Kampukselta kajahtaa

« Campusområdet – en del av staden |

Opiskelija, äänestä!

Aihe Opiskelu, Turku, Yleinen, 31.3.2017 13:02, Ryhmä 40 000 / Grupp 40 000

Pyrkivätkö opiskelijat oikeasti vaikuttamaan asioihin? Siinä kysymys, jonka aina silloin tällöin kuulen.

Vastaus on kyllä. Turussa, kuten monissa muissakin opiskelijakaupungeissa, on korkeakouluopiskelijoiden yhteistyössä laatima poliittinen ohjelma, jota lobataan päättäjille hartiavoimin. R40K -ohjelmassa maalailemme kuvaa tulevaisuuden kampusalueesta, vaadimme Turun kaupungin toimivan esimerkkinä ja tarjoavan harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Yhtenä konkreettisena esityksenä vaadimme sosiaalisen luototuksen käyttöönottoa.

Valtakunnan tasolla tehdään monia päätöksiä, joihin kuntapolitiikassa ei voida vaikuttaa. Kunnissa voidaan kuitenkin ehkäistä niitä ongelmia, joita valtakunnan politiikasta opiskelijalle syntyy. Esimerkiksi sosiaalisella luototuksella voidaan ennaltaehkäistä opiskelijan talouden romuttumista aikana, jolloin opiskelijan toimeentulosta leikataan. Perheellisiä opiskelijoita taas voidaan tukea maksuttomalla varhaiskasvatuksella, jolloin vanhemmille jää aikaa opiskella eikä ruokamenoista tarvitse tinkiä hoitomaksujen vuoksi.

Meitä opiskelijoita kyllä kuunnellaan. Itse olen useampaan kertaan alkuvuoden aikana saanut kertoa ajatuksiani kampusalueen kehittämisestä, opiskelijoiden huolista sekä siitä, millainen olisi nuoria ja opiskelijoita houkutteleva Turku. Kaupunki, jonne jäätäisiin vielä valmistumisen jälkeenkin.

Pelkällä lobbaamisella emme kuitenkaan saa asioita läpi. Päättävistä pöydistä on löydyttävä henkilöt nostamaan huolemme ja toiveemme esiin päätöksenteon hetkellä. Siksi onkin tärkeää, että tulevien valtuutettujen joukosta löytyy niitä, joille opiskelijaelämä ei ole vain muisto rakkaasta 70-luvusta. Tämä saavutetaan vain sillä, että jokainen nuori äänestää ehdokasta, joka tuo meidän äänemme kuuluviin.

Milla Granlund
Hallituksen jäsen
Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta - TUO

Kommentoi

  • Turussa on 30 000 opiskelijaa, joita edustaa Ryhmä 30 000. Tässä blogissa Ryhmä 30 000:n aktiivit kertovat millaista on opiskella Turussa ja miten opiskelijat vaikuttavat kaupunkilaisten elämään. Mukana ovat Turun yliopiston ylioppilaskunta, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, Åbo Akademis Studentkår ja Studerandekåren vid Yrkeshögskolan Novia.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS