Haarukassa

« Kokkausta ruåtsalaisittain | Se on kerrasta poikki »

Viinijuhlat hallissa viikonloppuna

Aihe Ei luokittelua, 20.4.2010 15:08, heli.nieminen

Tulevana perjantaina ja lauantaina Turun kauppahallissa järjestetään Aki Wahlmanin ideoimat ja isännöimät juhlat. Ensimmäistä kertaa järjestettävä iltatapahtuma tarjoilee ruokaa, viiniä ja musiikkia. Juhlien järjestämisesssä voimansa ovat yhdistäneet hallin kauppiaat, Rocca Catering ja viinien maahantuojat.

Idea kuulostaa hyvältä, onhan halli sympaattinen paikka ja keskellä kaupunkia. Lisäksi tarjolla on kaikenlaista spesiaalia, jota hallissa ei muuten ole. Tämä taas johtuu mm. siitä, ettei normaaleja tuotteita saa hallikauppiaiden tiskiltä tapahtuman aikana myydä. Lupateknisiä syitä.
Tapahtumassa on mukana 28 hallikauppiasta, he ovat valmistaneet maisteltaviksi pieniä herkkupaloja.

Kauppahallin isäntä Heikki Samsten ei halunnut vielä tänään tiistaina paljastaa, mitä tarjolla on, mutta vinkkasi sentään, että yksi niistä on viinien kanssa yhteensopivaksi suunniteltu suklaa-annos.
Juomapuolesta vastaavat viinien maahantuojat, joita on mukana 16 kappaletta. Wahlman sanoo, että paikalla oleva maahantuojien valikoima on poikkeuksellisen laaja, sillä vastaavaa tapahtumaa ei ole aiemmin Turussa järjestetty ja siksi odotukset ovat korkealla.
Juhlissa ei makseta rahalla vaan paikan päältä ostettavilla lipukkeilla. Ruokalipuke kustantaa kolme euroa, viinilipuke 1,5 euroa (sillä saa 4 cl viiniä).
Tapahtuman kävijäodotukset ovat korkealla, sillä juhliin odotetaan 3 000 osallistujaa. Luku kuulostaa aika kovalta, mutta saahan niitä tavoitteita olla. Perjantaina paikalle pamahtaa ainakin 300 kappaletta kaupungin kutsuvieraita menoa ihmettelemään.
Viinijuhlat ovat auki pe 23.4. klo 18–22, lauantaina 24.4. klo 17-21. Sisäänpääsymaksu 8 e (summasta euro menee Forum Marinumin säätiölle). Tapahtuma tarkoitettu 18 vuotta täyttäneelle, mikä tarkoittaa sitä, että lapset eivät pääse sisään edes aikuisen seurassa. Lisätietoja www.viinijaruokajuhlat.fi.

2 Vastausta artikkeliin “Viinijuhlat hallissa viikonloppuna”

Arde: 29.4.2010 kello 12:55

Turun kauppahalli on mahtava ostospaikka ja ainutlaatuinen kulttuuriympäristö, se ansaitsisi enemmänkin tällaisia tapahtumia pysyäkseen vetovoimaisena!

heli.nieminen: 3.5.2010 kello 10:25

Olen aivan samaa mieltä. Hienoa, että juhlat olivat ilmeisen onnistuneet ja kävijöitä riitti, joten tapahtuma saanee jatkoa!

Kommentoi

Heli Nieminen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimittaja ja Ruokasivun tuottaja. Ruoka on ihanaa, ja siitä kirjoittaminen mielenkiintoista. Työn suola ovat kohtaamiset alan ammattilaisten ja muiden ruuasta innostuneiden kanssa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle