Jortsun jorinat

« MM-KISAT LÄHESTYVÄT | KOLME ASKELTA KULTAAN »

ALKUSARJA PÄÄTÖKSEEN

Aihe Uncategorized, 8.5.2008 17:07, Hannu Jortikka

Alkusarjan pelit toivat mukanaan vain muutaman yllätyksen ja, niistä vastasivat Ruotsi ja Slovakia. Mutta toisaalta se ei kuitenkaan ole ollut niin suuri yllätys, kun ajatellaan molempien joukkueiden kokoonpanoja. Kummallakin on ollut suuria vaikeuksia saada mukaan vahvistuksia NHL:stä. Slovakia joutuu jopa karsimaan paikastaan Slovenian kanssa. Ruotsin joukkuehan on paperilla yksi kaikkein heikoimmista moniin vuosiin. 

Suomen joukkue on pelannut hieman ailahtelevasti, on ollut suuriakin heittoja pelitasossa yhden eränkin sisällä. Saksa-peli oli oikeastaan kaikkein jämäkin ajatellen pelin kokonaiskuvaa. Suomi pystyy varmasti paljonkin parempaan peliin ja sitä myös tarvitaan, kun ajatellaan jatkopelejä ja ennen kaikkea matkaa kohti Quebecia ! Suomen on voitettava jatkosarjassa sekä Kanada että USA, jos haluamme voittaa jatkosarjan ja sen ansiosta kohdata jatkosarjan nelosen.

Todennäköinen ratkaisu tapahtuu pelissä ensi viikon keskiviikkona, kun vastaan asettunee USA. USAn joukkue on menettänyt 2 tärkeää pelaajaa kisoista, kun Tim Thomas ja Jeff Halpern loukkaantuivat sen verran pahoin, että heidän pelinsä ovat pelattu näissä kisoissa. Varsinkin Tim Thomasin menettäminen tulee näkymään USAn otteissa jatkossa. Joukkueen hyökkäys on erittäin vaarallinen, siitä saatiin osoitus heidän pelissä Kanadaa vastaan. Suomen joukkueen puolustus joutuu kovaan paikkaan, pystyykö se putsamaan maalin edustaa riittävän ronskein ottein?

Leijonat saivat supervahvistuksen, kun Saku Koivu liittyi joukkueeseen. Latvia-peli antanee ainakin joitain tietoja valmennusjohdolle, miten hyökkäysvitjat toimivat parhaiten. Saku siirtyy Teemu Selänteen vierelle ja toiseen laitaan tarvitaan duunarilaituri, ja uskon paikan kuuluvan Ville Peltoselle. Mutta mihin valmennus sijoittaa Olli Jokisen ? Laittaisin hänet laitaan Mikko Koivun ja Tuomo Ruutun kanssa. Jussi Jokinen olisi sopiva Hahlin ja Pyörälän viereen. Niko Kapanen on tarpeeksi nöyrä ja älykäs johtamaan neloskenttää.

Venäjä sai tarvittavan vahvistuksen maalin suulle, kun kazastanilainen Jevgeni Nabakov vapautui San Jose Sharksin pudottua jatkosta. Tällä hetkellä he ovat mielestäni suurin suosikki mestariksi Kanadan ohella. Suomi tulee olemaan palkintopalilla kaikesta huolimatta, sijotusta en tiedä. Minullahan ei ole kristallipalloa!  �

Artikkelia ei voi kommentoida.

5 Vastausta artikkeliin “ALKUSARJA PÄÄTÖKSEEN”

Niko: 9.5.2008 kello 10:50

Suomella pitaisi olla kohtuu hyvat mahdollisuudet paasta mitalipeleihin, vaikka peli on ollut aika ailahtelevaakin.
Mielenkiintoista on skarppaakohan Ruotsi kun tarkeat pelit alkavat vai jatkuuko epavarmat otteet viela? Ainakin maalivahtiosasto lienee niilla nyt kuitenkin kunnossa.

hannu.jortikka: 9.5.2008 kello 15:17

Suomi pelaa mitalipeleissä, mutta USA on kaadettava ensi keskiviikkona. Ruotsi pudonnee pois mitalipeleistä!

Mäkkäri: 10.5.2008 kello 15:13

Suomen pelistä on kai vaikeaa vielä sanoa miten se toimii kun vastustajaksi tulee joukkue joka hyökkää ja puolustaa tasapainoisesti läpi ottelun. Norja ja Latvia ei tässä suhteessa olleet mitään mittareita eikä Saksakaan turnauksen avauksessa hääppöisesti hyökännyt. Pelottavaa on ajatella että Slovakia sai pelin lopussa Suomen paniikkiin pistettyään painetta ja hyökätesään vähän riskilläkin.

Samaa on vähän näkynyt Kanadan pelissä, paha olla aktiivinen taklauspelissä ja karvata kiekkoa pois, jos se on koko ajan omalla joukkueella. USA pystyi kyllä hienosti laittamaan Kanadaa ahdinkoon, mutta kyllä Kanada sittenkin oli vahvempi maalien edustoilla ja ansaitsi voiton, vaikka kiekkohallinta oli näennäisesti USA:lla.

Venäjä taitaa olla ainoa joukkue joka aidosti nauttii kun saa “leikkiä” kiekolla 80% peliajasta. Vähän painetta ja joukkuehenki alkaa rakoilla, Bykov on vanhan koulun auktoriteetti enkä usko hänen sytyttävän pelaajiaan pelaamaan Venäjän kotkan puolesta.

Kaiken kiertelyn jälkeen, Kanada ja Suomi loppuotteluun, Tsekeillä ihmeihin pystyvänä turnausjoukkueena mustan hevosen rooli. Ja eiköhän kaikki tämänkin blogin lukijat toivo että Tre Kronor jatkaa konttaamistaan. Tosin Sveitsin nöyryytys voi saada Ruotsin pojat nousemaan “sisulla” mitalipeleihin.

Mäkkäri: 10.5.2008 kello 15:21

Jortsulle kysymys:
Vanhana puolustajana, miltä tuntuu Sheddenin harjoittama peluutus? Mahtaa Suomen pakkeja v…aa kun media mollaa, asiantuntijat kyseenalaistaa ja valmentajat pitävät penkillä. Esim. ylivoimat ovat paikkoja joissa pakeillakin olisi mahdollisuus nostaa pelihuumoria ja päästä pisteiden makuun. Nyt istutetaan penkillä tuppea jäytämässä.
Vaikka Shedden on tuonutkin peluuttamisellaan ehken tervetulluttakin uutta henkeä, on mielestäni alkupelien perusteella menty liiallisuuksiin. Kyllä olisi vaan uskallettava ja nostettava 2-3 pakkia avainrooliin, aikaa ylivoimassa, laukauksia viivalta. Siten saataisiin sitä tasapainoa lisää nimivahvan hyökkäyksen ja kokemattoman puolustuksen välille.

nimim. 35 vuotta kiekon edessä perutellut

hannu.jortikka: 10.5.2008 kello 21:51

Suomen joukkueen pakkien pelistä näkyi selvästi se luottamuspula ja vähäinen jääaika varsinkin 3 :ssa erässä. TV:n studiossa Shedden myösi monia epäkohtia peluuttamisessa, jotka Alpo Suhonen toi ansioituneesti esiin jo pelin aikana.
Mäkkäri, hyviä havaintoja !

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on voittanut valmentajana kuusi mestaruutta SM-liigassa.

Sivut

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle