Kala-apajilla

« Ahdistelua merellä | Itsenäisyyspäivää siirrettävä »

Anna mun kaikki kestää

Aihe Yleinen, 27.11.2017 12:32, Jukka Vehmanen

Tulisivatpa jäät äkkiä, jotta kaverit ja tutut eivät pääsisi enää veneellä kalaan. Siinä on nimittäin ollut kestämistä, kun kännykkään on putkahdellut taimenen kuvia sieltä täältä. Onneksi viime viikonvaihteelta kuului kalamiehltä myös nollatuloksia.

Sietokykyäni venytettiin kuitenkin äärimmilleen, kun jopa oma vaimoni nöyryytti minua ottamalla taimenen. Minua lohdutti se, että vaimo sai taimenensa verkolla. Taimenen ohella saimme myös kolme joulusiikaa pakkaseen.

Vaimon saama taimen oli alamittainen ja rasvaevällinen eli villi kala. Verkko oli ikävästi vaurioittanut sen suomupintaa. (Kuvat: Jukka Vehmanen)

Kala pääsi takaisin mereen.

Hetken saimme jännittää, kun taimen jäi rantaveteen haukkomaan henkeään.

Lopulta taimenpoika suoristi itsensä ja ui terhakkaasti tiehensä.

Minua on alkanut pelottaa. Vaimo on innostunut verkkokalastuksesta, mutta hiljattain hän kävi ostamassa itselleen myös ensimmäisen taimenvieheen. Olen aivan varma, että jos hän lähtee vielä laiturilta heittämisen sijaan veneeseenikin, silloin hän niitä taimenia vasta nenäni edestä nappaakin.

Kalareissuni ovat näin syksylläkin vielä niin pitkiä, että mielummin vaimo lähtee maastopyörällä metsään kuin mukaan matkaani.

Metsässä hän meinasi lauantaina törmätä merikotkaan. Kotka lähti lentoon viime hetkellä haaskamontulta, jossa vaimon mukaan  makasi kolmen suden jäännökset.

Että mitä? Rohkenin epäillä, että kuka nyt olisi jättänyt hautaamatta sudenraadot piiloon nykyisen salakaatokohun aikana? Todisteeksi vaimo oli ottanut sieltä mukaan yhden ”suden” koiven, mikä rauhoitti mieltäni. Eiköhän tuo nyt ole selvä peuran koipi.

Sudella ei taida olla sorkkaa, ellei sitten koirasusien ohella metsässä liiku myös peurasusia.

Lauantai ja sunnuntai tarjosivat loisteliaat taimensäät, kun tuuli tuli lännestä ja muutenkin kaikki oli kohdallaan. Hieman toiveitani herätti henkiin se, että lauantaina karkuutin hypystä alamittaisen taimenen ja sunnuntaina veneen vierellä niitä pyörähti kaksi.

Ehkä ensi viikonvaihteessa jo onnistaa.

Tuskinpa sentään. Taimenmies ei pety.

P.S S-ryhmä kertoo lähettävänsä livena facebookissa itsenäisyyspäivänä Prisman kassahihnalta kuvaa suomalaisten ostoksista. Tervetuloa vaan lähettämään kuvaa meikäläisen taimenliukuhihnalta. Takaan, että se vasta niin tylsää kuvaa on, että Prisman hihnakuva on sen rinnalla räiskyvää toimintaseikkailua.

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ kalamiesten korttiringin jakaja piti haipakkaa.

Yksi Vastaus artikkeliin “Anna mun kaikki kestää”

Salainen ihailijasi: 27.11.2017 kello 15:10

Kröhkirjolohiköhköh…

Kommentoi


Jukka Vehmanen

  • Jukka Vehmanen on Turun Sanomien talouden ja politiikan toimittaja, joka on myös innokas kalamies. Hän on kirjannut 21 vuoden ajan saalistietonsa ja tehnyt niistä monipuoliset tilastot. Esimerkiksi haukia on kertynyt tuolta ajalta 8639. Avovesillä on kulunut 1886 päivää ja kalastustunteja kertynyt 7246. Blogissa kerrotaan viimeisimmistä väsytyksistä, kommentoidaan kaikkea kalastuksesta ja vähän muustakin. Lisäksi pyritään keräämään, jakamaan ja saamaan kalastusvinkkejä sekä -kuulumisia.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle