Jortsun jorinat

« SM-LIIGA PÄÄTÖKSEEN JA MM-KISAT OVELLA | ALKUSARJA PÄÄTÖKSEEN »

MM-KISAT LÄHESTYVÄT

Aihe Uncategorized, 28.4.2008 14:45, Hannu Jortikka

Kisojen alkuun on enää muutama päivä ja joukkueet alkavat muotoutua pikku hiljaa niihin kokoonpanoihin, joilla ne aloittavat turnauksen. On varmaa, että jokainen maa odottaa vahvistuksia toiselta kierrokselta pudonneista joukkueista. Joukkueethan saavat  nimetä 20+3 pelaajaa alkusarjaan ja tämän lisäksi vielä 2 uutta pelaajaa, kun loppupelit alkavat. En usko monenkaan joukkueen leimaavan kaikkia passeja ensimmäisiin otteluihin. Monet haluavat jättää pelivaraa uusille pelaajille.

Tsekit ja venäläiset ovat saaneet kovia vahvistuksia viime päivinä ja voi todeta kummankin vahvistuneen todella merkittävästi. Kummankin joukkueen akilleen kantapää tullee olemaan maalivahtipeli. Tämä osa-alue on kaikkein ratkaisevin, kun pelataan pudotuspelejä. Ei ole yhdelläkään maalla varaa antaa siinä tasoitusta, niin pienet ovat marginaalit joukkueiden välillä. Tsekkien peräpää on erittäin laadukas, kun he saivat vielä mukaan suomalaisille tutun Marek Zidlickyn. Venäläiset ovat vahvistuneet huomattavasti hyökkäyspäässä ja on mielenkiintoista seurata Sergei Fedorovia, pysyykö hän mukana nuorempien vauhdissa.

Ruotsi on saanut mukaan vain muutamia nuoremman polven NHL-pelureita. Kaikki super tähdet loistavat ainoastan on ve poissaoloillaan. Joukkueen on venyttävä uskomattoman paljon, jos se mielii olla mukana semifinaaleissa. Mutta naapurimme ovat venyneet  ennenkin käsittämättömän paljon.

Suomen joukkue odottaa kärsimättömänä Teemu Selänteen päätöstä osallistumisesta MM-kisoihin. Teemulle annettakoon aikaa, mutta päivä lopulliseen päätökseen on oltava jo hyvin lähellä. Joukkue lähetti kotiin Pekka Saravon, Joni Pitkäsen ja Tuomas Pihlmanin, joiden tilalle tulivat miehet AHL-liigasta. Joukkue sai energisyyttä ja kiekollista taitoa ehkä hieman lisää. Valmennusjohto ei voi odottaa enää montaakaan pelaajaa lisää alkukierroksille, joten viimeiset kaksi paikka täytettänee todellisilla huippuvahvistuksilla myöhemmin.

Moskovan kisoissa moni epäili Suomen joukkueen puolustuksen pitävyyttä, varsinkin ykköspakki Petteri Nummelinin loukkaannuttua. Peräpää piti lukuunottamatta finaalia ja uskon näin tapahtuvan myös tänä vuonna. Suomi on mukana semifinaaleissa ja sen jälkeen kaikki on kiinni tosi pienistä asioista !

Artikkelia ei voi kommentoida.

4 Vastausta artikkeliin “MM-KISAT LÄHESTYVÄT”

Palle: 29.4.2008 kello 14:32

Eipä tuo peräpää omasta mielestäni finaalissakaan kauheasti vuotanut.

Miksi nyt on valittu tällainen pakkikalusto? Kysymys Jortsulle: Milloin viimeksi leijonapakisto on lähtenyt arvokisoihin neljän (Jokela, Niskala, Lepistö, Salmela) ensikertalaisen kanssa?

hannu.jortikka: 1.5.2008 kello 20:09

Moskovan MM-kisoissa puolustus ylitti kaikki odotukset ja nyt meilla on paljon samantyyppinen tilanne. Monta rookieta kisoissa, mutta toisaalta kaikkilla on paljon kokemusta kovista matseista.Varmasti moniin vuosiin eniten.

Aki Lempinen: 3.5.2008 kello 16:31

Mitä mieltä olet Joni Pitkäsen “tapauksesta”?

Hannu Jortikka: 3.5.2008 kello 19:14

On mahdotonta ottaa kantaa asiaan, kun ei osaa sanoa asioiden oikeaa laitaa. Joku kuitenkin haisee !

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on voittanut valmentajana kuusi mestaruutta SM-liigassa.

Sivut

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle