Kala-apajilla

« Saaristo ei kuole sittenkään | Siikaa jään alta »

Näin kabinettipäätös veneverosta jäi syntymättä, osa 3.

Aihe Yleinen, 15.2.2017 13:18, Jukka Vehmanen

Tämä on jatkoa hallituksen salaisista kabinettineuvotteluista tehdyille paljastuksille, jotka alkoivat tässä blogissa 13.1. ja jatkuivat 20.1.

Hallitus harkitsee seuraavaksi veneiden käyttömaksua. Se koskisi veneitä, joiden perässä on musta laatikko. (Kuva: Jukka Vehmanen)

Petteri (kok): Vene- ja moottoripyöräverosta on tullut nyt niin paljon lunta tupaan, että eiköhän pojat luovuta koko hommasta. Eihän siitä löytynyt toimivaa ja tuottavaa mallia.

Timo (ps): Höpö höpö, onhan se tuottanut vaahtoa suunpieliin yhden Fairy-tehtaan verran ja siihen käytetyllä energialla toimisi sellutehdas vaikka vuoden.  Verosta ei luovutua, kun se on kerran hallitusohjelmaan hakattu.

Juha (kesk): Hallitusohjelmahan on vaan sellainen hauska viihdeohjelma, jota ei tarvi ottaa tosissaan. Palkittiinko meidän jallitus… eikun hallitusohjelma muuten Venla-gaalassa vai hävisikö se Sohvaperunoille, joka sekin toki minua naurattaa? Yksi tuttu luuli, että me oltaisiin voitettu lasten ohjelmien sarja, kun patsaan nappasi joku Sekaisin-niminen ohjelma.

Timo: Vaadin yhä, ettei siittä verosta takuulla luovuta. Mistä ne 50 miljoonaa sitten muuten otettaisiin?

Petteri: Aletaan tietenkin valmistella veneiden käyttömaksua. Niissähän on siihen tarvittavat mustat laatikot jo valmiina. Mitä niissä nyt lukeekaan…. Mercury ja Suzuki, paitsi isommissa jahdeissa. Öh, ne täytyykin sitten jättää käyttömaksun ulkopuolelle.

Juha: Selva, sanoi peräprutkukauppias. Annetaan käyttömaksu meidän Annen ministeriön valmisteltavaksi. Tulee taas sellainen kuva, että tämä touhukas hallitus muka tekisi jotain.

Petteri: Kuules Timo, mitä jos sovitaan, että sinä luovut veneverosta sitä vastaan, että veneiden käyttömaksu pannaan koskemaan vain venepakolaisia ja muita maahanmuuttajia. Uupumaan jäävä rahapotti voidaan vähentää kehitysavusta. Suomi suomalaisille ja maksut mamuille, eiks jeh?

Twiit, twiit.

Timo: Kuuleko media? Veneverosta on luovuttava heti!

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ rekkakuskit järjestävät peruuttaessaan aina peep-shown.

Kommentoi


Jukka Vehmanen

  • Jukka Vehmanen on Turun Sanomien taloustoimittaja, joka on myös innokas kalamies. Hän on kirjannut 19 vuoden ajan saalistietonsa ja tehnyt niistä monipuoliset tilastot. Esimerkiksi haukia on kertynyt tuolta ajalta 7860. Avovesillä on tuona aikana kulunut 1730 päivää ja kalastustunteja 6650. Blogissa kerrotaan viimeisimmistä väsytyksistä, kommentoidaan kaikkea kalastuksesta ja vähän muustakin. Lisäksi pyritään keräämään, jakamaan ja saamaan kalastusvinkkejä sekä -kuulumisia.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle