Haarukassa

Selleriä ja palsternakkaa, ihanaa!

Pakko tunnustaa, että juurekset eivät ole ikinä olleet mitään suursuosikkejani ja olen suhtautunut niiden käyttöön vähän penseästi. Osansa lienee kouluaikojen huonoilla ruokamuistoilla. Jututin Hannele Kämäräistä talvikauden kasviksista torstaina 7.1. ilmestyvää Ruokasivun juttua varten. Skanssin ...

Aihe Ei luokittelua, 5.1.2010 12:55, heli.nieminen | Lisää

Onnittelut sinne jauhantapajalle!

Pastanjauhantaa-blogi on valitu Suomen ykköseksi, ja aivan syystä! Letkeästi kirjoitettu, tiheästi päivittyvä blogi tarjoilee jatkuvalla syötöllä kiinnostavia reseptejä ja aivan älyttömän hienoja kuvia. Sivustolle on ihan pakko kurkata ainakin pari kertaa viikossa ja ...

Aihe Ei luokittelua, 3.12.2009 10:55, heli.nieminen | Lisää

Turun parhaat baarit?

Suomen parhaat baarit on laitettu järjestykseen Viisi Tähteä -median järjestämässä kisassa. Voiton vei helsinkiläinen A 21 Cocktail Lounge jo toisen kerran peräkkäin. Kakkoseksi ja kolmoseksi sijoittuivat niinikään helsinkiläiset American Bar ja OlutHuone Kaisla. Äänestyksen ...

Aihe Ei luokittelua, 27.11.2009 10:43, heli.nieminen | Lisää

Viikunaa, juustoa ja viiniä

Beujolais Nouveau saapui viime viikolla ja tämän vuoden satoa on kehuttu erinomaiseksi. Erityisen hyvin uuden viinin kanssa sopivat patonki ja brie-juusto, vinkkasi Ravintola Auroran kettiöpäällikkö Kimmo Nurmi. Nurmi suosittelee yhdistelmään vielä tuoreista viikunoista ...

Aihe Ei luokittelua, 23.11.2009 16:39, heli.nieminen | Lisää

Puraise vetapiparia

Ei uskoisi, että tavallisita ruskeilta pipareilta näyttäviin leivonnaisiin on upotettu feta, anteeksi siis veta-juustoa. Mutta näinpä on. Asiata tietämätön ei ehkä huomaisi mitään, mutta kun osaa etsiä, juuston maku tuntuu vienona läpi. Piparit ...

Aihe Ei luokittelua, 14.11.2009 13:26, heli.nieminen | Lisää

Sushin salat

- Vähän sun äijäs hämmästyis kun veisit tuollaisen kotiin, tokaisi viinialueella ilmeisesti pitemmän aikaa viihtynyt nainen minulle Helsingin Ruoka, viini - ja hyvä elämä -messuilla. Minulla oli edessäni juuri tehty norimaki-rulla, sillä osallistuin messuilla pidettyyn ...

Aihe Ei luokittelua, 2.11.2009 16:15, heli.nieminen | Lisää

Huomenna pidetään reilu tauko

Huomenna tiistaina mahdollisimman monen suomalaisen pitäisi pitää reilu tauko. Tänään alkavien Reilun kaupan viikkojen vuoksi huomenna pidetään "Reilun kaupan maaottelu", joka kisataan Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Suomessa ennakkoilmoittautuneita on noin 100 000, Ruotsissa yli 111 000. ...

Aihe Ei luokittelua, 19.10.2009 12:50, heli.nieminen | Lisää

Ruotsia kaatamaan!

Reilun kaupan viikkoja vietetään ensi maanantaista alkaen. Heti tiistaina 20.10 on tiedossa maaottelu Suomi-Ruotsi-Norja-Tanska. Kisassa mitellään siitä, missä maassa pidetään eniten taukoja, joiden aikana nautitaan Reilun kaupan tuotteita, kuten kahvia, teetä, mehua, suklaata ...

Aihe Ei luokittelua, 13.10.2009 15:39, heli.nieminen | Lisää

Onko vika reseptissä vai tekijässä?

Jos ruoka tai leipous epäonnistuu, onko vika reseptissä vai tekijässä? Helppo syyllinen on tietenkin resepti. Oma syyttävä sormeni on viime aikoina osoittanut tv-kokki Nigellan suuntaan. Hänen ohjelmansa tulee televisiosta aamupäivisin, samoilla tietämillä kuin intohimoisesti ...

Aihe Ei luokittelua, 24.9.2009 10:31, heli.nieminen | Lisää

Mitä sesonkia nyt eletään?

Kun meille sanotaan, että pitää syödä ”sesongin mukaan”, tietääkö kuluttaja mitä sesonkia nyt eletään? Tämän kysymyksen esitti eilen torstaina Helsingissä pidettyssä seminaarissa tutkimuspäällikkö Johanna Mäkelä Kuluttajatutkimuskeskuksesta. Kysymys on hyvä. Kaupassa tarjotaan yrttejä ja ruukkusalaatteja ...

Aihe Ei luokittelua, 18.9.2009 13:19, heli.nieminen | Lisää

Heli Nieminen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimittaja ja Ruokasivun tuottaja. Ruoka on ihanaa, ja siitä kirjoittaminen mielenkiintoista. Työn suola ovat kohtaamiset alan ammattilaisten ja muiden ruuasta innostuneiden kanssa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle