Jortsun jorinat

« BLUES ANSAITUSTI FINAALIIN | ANTTI YLÖNEN YLLÄTYSRATKAISIJANA »

KÄRPÄT TERVEENÄ SUOSIKKI

Aihe Uncategorized, 4.4.2008 18:02, Hannu Jortikka

Huomenna alkaa jääkiekkokauden finaalit Oulun Raksilassa. Vastakkain asettuvat runkosarjan kaksi parasta joukkuetta Kärpät ja Blues. Joukkueiden tie finaaliin oli hyvinkin erilainen: Kärpät pääsivät suhtkoht helposti finaaleihin lyömällä molemmat tamperelaisjoukkueet, Blues pääsi helpolla IFK:sta, mutta joutui tekemään pitkän ja kuluttavan ottelusarjan Jokereita vastaan.

Kärppien suurin kysymysmerkki on tällä hetkellä, kuinka monta puolustajaa on sairaslistalla, kun finaalipelit alkavat? Puolustuksesta on varmuudella pois Oskari Korpikari, jonka rintalihas on operoitu ja toipuminen menee kesään asti. Joukkue tarvitsisi ehdottomasti mukaan niin polvensa loukanneen Ilkka Mikkolan kuin myös mystisen vamman omaavan Kari Haakanan. Nuorille puolustajille Atte Ohtamaalle ja Toni Kirenille ensimmäiset finaalit tullee hieman liian aikaisin, koska runkosarjassa he eivät esiintyneet kovinkaan montaa kertaa.

Joukkueen maalivahti Tuomas Tarkki on parantanut otteitaan mitä pidemmälle play offsit ovat jatkuneet, ja kaiken lisäksi heiltä löytyy Andy Chiodo reservistä. Koko hyökkäyspään kalusto on vihdoinkin terveenä, ja tämä luo valmentaja Kari Jaloselle mahdollisuuden hyvinkin radikaaleihin ketjumuutoksiin. Kärppien hyökkäyspeli on ollut koko kauden erittäin vaarallista.

En jaksa uskoa pitkän ottelusarjan Jokereita vastaan häiritsevän Bluesia ainakaan ensimmäisissä otteluissa. Kriittiset pelit tulevat olemaan ensi viikon keskiviikkona ja torstaina sekä lauantaina ja sunnuntaina, jolloin energiataloudella tulee olemaan jopa ratkaiseva rooli. Bluesin on helppo lähteä finaaleihin altavastaajana, he ovat saavuttaneet tähän mennessä paljon, ja mahdollisuudet jack pottiin ovat vielä olemassa.

Blues tarvitsee Stefan Öhmanin takaisin kokoonpanoon, hänellä on suuri rooli joukkueen pelinrakentelussa. Espoolaisten on pystyttävä vähintään samanlaiseen energiseen luistelupeliin, mitä he esittivät Jokereita vastaan. Maalivahti Bernd Brucklerin on pystyttävä pelaamaan illasta toiseen samalla tasolla millä hän pelasin voitokkaassa ratkaisuottelussa. Bluesin puolustajat joutuvat varmasti koville liukkaiden Kärppä hyökkääjien kanssa, ja monen puolustajan on pystyttävä pelaamaan taitojensa äärirajoilla. Arto Laatikainen on mielestäni ollut kevään ykköspuolustaja, ja hänellä tulee olemaan suuri vastuu seuraavan puolentoista viikon aikana.

Veikkaukseni 4-2 Kärpille, jos Mikkola ja Haakana pystyvät pelaamaan. Muussa tapauksessa espoolaisilla on mahdollisuuksia viedä Kanadan-malja ensimmäistä kertaa Länsi Auto-Areenalle!

Artikkelia ei voi kommentoida.

5 Vastausta artikkeliin “KÄRPÄT TERVEENÄ SUOSIKKI”

jukka albertsson: 5.4.2008 kello 15:47

Kyllä kärppien kokemus on huikea,mutta uskon bluesin mahiksiin kun tahto on samaa mitä se oli torstaina.Tuskin päästään tilanteeseen 3-3 otteluissa,mikä tietysti olisi huikea lopetus finaaleille.Aina finaalien aikaan tulee mieleen tepsin finaalit.koskaan ei pelattu täyttä finaali sarjaa ja kaksi jatko- aika voittoa viimeisessä pelissä.henkinen kantti oli varmaan koetuksella mutta aina kestettiin ja kulta voitettiin.

jukka albertsson: 5.4.2008 kello 15:55

Korjaan yksi jatko-aika voitto, mutta 99 finaalit oli kyllä huikeat kun viimeinen peli voitettiin 0-1.

hannu.jortikka: 5.4.2008 kello 17:03

Kärpille suuri apu sairaslistalta, Haakana ja Ylönen takaisin. Uskon tämän kääntävän edun Kärpille.Joukkue tietää varmuudella, että tämä finaali savotta on viimeinen yhdessä ennen joukkueen hajoamista.Tepsillä oli hyvin sama tilanne vunna 2001 ja kuitenkin joukkueesta löytyi käsittämätön määrä henkisiä voimavaroja yhdessä.

Aleksi: 7.4.2008 kello 15:22

Kärpillä paha paikka tänään Espoossa. Blues luultavasti viekin voiton. kärpät kuitenkin luultavammin vie finaalin 4-2. Blues ensi kertaa finaalissa joten kokeneeempi joukkue vie potin.

hannu.jortikka: 7.4.2008 kello 16:06

Varmasti tulee olemaan paha paikka, mutta toisaalta suuri mahdollisuus ottaa iso askel kohti kannua. Kärpät eivät tule tarjoamaan huippu “pelikirjaa” illalla, ainoastaan toinen kiinnitys kiinnostaa heitä.

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on voittanut valmentajana kuusi mestaruutta SM-liigassa.

Sivut

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle