Kala-apajilla

« Jospa taimenille kävisi kuin merikotkille | Kalastusoppaasta vuoden yrittäjä »

Se on loppu nyt

Aihe Yleinen, 19.11.2018 16:56, Jukka Vehmanen

- Miksi sinä makuutat virveliäsi pitkällään veneen lattialla etkä pidä sitä siirtymätaipaleella vapatelineessä, kysyin vaimoltani, kun porhalsimme lauantaina pitkin poikin Korppoon ja Houtskarin taimenapajia, nykyään entisiä sellaisia.

- Siksi, koska telineessä uistin pyörisi sotkuun vavan ympärille, hän vastasi.

- Mikset laita viehettä kiinni vaparenkaaseen, kun silloin ei tule sotkuja, ihmettelin.

- No siksi, että sen irrottamiseen menee aikaa, ja minun pitää ehtiä heittämään ensimmäisenä, hän kuittasi.

Täytyy myöntää, että vaimon asenne on kohdallaan. Olin itse samanlainen vielä muutama vuosi sitten.

Nykyään on aivan sama, vaikka en ehtisi heittää lainkaan. Ei sieltä kuitenkaan enää minulle taimenta nouse. Vietin sen vuoksi lauantaina jopa valheellisesti yllätyssynttäreitäni. En olisi tehnyt sitä muuten, mutta kun radiossa kerrottiin, että Mikki Hiiri täyttää 90 vuotta.

Vaimo ei pannut pahakseen, vaikkei taimenta tullutkaan, kun kaffetta ja sämpylää piisasi.(Kuvat:Jukka Vehmanen)

Kalakeli ei ollut ihan kohdillaan, sillä meriveden pinta laski koko ajan ja tuulikin oli luoteen puolella. Vaimo oli tyytyväinen, kun aurinko paistoi.

Vaimoni on vielä melko kokematon taimenkalastaja. Hän totesikin lauantain jälkeen, että tämä oli hänen ensimmäinen taimenretkensä ilman saalista. Kaikkiaan se oli hänen toinen taimenreissunsa. Jokainen voi päätellä, miten kävi ensimmäisellä. Itse en voi kirjoittaa sitä enää kateellisuuksissani julki.

Tänä vuonna Busterini on taas ollut liikkeellä sen verran ahkerasti, että hiukan jo jännittää, pitääkö perämoottorin 100:n tunnin huolto teettää Korpo Marinissa tänä kalasesonkina jo neljättä kertaa ennen jäiden tuloa. Kuskin huolto olisi ainakin paikallaan, kun olkapään laakerit raksuttavat taas pahasti. (Kuva: Kristiina Jurvainen)

Itse asiassa julistan tässä ja nyt tehtyämme jälleen kerran hukkareissun, että taimenkalastukseni on nyt loppu.

Ainakin henkisesti. Saattaa olla, että ruumiini lähtee vielä taimenjahtiin, varsinkin jos vaimo vaatii. Henkisesti olen sitä mieltä monestakin syystä, että meritaimenen kalastaminen ei ole nykyään järkevän ihmisen hommaa. Tämä lauselma toisaalta vapauttaa minut taas perustellusti merelle, sillä enhän olen järkevä ihminen.

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ vastarintaliikkeissä taistelleita käsityöläisolueiden valmistajia kutsuttiin partesaaneiksi.

Kommentoi


Jukka Vehmanen

  • Jukka Vehmanen on Turun Sanomien talouden ja politiikan toimittaja, joka on myös innokas kalamies. Hän on kirjannut 21 vuoden ajan saalistietonsa ja tehnyt niistä monipuoliset tilastot. Esimerkiksi haukia on kertynyt tuolta ajalta 8639. Avovesillä on kulunut 1886 päivää ja kalastustunteja kertynyt 7246. Blogissa kerrotaan viimeisimmistä väsytyksistä, kommentoidaan kaikkea kalastuksesta ja vähän muustakin. Lisäksi pyritään keräämään, jakamaan ja saamaan kalastusvinkkejä sekä -kuulumisia.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle