Haarukassa

« Viinijuhlat hallissa viikonloppuna | Oikeat mitat »

Se on kerrasta poikki

Aihe Ei luokittelua, 3.5.2010 10:24, heli.nieminen

Heikkouteni ruuanlaittajana (onneksi ei ihmisenä..) on kärsimättömyys. Jos homma ei mene kerralla putkeen, antaa olla. Kokeilen paljon uusia reseptejä, mutta vain harva pääsee suosikkireseptieni muistikirjaan talteen. Suurinta osaa en tee koskaan toiste.

Se on aika järjetöntä, tiedän. Eihän ole konsti eikä mikään keittää pastaa ylikypsäksi tai jättää perunoita raaoiksi. Ja jos jo niin simppelissä hommassa voi epäonnistua, niin miksei sitten monimutkaisissa, useita työvaiheita sisältävissä ruuissa. Mutta siltikään en saa motivoitua itseäni kehittelemään ruokalajia, joka ei antanut heti ensikokeilulla hyvää lopputulosta.

Tänä vappuna tosin melkein aloitin. Luin vapunpäivän aamuna mainiota Jensenin kiusaus-blogia ja silmiini tarttui kaksi reseptiä: artisokkatahna ja majoneesiton perunasalaatti. Tein molemmat tunnollisesti oheen mukaan, mutta en ollut oikein tyytyväinen. Tahna oli ookoo, mutta jotenkin liian happoista ja öljyistä (parani kyllä kun lisäsin mausteita ja raastettua parmesan-juustoa). Salaatissa oli vähän sama vika, se oli periaatteessa hyvää, mutta liian öljyistä. Lisäsin joukkoon tuoretta kurkkua, se paransi vähän tunnelmaa. Ja kun lopuksi siirsin salaatin kulhosta toiseen, heitin kaikkein alimmaiset, öljyisimmät kohdat pois.

Näin kummassakin reseptissä potentiaalia. Olin jo aikeissa kirjata ainakin perunasalaatin muistiin, mutta illalla tulin tosiin aatoksiin. Vierailimme ystäviemme luona, ja siellä tarjottiin kerrassaan täydellistä perunasalaattia. Mietin, että miksi siis nähdä kehittelyn vaiva, jos jostain löytyy jo valmiina konsepti, joka on huippuhyvä?

Nyt odottelen että saisin sen reseptin sähköpostiini ja pääsisin kokeilemaan. Tietysti paljon riippuu yksityiskohdista: perunalajikkeesta, oliiviöljyn merkistä ja niin edelleen. En ehkä pääse samaan lopputulokseen itse. Olen silti toiveikas: tämä resepti tulee varmasti pääsemään kansiin ja kirjoihin. Vielä kun sen pääsee tekemään uusista perunoista, niin voi nam.

Yksi Vastaus artikkeliin “Se on kerrasta poikki”

Minä vaan: 30.5.2010 kello 15:19

Saiskohan sitä reseptiä julkisesti jakoon, alkoi kiinnostaa?

Kommentoi

Heli Nieminen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimittaja ja Ruokasivun tuottaja. Ruoka on ihanaa, ja siitä kirjoittaminen mielenkiintoista. Työn suola ovat kohtaamiset alan ammattilaisten ja muiden ruuasta innostuneiden kanssa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle