli Laaksonen räjäyttivät pankin kirjamessujen avajaisissa! »

Torstai on toivoa täynnä!

Aihe Yleinen, 2.10.2010 8:35, kari.kettula

Istun työhuoneessani messukeskuksessa ja kuuntelen Georg Otsin lauluja.

Ära kurvasta on hyvä samoin Ilta redillä, jonka Ots laulaa yhdessä Harry Valarin kanssa.

Alhaalla messuhallissa rakentaminen jatkuu kiivaana. Äsken saapuivat turkkilaiset vieraamme, jotka olivat lentäneet Istanbulista Helsinkiin ja sieltä mattokuorman kanssa pakettiautolla Turkuun. Hellä on kolme tuntia aikaa loihtia messuosaston itämainen tunnelma.

Laitilan osastolla koko päivän töitä tehnyt Heli Laaksonen nukkuu Laitila-lavan sohvalla. Lupasin herättää hänet klo 22.00, jolloin rakentaminen virallisesti täällä tänään loppuu. Laitilan osastosta tuli mukava. Ohjelmalavan edessä on Laitilan jokaisesta 50 kylästä saatu erilainen tuolirivistö, jolla yleisö voi ohjelmaa seurata.

Kun viimeiset näytteilleasettajat poistuvat pimeään yöhön, käydään hallit vielä oman väen kanssa läpi ja tehdään viimeisiä somistuksia ennen kuin siivoojat tulevat keskiyön aikaan ja loihtivat messuille hienon tunnelman puhtaine käytävineen ja osastoineen.

Pari viime yötä on ollut aika raskasta. Eilen heräsin yöllä klo 3.00 ja mietin olenko tilannut Riitta Cancocakille hotellihuoneen. Edellisen yön huolenaihe olivat kengät. Ottavatko suomalaiset kengät jalastaan, kun he menevät jurttaan kuuntelemaan pohjoismaisia mestarikertojia tai virolaisia runoilijoita?

Nyt ollaan jo voiton puolella. Huomenna ovat messujen avajaiset auditoriossa. Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö saapuu avaamaan messut ja Laitilan soittokunta soittaa Italia-teemamaan kunniaksi elokuvasävelmä La Stradan. Siitä se lähtee, Turun Messukeskus muuttuu kolmeksi päiväksi merkilliseksi luovaksi tihentymäksi. Nyt kuuntelen vielä laulun Ilta Volgalla ja lähden kotiin.

Älä unohda näitä:

Perjantai 1.10 klo 13.20 Islannin suurlähettiläs Elin Flygenring avaa islantilaisten kirjailijoiden Gudrun Eva Minervudottirin ja Thorarinn Leifssonin pikkumatinean Turku-lavalla Lauantai 2.10 klo 12.30 Silminnäkijöinä Gazassa. Norjalaiset lääkärit Mads Gilbert ja Erik Fosse  kertovat kirjastaan Jurtassa Sunnuntai 3.10 klo 11.00 V.A.Koskenniemi, Erik Bryggman ja Italia. FT Helena Soiri-Snellman ja FT Martti Häikiö keskustelevat Soiri-Snellmanin kirjasta Atrium: Erik Bryggman ja Turun arkkitehtuuri, puheenjohtajana kirjailija Jukka Parkkinen

Kari J.Kettula

Kommentoi

Kari J. Kettula

  • Ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula on kirja-alan monisärmäinen ammattilainen. Hän on isännöinyt Turun kansainvälisiä kirjamessuja jo kohta kaksikymmentä vuotta.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle