Kampukselta kajahtaa

« Vappu - kevään huipennus | Testissä: uusi yölinja 89 »

Kupittaan kampukselta kajahtaa!

Aihe Joukkoliikenne, Kaupunkisuunnittelu, Turku, 11.5.2016 14:10, Ryhmä 40 000 / Grupp 40 000

Polkaise konkelillasi luennoille yliopistonmäelle, syö lounaasi Kårenilla, äläkä unohda futistreenejäsi Kupittaanpuistossa. Kotiin palatessasi olet ehkä huomaamattasi viettänyt koko päiväsi poistumatta Kupittaan kampusalueelta!

Kupittaan kampusalueella tarkoitetaan siis melkoisen laajaa aluetta Kårenilta T-sairaalalle ja Triviumilta Yliopistonmäelle – Ylioppilaskylästä puhumattakaan. Vaikka jo nyt voidaan puhua elävästä kampusalueesta, näyttää tulevaisuus valoisammalta kaiken uudisrakentamisen myötä. Turun ammattikorkeakoulun Sepänkadun ja Ruiskadun kampusten opiskelijat pääsevät kaikki Kupittaan kampusalueen lukuisten lounaspaikkojen tarjonnan piiriin ensin Medisiina D:n valmistumisen ja lopulta AMK:n uudisrakennuksen valmistumisen myötä. Hienointa tässä kaikessa on se, että me opiskelijat pääsemme vaikuttamaan alueen kehittymiseen! Turun AMK:n Innostava yhteisö -strategian mukaisesti AMK:n uudisrakennuksen suunnittelutyöhön osallistetaan koko AMK-yhteisö. Suunnittelutyöllä en tarkoita ainoastaan seiniä, vaan kampusta kokonaisuutena: taidetta, palveluita sekä erilaiset opetusmenetelmät mahdollistavia ratkaisuja. Toiminnallisuus on päivän sana. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUO hakeekin parhaillaan Turun AMK:ssa opiskelevia mukaan suunnittelutyöhön. Toivomme, että kaikkien alojen opiskelijat tarttuvat tähän ainutlaatuiseen mahdollisuuteen jättää jälkensä turkulaisen korkeakoulutuksen tulevaisuuteen. Ammattilainen ei tarvitse olla, vaan asenne ratkaisee! Lisätietoja suunnittelutyöhön osallistumisesta löytyy opiskelijakuntamme nettisivuilta. Meillä on siis loistavat mahdollisuudet päästä tekemään uudiskampuksesta yhdessä paras mahdollinen opiskeluympäristö.

Kaiken tämän rakentamisen ja uudistamisen aikana on syytä pohtia tulevaisuuttamme.

”Ei me mittää erityisii kuitenkaa olla” on turkulaisittain tyypillinen lausahdus, jonka toivoisin jäävän unholaan. Se, että ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen väki toimii samalla alueella, tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia, mitkä saavat sukat pyörimään jaloissani! Voin vain kuvitella, mitä voidaankaan saavuttaa, kun vaikkapa historianopiskelijat ja insinöörit, tai sairaanhoitajat ja ekonomit tekevät asioita yhdessä. Mahdollisuutemme ovat rajattomat, eikä eksoottiseltakin kuulostavia yhteistyömenetelmiä pidä pelätä. Yhteistyöstä syntyvät odottamattomimmat uudet innovaatiot!

Kupittaan kampusalueen kehittymisen myötä Suomen Turusta tulee paras kaupunki elää ja opiskella. Todellinen opiskelijakaupunki! Vielä kun kaikki pääsisivät päivänsä päätteeksi kotimatkalle raitsikalla – ja sitä odotellessa, Föli kulkee jo jouhevasti…

Jyri Niemi
Hallituksen varapuheenjohtaja,
Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUO

Kommentoi

  • Turussa on 30 000 opiskelijaa, joita edustaa Ryhmä 30 000. Tässä blogissa Ryhmä 30 000:n aktiivit kertovat millaista on opiskella Turussa ja miten opiskelijat vaikuttavat kaupunkilaisten elämään. Mukana ovat Turun yliopiston ylioppilaskunta, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, Åbo Akademis Studentkår ja Studerandekåren vid Yrkeshögskolan Novia.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS