Kampukselta kajahtaa

« Opiskelijat kartalle | Kupittaan kampukselta kajahtaa! »

Vappu - kevään huipennus

Aihe Kulttuuri, Opiskelijaelämä, Tapahtumat, Turku, 29.4.2016 17:38, TYY tiedottaja

Vappu on opiskelijan parasta aikaa, sanotaan. Oli väitteestä mitä mieltä hyvänsä, ei käy kiistäminen, että viimeistään vappuviikolla jokainen huomaa Turun olevan aito opiskelijakaupunki. Jo ennen vapunaaton juhlamenoja kaupungin katukuvassa voi bongata opiskelijoita haalareissaan muun muassa piknikillä, rastikierroksella tai pelaamassa mölkkyä. Monille vapunaika on ansaittu palkinto kevään mittaisesta uurastuksesta opintojen parissa, lupa rentoutua ja pitää hauskaa opiskelutovereiden kanssa.

Vappuviikko huipentuu tänä vuonna lauantaina vapunaaton perinteisiin menoihin Taidemuseonmäellä ja Vartiovuorella, kun tuhannet ihmiset vetävät valkolakin päähänsä. Valkoinen lakkimeri ja sen halki etenevä opiskelijoiden lippukulkue on ylhäältä Taidemuseolta katsottuna vaikuttava näky, joka hakee vertaistaan koko Suomessa. Huipennuksen viimeistelee seuraavan päivän piknik Vartiovuorella.

Kevään kuluessa opiskelijat ovat vaikuttaneet kaupunkikuvaan myös monin sellaisin tavoin, jotka eivät ole niin näkyviä. Ryhmä 40 000 on muun muassa tavannut puolueiden valtuustoryhmiä ja keskustellut YTHS:n säilyttämisestä sote-uudistuksessa, bussireittien kehittämisestä sekä kampusalueen kulkureittien parantamisesta. Olemme myös palaveeranneet joukkoliikennejohtajan kanssa ja lausuneet Kauppatorin ympäristön liikenne-, katu- ja torisuunnitelmasta.

Yksi Ryhmä 40 000:n kevään suurimmista ponnistuksista on ollut kunnallispoliittisen opiskelijakyselyn toteuttaminen. Kaikille turkulaisille korkeakouluopiskelijoille suunnatusta kyselystä saadaan arvokasta tietoa siitä, millaisia asioita Turussa kannattaisi opiskelijan näkökulmasta kehittää. Kysely toteutetaan parin vuoden välein, ja aiempina kertoina vastaajamäärä on laskettu tuhansissa. Tuloksien pohjalta julkaistaan opiskelijoiden kunnallispoliittinen ohjelma, jonka avulla kehitysideoita viedään eteenpäin. Jos olet opiskelija ja luet tätä, etkä ole vielä vastannut kyselyyn, tee se täällä sunnuntaihin 8.5. mennessä.

Lopuksi kirjoittaja haluaa Ryhmä 40 000:n puolesta toivottaa kaikille kaupunkilaisille hauskaa vappua!

Katariina Kulha

Kunnallispoliittinen vastaava, Turun yliopiston ylioppilaskunta

Kommentoi

  • Turussa on 30 000 opiskelijaa, joita edustaa Ryhmä 30 000. Tässä blogissa Ryhmä 30 000:n aktiivit kertovat millaista on opiskella Turussa ja miten opiskelijat vaikuttavat kaupunkilaisten elämään. Mukana ovat Turun yliopiston ylioppilaskunta, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, Åbo Akademis Studentkår ja Studerandekåren vid Yrkeshögskolan Novia.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS