Jortsun jorinat

« KÄRPÄT TERVEENÄ SUOSIKKI | BLUES ANSAITSI VOITTONSA »

ANTTI YLÖNEN YLLÄTYSRATKAISIJANA

Aihe Uncategorized, 7.4.2008 22:00, Hannu Jortikka

Toinen finaali oli juuri niin tasainen kuin oli odotettu etukäteen. Kärpät sai toisen kiinnityksen ottelusarjassa. Jos sairaslista ei täyty, niin kultamitalit matkaavat myös tänä keväänä Ouluun . Ratkaisu noudatti tyypillistä kuviota monien ottelusarjojen aikana, jostain nousi yllätysratkaisija. Antti Ylönen nousi kiekon kanssa omalta alueelta yli keskialueen ja viritteli pyssyn hyökkäys siniviivalla , hups loistavan ottelun pelannut Bernd Bryckler oli yllätetty.

Mielestäni Kärpät eivät pystyneet pelamaan koko 3 erää niiden nuottien mukaan , joita oli suunniteltu ennen peliä. On kylläkin todettava Bluesin päässeen peliin mukaan sen jälkeen , kun Kärpät alkoi pelata vain voitosta. Valitettavasti peli passivoituu monta kertaa, näin kävi myös tänään. Ylivoimapeli oli pitkään aikkan heikointa, mitä he ovat esittäneet. Syötöt hitaita, syötöt väärille puolille, maskit puuttuivat ja harvat laukaukset ohi maalin. Kärpät tulee parantamaan jatkossa ylivoima peliään, joten Blues ei voi ottaa noin montaa tyhmää jäähyä, jos he haluavat pitkää ottelusarjaa.

Blues oli aktiivinen ja työteliäs, mutta ratkaisupaikoissa maalinteko tökki pahasti ja Kärpät sai voittonsa monien mielestä jopa onnekkaasti. Peleissä ei ole oikeutta ja kohtuutta, aina ns. parempi ei voita! Bluesin on vain kerrättävä energiaa keskiviikoksi ja mentävä Raksilaan entistä paremmin valmistautuneina.

Pelikirja -keskustelu on saanut huvittavia piirteitä ja on todettava finaalipeleihin tullaan välillä jopa erilaisilla eväillä kuin runkosarjaan. Puolustuspelin kautta voitetaan tasaisia pelejä ja valmentajan omalla ideologilla ei kannuja välttämättä voiteta. Kärpät on hyvä esimerkki tästä. Joukkue on sitoutunut hyvin pelamaan joukkueena, ja kun taito puoli on hyvässä mallissa, tuottaa se pitkässä juoksussa tulosta.

Marko Jantunen on ollut piristävä poikkeus kommentaattorina: ei turhaa jauhamista omasta urastaan, lyhyet ja ytimekkäät vastaukset ja kaiken huipuksi asiaa itse pelistä .

Artikkelia ei voi kommentoida.

3 Vastausta artikkeliin “ANTTI YLÖNEN YLLÄTYSRATKAISIJANA”

jukka albertsson: 8.4.2008 kello 17:22

Niinhän se taitaa olla että ouluun menee kultaa.BLUes hallitsi näennäisesti eilen,mutta sellainen kuva kyllä jäi että kärpillä oli kuitenkin peli hyvin käsissä ja pystyttiin ohjaamaan peliä kulmiin ja jne.Minulle tuli yllätyksenä 2 vitosta josta kärpät ei tehnyt maalia,blues kyllä pelasi ali voimalla loistavasti.

Tomi: 9.4.2008 kello 0:37

Bluesilla pakkovoiton paikka. Jos keskiviikon pelin onnistuu Blues voittamaan on finaalisarja vielä täysin auki. Muutoin kyllä Kärpät taitaa viedä jos onnistuvat ottelunsa voittamaan. Kärppien tasoinen jengi ei häviä 4 ottelua peräkkäin. Tappiosta huolimatta Blues pelasi kelpo ottelun maanantaina,vain viimeistely ontui joten suuria muutoksia tuskin nähdään. Pesosen potkusta olisi tosin voinut jonkinäköisen rangaistuksen antaa mutta turha siitä on jälkeenpäin puhua.

hannu.jortikka: 9.4.2008 kello 12:46

Kärpillä oli peli hyvin kasassa, ainoastaan liika passivoituminen menisi koitua kohtaloksi. Bluesille annettava suuri tunnustus taistelusta. Bluesin on tänän voitettava muutoin Kärpillä liian monta katko mahdollisuutta. Ajatukset uuteen peliin Pesosen tekemiset eivät auta tähän hetkeen.

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on voittanut valmentajana kuusi mestaruutta SM-liigassa.

Sivut

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle