Haista huume!

« Uusi harrastus | Aikuinen nainen »

Liukuhihna ei hirvitä ammattilaista

Aihe Uncategorized, 28.8.2007 14:04, Katja Ihatsu

7389896.jpg

“Työt odottavat, nyt en ehdi jutella.”
Wilma on edennyt ammatillisella urallaan mallikkaasti, vaikkei se vielä varsinaista työtä teekkään. Se kuitenkin harjoittelee huumeiden etsimistä jo aidoissa työympäristöissä.

Kun pentu oli oppinut etsimään käskystä esimerkiksi lelujaan, sitä alettiin vähä vähältä totuttaa huumeiden hajuun. Hajut yhdistettiin etsimisleikkiin eli niistä yritettiin tehdä Wilman mielestä maailman kiinnostavin asia. Siinä myös onnistuttiin, sillä lelut tai namit jäävät Wilman mielessä kakkoseksi, kun se pääsee tosihommiin. Ruokataukojen aikanakaan Wilmaa ei enää huvittaisi lepäillä, vaan sillä on kova into tehdä töitä.

Pian kymmenkuinen Wilma pääseekin treenaaman usein. Pennulle järjestetään treenejä esimerkiksi lentokentällä. Joku tullin henkilökunnasta käy sovitusti pistämässä saapuvan lennon matkalaukkujen joukkoon huumeita sisältävän laukun, jota Wilma pääsee etsimään.

7389889.jpg

Wilma haistelee huomaamattomasi matkustajia.
Lentokentälle saavuttuaan Wilma käy kuitenkin ensiksi ohjaajansa kanssa tsekkaamassa lennolta saapuvat matkustajat. Parivaljakko seisoskelee ohi kulkevan ihmisjonon vieressä ja Wilma ottaa ilmavainuja. Homma on vielä hieman hakusessa, sillä välillä Wilma unohtuu katselemaan toiseen suuntaan. Osa matkustajista näyttää jännittävän huumekoiran läsnäoloa.

7389877.jpg

“Noh, missä matkatavarat viipyvät?!”

Lopulta Wilma viedään liukuhihnan luokse. Se unohtaa kaiken muun ja vikisee innosta. Koira asettuu hihnalle tuijottamaan keskittyneesti aukkoa, josta laukut saapuvat. Kun hihna alkaa liikkua, sen into vain kasvaa. Wilma pomppii laukkujen päällä tottuneesti ja haistaa järjestelmällisesti jokaista. Yhden matkalaukun kohdalla se alkaa kiskoa sitä hampaillaan ja kuopia tassuillaan. Onnistuminen ei jää epäselväksi, ja Wilma saa palkaksi hurjasti leikkiä, kehuja ja rapsutuksia. Lahjakas Wilma ei ole epäonnistunut harjoituksissa vielä kertaakaan.

7389882.jpg

“Jes! Tässä on päivän kohokohta!”

5 Vastausta artikkeliin “Liukuhihna ei hirvitä ammattilaista”

turun 'tyttö': 12.9.2007 kello 2:55

Voi, että hän on söötti, kuten labbikset yleensä! :)
Onnea teille kovasti uuteen työympäristöönne!

tanja: 26.10.2007 kello 14:41

Meilläki on labbis, mutta sitä tulee metsästyskoira!

mansesta nääs: 11.12.2007 kello 23:18

todella ihana.olimme vankilassa vierailulla jokin aikaa sitten,siellä oli samanlainen labbis työssä.koiruus ihastui mieheeni niin että jouduimme tarkastukseen kun koira-neiti unohti työnsä ja lähti seuraamaan meitä häntä heiluen.oli myös aika vihreä toimissaan.toivomme ettei isäntä rankaissut kovin pahasti kaveriaan.eihän rakkaudelle ensisilmäykselle ihmisetkään mitään voi.itse olimme puhtaat kaikesta ylimääräisestä.

Ivan Tykki: 26.12.2007 kello 18:48

Olipa söötti.Ivan Tykin ystävän Leenan labradori löysi tietosankirjan välistä miehen kännipäissään piilottamat rahat!
Onnea työhön!

satu: 27.12.2007 kello 21:13

Voi miten suloinen oma kuoli muutama vuosi sitten iskee aina kamala koira kuume kun noita pentuja näkee. En tiennyt et labbiksia käytetään huumekoiranakin taas yksi meriitti rodulle lisää=). Onnea Wilmalle ja Wilman kouluttajalle!!

Kommentoi

Haista huume!

  • Labradorinnoutaja- pennun kasvu ja koulutus Turun tullin uudeksi huumekoiraksi.

Blogi-arkisto

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle