Jortsun jorinat

« JOKEREILLE EHKÄ RATKAISEVA VOITTO | KÄRPÄT TERVEENÄ SUOSIKKI »

BLUES ANSAITUSTI FINAALIIN

Aihe Uncategorized, 3.4.2008 20:50, Hannu Jortikka

Selittelyille ei jää mitään sijaa, jos pystyy nousemaan 1-3 tilanteesta voittoon 4-3 raskaassa ottelusarjassa. Blues oli alun alkaen rakennettu joukkueeksi, kun taas Jokerit oli enemmän lauma yksilöitä, joista yritettiin saada ulos maksimaalinen hyöty. Ratkaisevassa ottelussa liian monella Jokeri-pelaajalla oli fyysiset ja henkiset energiavarastot tyhjänä.Tappio oli tosi raskas koko organisaatiolle, menihän tappion mukana myös rahakas Eurooppa-liigan paikka.

Kumpikin joukkue varustautui kauden aikana tähtäimenä play-offsit ja myös tämän taistelun Jokerit hävisi. Matt Hussey, Robert Kantor, Kalle Kerman , Mika Strömberg ja Joni Puurula eivät lopulta olleet niitä, jotka ratkaisevasti olisivat nostaneet joukkueensa pelillistä tasoa. Vastuunkantajia oli koko kauden aikana liian harvoja, mutta toisaalta tämähän oli valmentaja Doug Sheddenin valitsema strategia, joka nyt tuli tiensä päähän.

Blues jaksoi uskoa omaan tekemiseensä ihailtavasti koko vaikean ottelusarjan ajan ja tästä kuuluu suuri kunnia päävalmentaja Petri Matikaiselle. Marginaalit olivat pieniä monissa peleissä ja lähes yhtä oikeutetusti Jokerit olisivat voineet ratkaista ottelusarjan aikaisemmin, mutta viimeinen peli osoitti, miksi Matikaisen joukot ansaitsivat finaali paikan. Sotureita oli enemmän kuin vastustajalla.

Paikka finaalissa on mannaa seuran omistajalle Jussi Salonojalle, joka on kantanut raskasta vastuuta espoolaisesta jääkiekosta. Monta hukattua kautta, suuria taloudellisia uhrauksia ja paljon ongelmia kulissien takana ovat olleet ominaista Blues kiekolle. Edessä on kuitenkin vasta nyt suuri mahdollisuus, voittaa himoittu kannu.

Bluesilla ei ole montaakaan tuntia aikaa ladata akkujaan, kun kiekko jo putoaa jäähän Raksilassa, ja vastassa on suuri ennakkosuosikki Kärpät. Edessä on kova savotta myös fyysisesti, kun mestaruuteen vaaditaan 4 voittoa ja pelit pelataan 11 päivän sisällä ja kaiken lisäksi perättäisiä pelipäiviä on kaksi kertaa.

Palaan myöhemmin ennakkoasetelmiin, kun pöly on laskeutunut Bluesin fantastisesta noususta.�

Artikkelia ei voi kommentoida.

2 Vastausta artikkeliin “BLUES ANSAITUSTI FINAALIIN”

Masa: 4.4.2008 kello 6:08

Jortsu!Osaatko sanoa että minkä takia Shedden peluutti parina pakkeja Kalteva-Kantor?Nämä kaksi herraa olivat mielestäni koko sarjan pahasti tuuliajolla ja odotin että pareja olisi korjailtu jossain vaiheessa.Teholukemat Kantor(-7),Kalteva (-5)oli joukkueen pakeista heikoin ja miesten liike ei riittäny ollenkaan näihin peleihin.

hannu.jortikka: 4.4.2008 kello 9:34

Jokereilla oli suuria ongelmia roolittaa pakkikalustoa,liian monta puolustavaa ja kädetöntä pakkia. Strömbergin poissaolo oli huono juttu.Kantor ei yksinkertaisesti ollut se puuttuva palanen menestykseen.

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on voittanut valmentajana kuusi mestaruutta SM-liigassa.

Sivut

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle