Jortsun jorinat

« BLUES ANSAITSI VOITTONSA | MM-KISAT LÄHESTYVÄT »

SM-LIIGA PÄÄTÖKSEEN JA MM-KISAT OVELLA

Aihe Uncategorized, 15.4.2008 19:41, Hannu Jortikka

Kulta meni odotetusti jälleen kerran Oulun Kärpille ja sen he todellakin ovat ansainneet. Kärpiltä löytyi lähes aina hieman lisää kaasua tarvittaessa. Blues oli positiivinen yllättäjä ja uskon Kari Jalosen suovan vuoden valmentaja tittelin mielellään Bluesin Petri Matikaiselle. Hänelle on tärkeintä saada jälleen kerran nimensä päävalmentajana Kanadan maljaan. Neljän vuoden raskas, mutta tosi antoisa aika sai loistavan päätöksen , ja uudet haasteet odottavat Helsingissä.

Jalonen aloitti uransa päävalmentajana Tepsissä pahimpaan mahdolliseen aikaan: 3 mestaruutta takana ja siirtorajan sulkeutuessa NHL:ään joukkueen super hankinnat poistuivat joukkueesta. Kausi oli kivikkoinen suuriin odotuksiin nähden ja päättyi rimaa hipoen. Toiseen kauteen joukkuetta ei pystytty kokoamaan yhtään sen paremmin ja tyytymättömyys kasvoi jopa seuran sisällä. Tämähän ei ollut mitään uutta seuran sisällä, koska jopa seuran palkkalistoilla olevat ihmiset ovat valmiita kampittamaan, kun pienikin sauma löytyy. Ja näin jälkikäteen on helppo sanoa pelaajistossa olleen jo tuolloin käsittämätöntä välipitämättömyyttä. Silloinkin löytyi jatkuvaa kapina henkeä johtavissa pelaajissa. Narsismi sai käsittämättömiä muotoja.

Pesti Ouluun tuli oikeaan aikaan, sillä Kojo on suhtautunut jääkiekkoon aina koko sielullaan. Kritiikki on ollut 4 vuoden ai kana ollut kovaa ja varsinkin tällä kaudella hänen tyyliinsä on hyökätty uskomattomasti. En jaksa edes miettiä näitä valtakunnan ykkös rakkikoiria, vaan eniten minua ihmetyttää valtakunnan parhaan ulkoisen kuvan itsestään rakentavan valmentajan lausuntoa, jossa hän ihmettelee Jalosen tapaa pelata puolustavaa jääkiekkoa. Joukkue on paljon muutakin kuin vain miltä se näyttää ulospäin. Voitot ratkaisevat finaaleissa !

En voi ymmärtää sitä ryöppyä, jota valmistellaan päävalmentaja Doug Sheddeniä vastaan muutama viikko ennen turnausta. Hänelle pitää antaa täysi työrauha tehdä omaa työtää, sillä onnistuessaan mehän voitamme jotain.  SUOMI ja suomalaiset ! Hänet on valittu tehtävään, ja valitsijat kantavat vastuunsa omalta osaltaan, jos menestys ei ole riittävän hyvä. Ei ole olemassa kristallipalloa, josta voi katsoa tulevaisuuteen.

Artikkelia ei voi kommentoida.

7 Vastausta artikkeliin “SM-LIIGA PÄÄTÖKSEEN JA MM-KISAT OVELLA”

Niko: 16.4.2008 kello 8:24

Totta, mahdollisen kritiikin aika Sheddenia kohtaan olkoon kisojen jalkeen, jos tarvetta, mutta miksi nyt mustamaalataan jo etukateen? Ihmeellista.
Mienkiintoista tulee olemaan seurata Alatalon tyota Karpissa muistaen K Jalosen taustan tepsista.
..Suurempaa kritiikkia voisi sen sijaan esittaa esim Miikka Kiprusofia kohtaan, jota ei nay taaskaan kiinnostavan Suomen edustaminen kisoissa. Luulisi tuon olevan kunnia-asia jokaiselle pelaajalle mutta ei nakojaan Kipperille. Ymmarran tietenkin jos on selva syy niinkuin loukkaantuminen tms mutta han ei edes vaivautunut kertomaan syyta kieltaytymiseen.. Luulisi olevan ainakin sopimustilanne nyt kunnossa.

hannu.jortikka: 16.4.2008 kello 8:40

Pelaajat kertovat kylläkin kunnia-asiasta edustaa Suomea, mutta muutamat pelaajat kokevat kautensa liian raskaaksi. Taka vuosina oli paljon väärää tietoa ja oli helppo vedota loukkaantumisiin. Mielestäni on kuitenkin turha itkeä perään, ne pelaavat joiden motivaatio riittää.

timo nurmi: 16.4.2008 kello 10:25

joo kyllä taitaa suomi olla ainoa maa missä kitistään jo ennen kisoja ja se on kauheaa katottavaa kun kaiken maailman spekulaatioita ja haastattelu tuokioita pidetään joka toinen pvä,ei kyllä mitään keskittymisrauhaa anneta kenellekkään,ymmärän nyt miksi ei kaikki halua maajoukkue koutsiksi,kärpät oli paras mutta onneksi blues vähän piristi tätä kevättä,ensi kaudella tulee myös sarjataulukon alapäähän säpinää kun viimeinen joutuu karsimaan mestiksen parhaan kanssa,se tuo myös turkuun säpinää kun tuto yrittää päästä ylöspäin ja tps yrittää rimpuilla sijoista 8-10,olisiko hyvä asia jos turussa olisi kaksi liigajoukkuetta,kuitenkin kilpailu yleensä piristää molempia.

hannu.jortikka: 16.4.2008 kello 15:57

Valitettavasti en jaksa uskoa, että Turkuun mahtuisi 2 joukkuetta tällä hetkellä. Tepsin olisi kiivettävä 6 parhaan joukkoon nopeasti ja sitten 4 parhaan joukkoon. Kova homma !

ALeksi: 18.4.2008 kello 17:06

sheddenin valinta valmentajaski oli huono mutta antaa nyt miehen rauhassa tehä töitä. Typerää kun maalivahdit kieltäytyvät maajoukkueesta. Olisi ees kiprusoff tullu. no toivottavasti Phidadelphia putooa tai minnesota niin tulisi maalivahti kalustoon täydennöstä. ei suomi pitkälle pötki rämöllä. onneksi anaheim häviöllä 3-1 ottelusarjaa. selänne joukkueessa oli tosi hyvä vahvistus.

Hannu Jortikka: 18.4.2008 kello 17:12

Niklas Bäckströmiä toivon maalin suulle, auttaa varmasti leijonaryhmää.Selänteen varmistusta saamme odottaa todennäköisesti vielä jonkun aikaa.

jukka albertsson: 20.4.2008 kello 12:21

Kyllä kojolle mestaruuden soi ihan mielellään kun tosiaan ajattelee mitä puukkoa tuli turussa valmentajana.moni minunkin tuntemastani oli valmis antamaan kenkää kojolle kesken kauden.tääläkin niitä asiantuntijoita tuntuu riittävän kun katsoo aikaisempia kirjoituksia.Minusta tuntuu kummalliselta että ei muisteta sitä asiaa ketä tepsin sieltä suosta nosti ja vei kuuteen mestaruuteen.Tietämättömille tiedoksi että hän oli Hannu Jortikka,minulle yksi suurista ja suurempaa tuskin turussa koskaan nähdään.Hyvää kevättä.

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on voittanut valmentajana kuusi mestaruutta SM-liigassa.

Sivut

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle