Haista huume!

« Wilman osaaminen maksoi ohjaajalle kermakakun | Huumekoiraa ei huijata kahvilla »

Kelvoton joogamestari heräilee

Aihe Uncategorized, 22.1.2008 16:25, Anne Savolainen

Suikkilan koira- ja kissaklinikan eläinlääkärillä oli tiistaina pelkästään hyviä uutisia. Helpotus oli suuri, sillä koiran uran kannalta ratkaiseva lääkärireissu jännitti Kuuselaa jo viime viikolla. Lonkat olivat parasta A/A-luokkaa, kyynärnivelet samoin 0:0 ja silmät OK. Tarvittavat rokotevahvistukset hoidettiin samalla reissulla. Wilman ohjaaja Jari Kuusisto kertoo lääkärin sanoneen, ettei koiran terveys voisi olla parempi. Lääkärin kiittävä lausunto liikautti Wilman reippaalla loikalla kohti Turun tullin neljännen huumekoiran vakanssia.

Vilkkaasta Wilmasta ei kuitenkaan näy jälkeäkään, kun nukutuksesta heräilevä koira yrittää tavoitella tajuntaansa. Se törmäilee seiniin ja saapastelee vaappuvin, mutta päättäväisin askelin keittiön kaappiin kököttämään. Kuusisto nauraa, että eläinlääkärireissun jälkeen koira on muistuttanut enemmän kelvotonta joogamestaria kuin valpasta huumekoiraa.83181871.jpg

Kun Kuusisto puolen päivän aikoihin kantoi edelleen tutkimuksien jäljiltä nukuksissa olevan koiransa kotiin, koirakaveri Max huolestui oudosti käyttäytyvästä Wilmasta heti. Normaalisti Max, eli Maxine, on arvonsa tunteva rouva, joka mielellään pitää pentumaisesti resuavaan Wilmaan pientä etäisyyttä. Nyt Max oli kovin ihmeissään Wilman puhdittomuudesta ja asettui nukuksissa olevan kaverinsa kylkeen kiinni vahtimaan pienen ystävänsä heräämistä. Kuusisto on kyllä varma, että huomenna huushollissa palataan taas normaalitilanteeseen, ja Max ajaa kiusoittelevaa Wilmaa pois härnäämästä.

Ennen helmikuun 25. päivä Veikkolassa alkavaa huumekoiran ja ohjaajien peruskurssia Kuusisto aikoo rauhoittaa Wilman koulutusohjelmaa. Pääpaino on siinä, että Wilma oppii ennen kurssin alkamista ilmaisemaan kätkön löytymisen vielä selvemmin. Se on tehtävä, minkä parivaljakko sai kotiläksyksi viime viikon pentukurssilta tullin koirakoulusta, ja ensimmäistä virkakoiraansa kasvattava Kuusisto ottaa koirakoulun neuvot tosissaan. Ilmaisun selventämistä treenattiin jo viikonloppuna hyvin tuloksin, mutta Kuusisto haluaa treenata Wilman ilmaisun huippuunsa. Hommaa helpottaa se, että Wilma on fiksuna koirana nopea oppimaan.

Ennen kurssin alkua Wilma ja Kuusisto elävät normaalia peruselämää: Wilma kulkee Kuusiston mukana joka paikassa ja melkein aina. Joskus tullilla Wilma joutuu jäämään omaan huoneeseensa pötköttämään, kun Kuusistolla on työkiireitä, mutta toimettomuutta ei sovi kestää liian kauan. Labradorinnoutajille tyypilliseen tapaan pitkäksi aikaa yksin jätetty pentu kyllästyy ja keksii itselleen mielekästä tekemistä. Siinä itse keksityssä tekemisessä tapaa vaan olla sellainen ongelma, että siihen liittyy usein tavaroiden olomuodon muuttamista ihmiselle tunnistamattomaan muotoon.

7 Vastausta artikkeliin “Kelvoton joogamestari heräilee”

Karoliina: 23.1.2008 kello 23:09

Onnea terveelle nuuskunenälle ja kaikkea hyvää jatkooon!

Ansku: 4.2.2008 kello 8:21

Näin eilen kauniin ja vilkkaan eloisan Wilman livenä Turun lentokentällä! Oli hauska seurata sitä hetken aikaa kun on seurannut tätä blogia. Lisää juttua Wilmasta ja onnea työelämään ja hauskaa vapaa-aikaa!

Ansku: 5.2.2008 kello 8:45

Näin tämän vilkkaan ja iloisen mustan kaunottaren livenä sunnuntaina lentokentällä. Tuli hyvä mieli kun sai katsella innokasta nuuskuttajaa, joka selvästi nautti työstään ja olostaan. Onnea työelämään koitoksiin ja hauskoja vapaa-ajan saalista ja suolista-puuhia!

J.Mäkinen: 25.2.2008 kello 18:43

Ihmettelen että koira ei ole saanut nukutuksen jälkeen ns. “herätyspiikkiä”. Silloin Wilma ei olisi törmäilyt seiniin.
Olin isojen koirieni kanssa usein lonkakuvauksissa ja viimeisin vuosien suuri helpotus oli se ns. ” herätyspiikki” jonka jälkeen koira oli nopeasti ja vaivatta hereillä. Hyvää Jatkoa Wilmalle ja ohjaajalle!

Hannele Koivisto: 27.2.2008 kello 22:52

mitä kuuluu W

Hannele Koivisto: 27.2.2008 kello 22:53

Mitä kuuluu Wilmalle nykyään? Onko resuava pentumaisuus jo asettumaan päin?

Hannele Koivisto: 9.4.2008 kello 12:16

J.Mäkiselle kertoisin että silloin kun minulla vielä oli koira ja koiralle annettiin nukutuksen jälkeen herätyspiikki,(josta eläinlääkäri kuitenkin kertoi ettei se ole aivan terveellinen juttu), niin siitä huolimatta koira oli epävakaa liikkeissään. En enää muista mitä haittaa herätysaine aiheuttaa tai aiheutti, mutta ehkä aineen annostuksella pyritään minimoimaan haittoja, jolloin koira on jonkin aikaa hieman epävakaa liikkeissään.

Kommentoi

Haista huume!

  • Labradorinnoutaja- pennun kasvu ja koulutus Turun tullin uudeksi huumekoiraksi.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle