Kampukselta kajahtaa

« Hyvinvoiva haalarikansa 2029 | Päättäjät ja virkamiehet ovat vieraantuneet opiskelijan todellisuudesta »

Ett utbildningslöfte för Finland

Aihe Opiskelijapolitiikka, Opiskelu, 23.3.2015 13:15, Ryhmä 40 000 / Grupp 40 000

et var en gång ett vackert land vid Östersjöns strand. Landet hette Finland och var det tusen sjöarnas land. Det var ett land som byggde sin rikedom på befolkningens kunskap och goda utbildning. Ryktet om den goda utbildningen spred sig över hela den vida världen från norr till söder och från öst till väst. Unga människor från hela världen kom till Finland för att utbilda sig samtidigt som det bekantade sig med landet och skapade goda kontakter till de finnländska studerandena. Många stannade även kvar och bidrog till Finlands utveckling medan andra flyttade någon annanstans i världen där de fortsatte att sprida det goda ryktet om utbildningen i Finland.

Alla vackra sagor behöver ett lyckligt slut och så även denna! Därför gör Finlands student- och studerandekårer gemensam sak inför riksdagsvalet i april och försöker uppmuntra kandidaterna att fortsätta arbeta för att bibehålla den avgiftsfria utbildningen i Finland oavsett varifrån man kommer och vilket språk man talar. Avgiftsfri utbildning är en av grundpelarna i ett jämlikt samhälle.

Var med och korrigera kursen i rätt riktning genom att uppmuntra din kandidat i riksdagsvalet att stöda den avgiftsfria utbildningen. Utbildningen utgör grunden för ett framgångsrikt Finland därför är en röst på en kandidat som stöder utbildningslöftet om avgiftsfri utbildning en röst på en bättre framtid!

Och så levde Finland lyckligt i alla sina dagar!

/Rasmus

Kommentoi

  • Turussa on 30 000 opiskelijaa, joita edustaa Ryhmä 30 000. Tässä blogissa Ryhmä 30 000:n aktiivit kertovat millaista on opiskella Turussa ja miten opiskelijat vaikuttavat kaupunkilaisten elämään. Mukana ovat Turun yliopiston ylioppilaskunta, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, Åbo Akademis Studentkår ja Studerandekåren vid Yrkeshögskolan Novia.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS