Kampukselta kajahtaa

« Lukukausimaksut vesittävät kansainvälistymisen | Berättelsen om verksamhetsberättelsen »

Året som studentkårsaktiv närmar sig sitt slut

Aihe Opiskelijaelämä, Opiskelijapolitiikka, Opiskelu, 12.11.2014 16:53, Ryhmä 40 000 / Grupp 40 000

Året lider mot sitt slut och snart är det dags att välja nya styrelser för student- och studerandekårena vid högskolorna i Åbo. Detta betyder att jakten på nya aktiva för nästa år just nu pågår som hetast. Student- och studerandekårerna söker kandidater med olika bakgrund och erfarenheter för att bilda nya styrelser som ska jobba hela nästa år. Man frågar sig om man lyckas hitta dessa personer som skulle vara intresserade av att nästa år jobba för alla studeranden vid den egna högskolan? Student- och studerandekårernas uppgift är att bevaka sina kårmedlemmars intressen vid fakulteterna, inom högskolan och på kommunal och nationell nivå. Om det låter som något för dig som är studerande vid någon av högskolorna i Åbo ska du definitivt fundera på att aktivera dig i studentkårens eller studerandekårens styrelse nästa år!

Förtroendeuppdraget som styrelsemedlem är mångsidigt, intressant, roligt, men också krävande, och därför en utmaning att kombinera med studier på heltid. Att framgångsrikt lyckas kombinera förtroendeuppdraget med studier har sina utmaningar, men är fullt möjligt med lite motivation och mycket arbete.

Den erfarenhet och de upplevelser som du får under ett år som student- eller studerandekåraktiv, speciellt som styrelsemedlem, är inte att underskatta. En djupare insyn i hur universiteten och yrkeshögskolorna i Finland som institutioner fungerar idag och hur många faktiska viljor vars varierande åsikter påverkar oss som studerande och vår vardag.

Alexander Skog
styrelsemedlem, ÅAS

Kommentoi

  • Turussa on 30 000 opiskelijaa, joita edustaa Ryhmä 30 000. Tässä blogissa Ryhmä 30 000:n aktiivit kertovat millaista on opiskella Turussa ja miten opiskelijat vaikuttavat kaupunkilaisten elämään. Mukana ovat Turun yliopiston ylioppilaskunta, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, Åbo Akademis Studentkår ja Studerandekåren vid Yrkeshögskolan Novia.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle | RSS