Hulluu touhuu

« Yleisöennakon tunnelmia |

Ensi-ilta

Aihe Yleinen, 29.5.2014 21:53, Tapio Kankaanpää

Ensi-ilta on nyt takana ja kesän esityskausi edessä.
Ensi-ilta sujui mukavissa merkeissä. Ilma ei ollut yhtä kylmä kuin yleisöennakossa. Yleisöllä tuntui olevan varsin hauskaa, kun näyttelijät vapautuivat alun jännityksestä. Parhaimmillaan naurettiin jokaisen lauseen tai jopa yksittäisten sanojen väleissä. Miia, Make, Ushma ja Konsta todella saivat kosketuksen yleisöön. Myös tunteikkaita hetkiä oli tarjolla. Yleisö kuunteli ja seurasi täysin liikkumattomana ja hiljaa. Sitten taas remahdettiin yhteiseen nauruun.
Ensi-iltoihin liittyy normaalisti hirveästi paineita. Esitys pitäisi olla valmis, katsomossa istuu kutsuvieraita, toimittajia, kollegoita ja läheisiä. Tekijöiden näkökulmasta ensi-ilta on usein hieman ylivirittynyt ja siitä syystä hieman huojuva. Se on normaalia, ja esityskauden lähtiessä kunnolla käyntiin alkavat rytmit vakiintua ja näyttelijät pääsevät nauttimaan työstään.
Ensi-iltoihin liittyy myös kuohuviiniä ja juhlintaa esityksen jälkeen. Iltaa vietettiin ystävien ja läheisten parissa grillijuhlissa. Mahtava kesä tiedossa. (Kuvat: Kalle Karlsson)

Kommentoi

Jukka Vehmanen

  • Näkökulmia suomalaisuuteen tarjoavat Emmateatterin kesän 2014 työryhmä (muun muassa näyttelijät Miia Nuutila ja Markku Toikka sekä ohjaajat Tapio Kankaanpää ja Kai Tanner). Blogissa tutustutaan SUOMI – hulluu touhuu! -esityksen harjoitusprosessiin. Esitys on riemukas läpileikkaus nykypäivän Suomesta ja suomalaisuudesta.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle