Jortsun jorinat

« KOLME ASKELTA KULTAAN | Voitto mannaa Venäjälle »

EI SYYTÄ KOVAAN PETTYMYKSEEN

Aihe Uncategorized, 17.5.2008 19:25, Hannu Jortikka

Suomen oli tyytyminen Kanadan 2008 MM-kisoissa pronssiotteluun. Emme kuitenkaan hävinneet huonolle joukkueelle. Venäjä oli Leijonia selvästi parempi. Venäjän joukkue pelasi tällä kertaa joukkueena ja ennen kaikkea puolusti omaa maaliaan koko viisikolla. Joukkueen maalivahti Jevgeni Nabokov pelasi kaiken lisäksi täysosumaottelun ja uskon, että hänet valitaan kisojen parhaaksi maalivahdiksi vaikka hän ei ehtinyt pelata kuin muutaman ottelun. Venäjä pystyi kontrolloimaan ottelun kolmatta erää mielin määrin eikä sen edes tarvinnut esittää parasta otettaan siinä erässä.

Suomen joukkueen kärkipelaajisto ei ollut parhaimmillaan kovassa fyysisessä väännössä. Hävisimme aivan liikaa yksi yhtä vastaan tilanteita emmekä pystyneet toimittamaan kiekkoa riittävästi Venäjän maalin suulle. Kun tähän lisätään vielä saamaton ylivoimapeli, on turha ihmetellä tappiota niinkin taitavalle joukkueelle kuin Venäjä.

Mielestäni ei kuitenkaan ole syytä kovaan pettymykseen. Leijonat ovat selvittäneet itsensä joka tapauksessa mitalipeleihin ja tämä on joukkueelta joka tapauksessa vähintäänkin tyydyttävä suoritus. Joukkueemme kokeneempi kalusto on ollut NHL-kauden aikana paljon loukkaantuneena. Samoin Teemu Selänne on pelannut vain osan kautta. Tämä on näkynyt heidän otteissaan.

Puolustajat eivät ole pystyneet yhtä maksimaaliseen suoritustasoon kuin esimerkiksi viime kevään MM-kilpailuissa Moskovassa, jossa lähes jokainen pakki pystyi pelaamaan tasonsa ylärajoilla läpi koko turnauksen. Tämän vuoden MM-kilpailuissa oli havaittavissa monenkin puolustajan kohdalla pienoista epävarmuutta ja itseluottamuksen puutetta. Mistä tämä johtuneekin, siihen löytyy varmasti monia syitä.

Monet ovat ihmetelleet Suomen joukkueen kahta vaihtovirhettä ottelussa. Mitenkään puolustelematta päävalmentaja Sheddeniä tai hänen suomen kielen taidon puutettaan, systeemi on joka joukkueessa täsmälleen sama. Pelaajat vaihtoaitioissa kantavat vastuun omasta vaihtovuorostaan. Valmentajat eivät todellakaan kerro vaihto vaihdon jälkeen, että tällä kertaa kentälle menevät Ville, Kalle ja Jalle. Enemmänkin vaihtovirheet kertovat pelaajien keskittymiskyvyn puutteesta.

Artikkelia ei voi kommentoida.

Yksi Vastaus artikkeliin “EI SYYTÄ KOVAAN PETTYMYKSEEN”

Mäkkäri: 17.5.2008 kello 20:12

Ei voi olla kuin samaa mieltä Venäjän hyvyydestä. Hermostuneita taisi olla molemmat joukkueet, mutta eikö Suomellakin ole syytä röyhistää rintaa kun nimivahva Venäjä kunnioittaa meitä näin paljon, että rakentaa vastaiskuihin perustuvan puolustavan ja huolellisen taktiikan ja noudattaa sitä vielä täydet 60 min senkin jälkeen kun peli oli jo periaatteessa ratkennut.

Vaihtovirheet tosiaan tulevat kun tuska pelissä kasvaa. Ollaan tappiolla, pitäisi saada takaa-ajo käyntiin. Pitkiä vaihtoja, maitohappo vaikuttaa myös korvien väliin, kokemusta on :) Sitten kun se kiekko tulee kohti ja on oman vaihtoaition edessä niin helposti reagoi selkärangalla jo homma on siinä. Näin taisi käydä Sakulle, mutta se ensimmäinen vaihtovirhe oli kyllä enemmän koko penkin sekoilua. Hidastuksesta näki kuinka kuusi miestä oli kentällä ja pitkällä pelissä mukana. Näinkin käy joskus, mutta oman kokemuksen mukaan se tapahtuu silloin kun keskittyminen penkillä häiriintyy, syystä tai toisesta. Kyllä siinä valmentajilla on tärkeä rooli “lukea” niskan kyyrystä tilannetta ja pitää homma keskittyneenä ja rauhallisena.

Toivottavasti Suomea nyt kiinnostaa sitten vähän enemmän mitalin pujottaminen kaulaan. Kyllä yleensä haluaa kauden päättää voittoon, mutta jos peli ratkeaa aikaisin niin vaikeaa on. Kummallakin joukkueella tullee kestämään peliin sisään pääseminen ja siinä ennen sitä voi tapahtua mitä vaan.

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on voittanut valmentajana kuusi mestaruutta SM-liigassa.

Sivut

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle