Haista huume!

« Liukuhihna ei hirvitä ammattilaista | Wilman osaaminen maksoi ohjaajalle kermakakun »

Aikuinen nainen

Aihe Uncategorized, 7.1.2008 9:37, Katja Ihatsu

Wilman pitäisi valmistua ammattiinsa tänä keväänä. Vaikka koira on täyttänyt jo vuoden, se menee vielä tässä kuussa viikoksi huumekoirien pentukurssille Kirkkonummen Veikkolaan. Wilma on tutustunut paikkaan jo aiemminkin, mutta viikon aikana paikkoihin totutellaan lisää niin, että varsinainen koulutus sujuisi mahdollisimman kivuttomasti.

Wilman ohjaaja Jari Kuusisto on työpariinsa tyytyväinen. Hänen mukaansa Wilma on äärimmäisen lempeä koira, joka alistuu kaikille. Lauhkeus ei kuitenkaan tarkoita lammasmaisuutta, sillä Wilma toimii yhä pelottomasti ympäristössä kuin ympäristössä. Kuusisto kuvailee Wilmaa myös työhulluksi: se on tehtävissään hyvin perusteellinen. Tarkkuus onkin valttia, sillä esimerkiksi samanikäiset urokset voivat olla töistä välillä niin tohkeissaan, että tulevat samalla hutiloineeksi.

Wilmasta on myös tullut aikuinen nainen, sillä se koki ensimmäisen juoksuaikansa. Juoksujen ajan sillä oli porttikielto työpaikalle, sillä se olisi sekoittanut ihanilla tuoksuillaan työkavereidensä kuonot. Kun Wilman toinenkin juoksuaika on saavutettu, se tullaan steriloimaan, jottei ura olisi toistuvasti katkolla hormonitoiminnan takia.

Wilman valmistumista Turun tullin huumekoiraksi seuraa lähikuukausina toimittaja Anne Savolainen.

Kommentoi

Haista huume!

  • Labradorinnoutaja- pennun kasvu ja koulutus Turun tullin uudeksi huumekoiraksi.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle