Kampukselta kajahtaa

« Opiskelijoiden merkitys Turulle | Grupp 40 000 inleder 2016 »

Vaikuttamalla maailma muuttuu!

Aihe Opiskelijapolitiikka, Yleinen, 18.11.2015 15:12, TYY tiedottaja

Marraskuu tuo vuosittain tullessaan liittokokoukset eri opiskelijakuntiin ja ylioppilaskuntiin. Meillä opiskelijakunta TUOssa on tulossa tällä viikolla Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n liittokokous Lahdessa ja viime viikolla TUOsta oli edustajia Opiskelijoiden liikuntaliiton liittokokouksessa Espoossa. Useilla poliittisilla opiskelija- ja nuorisojärjestöillä oli myös liittokokouksiaan viime viikonloppuna.

Liittokokouksissa jäsenopiskelijakunnat pääsevät käyttämään liitoissa korkeinta päätäntävaltaa. Kokouksissa hyväksytään muun muassa seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä päätetään seuraavan vuoden toimijat. Mikä olisikaan parempaa kuin päästä vaikuttamaan valtakunnallisen organisaation toimintaan? Henkilövalinnat ovat ehkäpä kaikista jännittävimmät hetket ja varsinkin, jos omasta opiskelijakunnasta tai ylioppilaskunnasta on toimija ehdolla ja puhumattakaan jos on itse ehdolla! Voi päästä seuraamaan vierestä kampanjointia ja preppaamaan ehdokasta paneeleihin.

Mikä saa sitten henkilön hakeutumaan valtakunnallisiin järjestöihin? Lyhyesti sanottuna halu vaikuttaa. Halu tehdä asiat paremmin tai eri tavalla kuin edeltävät tai jatkaa edeltävien hyvää työtä. Halu vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin.

Viime viikon tapahtumat Pariisissa ja Beirutissa järisyttivät maailmaamme. Nämä teot vaikuttivat elämiimme ja tekivät maailmastamme hetkeksi tunnistamattoman. Nämä teot saivat ihmiset reagoimaan ja nostattivat halun muuttaa maailmaa. Muutos ei kuitenkaan tapahdu hetkessä vaan prosessi kestää. Täytyy olla kärsivällinen ja aloittaa muutos sisältä. Aloittaa muutos itsestään. Minä olen tänä vuonna äänestäjän roolissa, mutta tulevina vuosina tilanne voi olla toinen.

Olit sitten itse ehdolla tai äänestämässä niin kaikella on merkitystä. Kummatkin ovat yhtä tärkeitä. Kannustan siis kaikkia olemaan aktiivisia kansalaisia. Oli kyseessä sitten poliittinen tai poliittisesti sitoutumaton järjestö. Tarvitsemme yhteiskunnassa kumpiakin.

Satu Poikkimäki
hallituksen jäsen
Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta - TUO

Kommentoi

  • Turussa on 30 000 opiskelijaa, joita edustaa Ryhmä 30 000. Tässä blogissa Ryhmä 30 000:n aktiivit kertovat millaista on opiskella Turussa ja miten opiskelijat vaikuttavat kaupunkilaisten elämään. Mukana ovat Turun yliopiston ylioppilaskunta, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, Åbo Akademis Studentkår ja Studerandekåren vid Yrkeshögskolan Novia.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS