Jortsun jorinat

« ANTTI YLÖNEN YLLÄTYSRATKAISIJANA | SM-LIIGA PÄÄTÖKSEEN JA MM-KISAT OVELLA »

BLUES ANSAITSI VOITTONSA

Aihe Uncategorized, 9.4.2008 21:09, Hannu Jortikka

Blues oli yllättäen selvästi energisempi 2 erää ja varsinkin koko jatkoajan. Kärppien 2-0 johto valui hukkaan passiivisuuden takia. Ajatus oli todennäköisesti hieman liian edellä suhteessa tähän hetkeen. Huomenna on taas uusi peli ja uusi mahdollisuus. En näe Blusilla olevan suurtakaan etua henkisesti, he saivat vain ensimmäisen kiinnityksen ottelusarjassa. Uskon tappion herättävän Kärppien tähtipelaajat, jotka vaelsivat varjojen mailla. Ykkösviisikko pelasi yhden koko kauden vaisuimmista peleistä, joten siltä osastolta valmentaja Jalonen odottaa suurta tason nostoa Espoossa.

Blues on käsittämättömän sitkeä joukkue, se jaksaa painaa peliä vastustajan kenttäpuoliskolla epätoivoisesta tilanteesta huolimatta. Kaiken huipuksi joukkueen sairaslista on yllättävänkin pitkä, mutta korvaajat pystyvät pelaamaan hyvällä tasolla. Puolustaja Arto Laatikainen on pelannut kevään sillä tasolla illasta toiseen, että palkintogaalassa häntä on vaikea sivuuttaa. Blues tulee saamaan myös vaikean ongelman ensi kaudeksi, kuka pystyy korvaamaan hänet ?

Neljäs peli Espoossa on jo fyysisesti kuluttava. Joukkueet matkustavat 600 kilometriä etelään, ja ravintotaloudella ja palautumiskyvyllä alkaa olla yhä suurempi merkitys. Bluesin voittoja haluaa koko ajan suureneva joukko jääkiekkofanaatikoista, sillä eihän mikään olisi mukavampaa kuin saada uusi kalifi. Sympatiat kääntyvät Bluesin puolelle mitä pitempää sarja jatkuu, ja kohta Kärpät ovat vain neljännes osan Suomen joukkue.

Ps. En voi kuin ihmetellä sitä toiveiden ja odotusten laaria, joka seuraa, kun liigajoukkueet julkaisevat ensi kauden uuden valmentajan tai pelaajasopimuksia. Jäitä hattuun ! �

Artikkelia ei voi kommentoida.

6 Vastausta artikkeliin “BLUES ANSAITSI VOITTONSA”

make: 10.4.2008 kello 5:47

Blues on ollut kaikissa finaaleissa parempi. Kahdessa edellisessä jopa ylivoimainen. Tuurilla ei yleensä paras seitsemästä sarjaa voiteta. Työnteko palkittiin vihdoin ja parempi voitti. Jos Kärpät pelaa samalla tavalla jatkossakin on homma taputeltu Bluesille.
Matikaisesta vuoden valmentaja kävi miten kävi.

hannu.jortikka: 10.4.2008 kello 6:28

Paras seitsemästä järjestelmä takaa parhaan joukkueen. Kärpillä löytyy parannettavaa varsinkin peli aktiivisuudessa. Kärkipelaajat eivät ole olleet parhaita. Blues jyrää laajalla rintamalla, mutta 3 voittoa puuttuu.

Vladek: 10.4.2008 kello 7:04

Ei voi kuin ihailla Bluesin joukkuetta. Rivistä puuttuu isoja vahvistuksia kuten Eaves, Öhman, Clarke, Huckowski ja silti Kärpät on kotonaan “sillassa” ja Taaken varassa ekaa erää lukuunottamatta.
Avaatko Hannu vähän sitä mikä on Bluesin pelitapa - junnut ovat sanoneet, että joukkueeseen on ollut helppo tulla koska kaikki tietää miten pelataan ja mitä kentällä tehdään. Blues hyökkää paljon laitojen kautta, ajaa maalille, luo paineen kiekolliselle vastustajalle jne. mutta ei tuossa ole mitään mullistavaa. Onko se näin yksinkertaista ?

hannu.jortikka: 10.4.2008 kello 11:00

Bluesin hyvä junioritoiminta tulee nyt esiin, reservistä löytyy yhtä hyvää pelaajaa kuin menetetään sairaslistalle. En tiedä faktoja, mutta epäilen perustaktiikan olevan joukkueissa saman , mikä helpottaa junnujen sisäänajoa. Nykykiekossa keskialue ylitetään leveänä kolmelta kaistalta ja joku kiekoton ajaa aina maalille. Pelistä on tehty tiettyjen tahojen ansiosta niin mahdottoman vaikeaa. Taktiikka on mihin peruspeli nojaa, mutta tarvitaan valtava määrä sykettä, paloa ja taidollisia apuja.

jukka albertsson: 10.4.2008 kello 17:01

Jalonen totesi eilen pelin jälkeen että kotietu on edelleen heillä,mutta jos blues tänään voittaa,onko koti edulla niin suurta merkitystä enää?Jos ollaan illan jälkeen 3-1 tilanteessa,tulee eteen katko peli oulussa.siinä voisi olla yleisö apuna.vaikka sarja onkin vaikea pistää poikki.Uskon vahvasti kärppien parantavan peliään.kenties päästiin liian helpolla tamperelaisten kanssa.Hyvönen on ollut aika näkymätön.Blues pärjää kaksin kamppailuissa hyvin.

hannu.jortikka: 10.4.2008 kello 17:25

Kotikentällä ei ole mielestäni niin suurta merkitystä, jos viimeinen seitsemäs peli on Oulussa. Blueshan on pystynyt voittamaan tällä kaudella Raksilassa. Kärpillä löytyy potentiaalia lisää, nyt on korkea aika kaivaa se esiin. Hyviä havantoja: Hyvönen kaukana omasta parhaasta tasostaan ja yllättäen kaksinkamppailut menneet Bluesille.

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on voittanut valmentajana kuusi mestaruutta SM-liigassa.

Sivut

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle