Jortsun jorinat

« EI SYYTÄ KOVAAN PETTYMYKSEEN |

Voitto mannaa Venäjälle

Aihe Uncategorized, 18.5.2008 23:51, Hannu Jortikka

Juuri päättynyt MM-finaali oli tasoltaan ja jännittävyydeltään yksi parhaista moniin vuosiin. Kanada tuli otteluun todella latautuneena. Alun Venäjän johtomaalin jälkeen ote siirtyi totaalisesti kotijoukkueelle. Kaiken lisäksi ruotsalaistuomarikaksikko joutui puhaltamaan muutaman kyseenalaisen jäähyn Venäjälle, ja Venäjä joutui pelaamaan yli kahdeksan ja puoli minuuttia vajaalla ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä peli tasoittui selvästi ja varsinkin Venäjän ylivoimamaalin jälkeen peli oli taas täysin auki. Turnauksen paras pelaaja Dany Heatley pystyi puolivahingossa lisäämään Kanadan johdon jo 4–2:een ja ratkaisun maku leijui ilmassa. Venäjä lisäsi karvaustaan kolmanteen erään ja, kun vielä kaiken huipuksi Kanadan peli passivoitui hieman liikaa, tasoituksen avaimet siirtyivät Venäjälle.

Turnauksessa varjojen mailla seilannut Ilja Kovaltshuk tasoitti pelin loistavalla laukauksella puolustajan jaloista ja jatkoaika alkoi häämöttää. Ottelun ratkaisuksi muodostui Rick Nashin katsomoon ampuma kiekko, jolloin Venäjä pääsi neljä kolmea vastaan ylivoimalla. Valmentaja Bykov laittoi ylivoimaan peräti neljä hyökkääjää, joiden taitotaso kylläkin on kiekkomaailman aatelia. Ottelun ratkaisumaalin tekijäksi tuli Kovaltshuk, joka ratkaisi ottelun turnauksen toisella maalillaan.

Vanha kanadalainen jääkiekkototuus piti paikkansa jälleen kerran. Joukkueen parhaiden pelaajien pitää pelata parhaiten, jos joukkue haluaa voittaa. Venäjän voiton takuumiehinä olivat maalivahti Nabokov ja maailmanluokan hyökkääjät Ovetshkin ja Kovaltshuk.

Tappio oli Kanadalle todella karvas. Joukkue hävisi kotikentällään, kahden maalin johdosta ja kaiken lisäksi oman pelinsä passivoitumiseen. Kotijoukkue ei voittanut tälläkään kertaa MM-kultaa, joten kiekkokansa joutuu odottamaan ainakin muutaman vuoden ennen kuin kotijoukkueella on edes realistiset mahdollisuudet saavuttaa mestaruus.

Kiekkokausi on saatu onnellisesti loppuun ja saamme seurata kotoisten SM-liigaseurojemme uutisointia: takana kaikkien aikojen kovin kesäharjoittelujakso, kasassa kaikkien aikojen joukkue, sponsorisopimukset ennennäkemättömät ja tähtäimenä viime kauden sijoituksen parantaminen.

Artikkelia ei voi kommentoida.

4 Vastausta artikkeliin “Voitto mannaa Venäjälle”

Sami: 19.5.2008 kello 7:48

Mitä mieltä olet siitä Jukka Koivun viikonloppuna televisiossa esittämästä väittämästä että nykyään ei harjoitella riittävästi ja mm. Turussa harjoiteltiin selvästi enemmän 90-luvun alkupuolella? Kaiken takanahan oli keskustelu miksi uusia teemuja ja sakuja ei ole tullut eikä tulossa.

hannu.jortikka: 19.5.2008 kello 13:33

En usko ,etta pelkka harjoittelun puute on syyna siihen. Nuorten urheilullisuus on heikentynyt ja oma liikkuminen on vahentynyt.Liian helppoa syyttaa vain harjoittelun maaraa, nain on tehty jo liian monessa urheilulajissa. Kilpailu on kiristynyt , joka asettaa haasteita juniorivalmennukselle. Tarvitaan myos paljon super lahjakkuutta.

Aleksi: 19.5.2008 kello 20:53

Ilman bykovin joukkuepelaamisa ei venäjä nyt juhlisi. Venäjän bykov kerta kaikkiaan loistavat kisat

matti harri: 4.8.2008 kello 8:26

Koska tulee seuraava?

Katsotaan , mitä Turun Sanomat päättävät jatkosta !

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on voittanut valmentajana kuusi mestaruutta SM-liigassa.

Sivut

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle