Haarukassa

« Varma kevään merkki | Viinijuhlat hallissa viikonloppuna »

Kokkausta ruåtsalaisittain

Aihe Ei luokittelua, 14.4.2010 12:34, heli.nieminen

Karmean käännösnimen Arvostele mun illallinen ei pidä antaa hämätä. Liviltä arki-iltaisin tuleva kokkausohjelma, alkuperäisnimeltään Halv åtta hos mig on nimittäin ruotsalaisversio mainiosta brittiläisestä Come dine with me -ohjelmasta. Ja jopa esikuvaansa viihdyttävämpi!

Puitteet ovat nyt siis skandinaaviset, joten ruuat ovat ehkä vähän tutumpia, kodit vähemmän prameita - ja juontaja piikikkäämpi ja sarkastisempi kuin alkuperäisversiossa. Ohjelman rytmi on sama, mutta se ei haittaa, mitäpä sitä hyvää konseptia muuttamaan. Se myös koukuttaa, kun tietää aina, mitä seuraavaksi tapahtuu: nyt ne lukevat menun, nyt tuo käy kaupassa, nyt se kokkaa, sitten syödään ja lopuksi pisteet - ovatko ne tykänneet oikeasti vai sanoneet vain?

Itse ajastan aina jo sunnuntaisin koko viikon ohjelmat valmiiksi. Varsinaisesti sarja ei anna mitään omaan keittiöön, mutta miten se voi olla niin viihdyttävä muuten? Ei voi kuin hämmästellä, miten mukaan on löytynyt niin mielenkiintoisia tyyppejä. Esimerkiksi tällä viikolla kilpailijana on herttainen fiftarityttö, joka tarjosi ohjelmassa varsin epätavalliset sapuskat: ei hienoa paistia, eksoottisia raaka-aineita tai piperrystä, vaan alkuruuaksi sipsejä, pääruuaksi järjettömän kokoiset hampurilaiset ja jälkiruuaksi vaahtokarkki-keksi-jäätelö-hässäkän.

Kommentoi

Heli Nieminen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimittaja ja Ruokasivun tuottaja. Ruoka on ihanaa, ja siitä kirjoittaminen mielenkiintoista. Työn suola ovat kohtaamiset alan ammattilaisten ja muiden ruuasta innostuneiden kanssa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle