Karin apaja

« Torstai on toivoa täynnä! | Kirkkaan kirjamessulauantain musiikkia »

Sauli Niinistö ja Heli Laaksonen räjäyttivät pankin kirjamessujen avajaisissa!

Aihe Yleinen, 2.10.2010 8:36, kari.kettula

Turun Kansainvälisten 20-vuotiskirjamessujen avajaisissa nähtiin perjantaipäivällä sellainen yleisöryntäys, johon vetää vertoja vain John Irvingin taannoinen messuvierailu tai Heli Laaksosen ja Lauri Tähkän yhteisesiintyminen muutaman vuoden takaa.

Messukeskuksen auditorio oli tupaten täynnä ihmisiä, jotka saivat kuulla mm. puhemies Sauli Niinistön persoonallisen avauksen ja arkkipiispa Kari Mäkisen kiteytyneitä lauseita Heli Laaksosen runojen ohella. Katselin äänitarkkaamon ikkunasta miten Laitilan Soittokunnan esittämä Fellinin La Strada -elokuvan tunnusmelodia herkistytti messujen italialaisia vieraita avajaisten lopuksi.

Pidimme iltapäivällä messukeskuksen uudessa ja hienossa ravintolassa työlounaan, johon osallistui pohjoismaisten suurlähetystöjen edustajia. Ensi vuoden 20. kansainvälisten Kirjamessujen teemaksi on valittu Pohjoismaat. Messuilla järjestetään myös suomalais-ugrilaisten kansojen laulujuhlat sekä Sukumessut muutaman vuoden tauon jälkeen. Ensi vuoden messujen päivämäärätkin tiedetään jo. Ne ovat 30.9 - 2.10.2011 !

Iltapäivällä minulla oli ilo olla Laitila-lavalla esittelemässä uutta Liekehtivä Laitila - kirjastani, jonka ensimmäinen ostaja oli muuten Islannin suurlähettiläs Elin Flygenring.  Oli hauska nähdä yleisössä monia tuttuja kasvoja 25 vuoden tauon jälkeen. Asuimme nimittäin Laitilassa vuosina 1984-1988.

Illalla on vuorossa vielä Turun kaupungin ja Messukeskuksen vastaanotto ja siihen päättyy tavallaan Kirjamessujen virallinen osa. Lauantaipäivä on hieno yleisöpäivä, jolloin voi chillailla tuttujen kanssa lavoilla ja kahviloissa ja käydä jopa viiniradalla tai ostamassa suklaata tai kaaleja.  Silloin ostan joululahjakirjat myös sukulaisille!

Älä unohda näitä!

Lauantai 2.10 klo 11.30 Turun nuori satiirikko Juhani Brander esittelee pasolinimaiswoodeallenmaista kirjaansa Nekrologeja Agricola-lavalla

Sunnuntai 3.10 klo toimittaja Hannu Taanila vetää tunnin huiman Ettekö te saatanan tunarit-ohjelmansa  Urho Kekkosen 110-vuotisjuhlien kunniaksi. Taanilan kanssa lauteilla ovat professorit Markku Kuisma ja Juhani Suomi.

Kari J. Kettula

Kommentoi

Kari J. Kettula

  • Ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula on kirja-alan monisärmäinen ammattilainen. Hän on isännöinyt Turun kansainvälisiä kirjamessuja jo kohta kaksikymmentä vuotta.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle