Kala-apajilla

« Karjalanpiirakka kalaretken paras saalis | Harmaata kalaa »

Viiden siian viikonloppu

Aihe Yleinen, 9.4.2018 12:22, Jukka Vehmanen

Olin aivan äimän käkenä, kun lauantaiaamuna menin silmät sikkurassa ja korvat kökkörässä aamutoimille mökillä. Jostain kuului selvää peipon laulua. Päätä kääntämällä huomasin, että niitä oli tontillamme joka puolella. Juurihan vasta oli täystalvi.

Lämmin viikonvaihde näytti tuoneen peippoja Korppooseen todella paljon. Lintujen muutto pelmahti muutenkin liikkeelle, sillä myös kurkia ja kottaraisia oli siellä täällä. Jostain syytä aikaisista muuttajista töyhtöhyyppiä ei vielä näkynyt.

Tilhi oli heittänyt henkensä lennettyään päin lasikaidetta. (Kuva: Jukka Vehmanen)

Sinitiaiset kävivät jo omatoimisesti pönttöesittelyissä, vaikka laiskana kiinteistönvälittäjänä minulta oli jäänyt kohteiden siivoukset tekemättä ja taitaa jäädä tältä keväältä kokonaan, koska avovesikausi on nyt alkanut enkä sen vuoksi ehdi enää tontilla puuhaamaan. Parempi niin, koska mökkipihan kehittämisessä tulee tehtyä paljon myös virheitä. Esimerkiksi pari vuotta vanhat lasikaiteemme ovat tuottaneet jo pienen hautausmaallisen pikkulintuja, jotka ovat taittaneet niskansa lasia päin lentäessään. Jostain syystä mökillämme vierailleet koirat ovat saman kohtalon välttäneet, vaikkei väliksi olisi.

Se on kumma kuinka näin keväällä päähäni nousee heti aamusta alkaen välähdysmäisesti mielikuvia erilaisista tutuista kalapaikoista, joille pitäisi jo päästä. Ne tulevat kupoliin vähän samalla tavalla kuin nuorena tulivat unelmakuvat tytöistä sillä erotuksella, että kalapaikat ovat ennemmin tai myöhemmin saavutettavissa eivätkä ne juokse heti kiljuen karkuun.

Viime viikonvaihteessa Korppoon pohjoispuolen ulapat alkoivat aueta ja etelän puolelta henkäillyt tuuli painoi ahtojäät Houtskarin puolelle. Pääsimme vaimon kanssa kävelemään vielä jäätä pitkin siikaongelle avoveden ääreen saareen, kun omalta mökiltä veneellä liikkeelle pääsyä saa odotella vielä yli viikon päivät. Pudotimme matkalla madot kairanreijästä pyytämään siikaa vavanpäivystyspaikalta näköetäisyyden päähän.  Molemmat kalastustavat tuottivat tulosta. Yhteensä saimme kahtena päivänä viisi siikaa, joista tosin vain kaksi oli siedettävän kokoisia.

Siikaonkisesonki on nyt avattu. (Kuva: Kristiina Jurvainen)

Jäälauttoja joutui toki taas tökkimään kauemmas.

Sää suosi onnellista onkijaa.

Eväissäkään ei ollut moittimista.

Myös kaarnavenekilpailu sulavedessä kuului kevätohjelmistoomme. Rouva voitti, kun hänen kaarnaveneeseensä oli jo ehditty vetää pohjamaalit ja perämoottoriakin oli trimmattu.

Kairanreijästä nousi lauantaina kolme siikaa ja sunnuntaina yksi….

Onkimallakin  tuli yksi siika.

Jää oli jo niin pehmeää, että ensi viikonvaihteessa ei siika-apajille taida olla enää jäätä pitkin asiaa. Aika jännältä tuntui jo nyt seistä jäällä, kun yhteysaluksen ja lauttojen aallot tunkeutuivat jään alle: jää hytkyi jalkojen alla kuin löysä hyytelö, jota meinasi päästä vähän housuihinkin.

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ lukkofirma Abloyn omistajiksi on otettu avaintyöntekijöitä.

Kommentoi


Jukka Vehmanen

  • Jukka Vehmanen on Turun Sanomien talouden ja politiikan toimittaja, joka on myös innokas kalamies. Hän on kirjannut 20 vuoden ajan saalistietonsa ja tehnyt niistä monipuoliset tilastot. Esimerkiksi haukia on kertynyt tuolta ajalta 8310. Avovesillä on kulunut 1807 päivää ja kalastustunteja kertynyt 6980. Blogissa kerrotaan viimeisimmistä väsytyksistä, kommentoidaan kaikkea kalastuksesta ja vähän muustakin. Lisäksi pyritään keräämään, jakamaan ja saamaan kalastusvinkkejä sekä -kuulumisia.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle