Haarukassa

« Selleriä ja palsternakkaa, ihanaa! | Ruokahuijauksia joka lähtöön »

Turkulaisia perinneherkkuja, eli siis mitä?

Aihe Ei luokittelua, 26.2.2010 10:29, heli.nieminen

Mikä on turkulaista perinneherkkua, mitä täältä kannattaa ostaa kotiinviemisiksi, jos haluaisi jotain oikein turkulaista, kyselivät helsinkiläiset kollegat minulta taannoin.

Kysymys oli aika paha, sillä en yhtäkkkiä keksinyt mitään yksittäistä, itsestään selvää tuotetta. Onhan meillä monenmoisia leipiä, munkkeja, kakkuja, mutta ei mitään sellaista “juttua” kuin vaikkapa Tampereen mustamakkara.
Ajattelin selvitellä asiaa hallissa. Kyselin Turun kauppahallin isännältä, Heikki Samstenilta, mitä mieltä hän on. Samsten listasi heti kaksi klassikkoa: hallista saatavan rusinamakkaran ja laukkamakkaran.
Asiakasmäärästä päätellen yksi hallin jonotetuimmista tuotteista on Ylhäisten kotileipomon ruisleipä, klassikko sekin.
Eedami-myymälän yrittäjä Arja Hiltunen puolestaan esitteli minulle ”legendaarisia turkulaisia leivonnaisia”. Niitä oli kolme: kellervät Rumfordin korput, runsaasti rusinoita sisältävä herkkukranssi (eli mehevä, O-kirjaimen muotoinen pullapitko) ja ns. norjalaiset eli palleroiset, kakkutaikinasta tehdyt munkit.
Mieleen jäi itämään, pitäisikö tästä tehdä juttu? Pitäisikö tästä pitää äänestys? Olisiko Turun aika saada joku nimetty, selkeä perinneherkku?

Yksi Vastaus artikkeliin “Turkulaisia perinneherkkuja, eli siis mitä?”

Arde: 29.4.2010 kello 13:09

Tannisen piparkakut ja vadelmataskut nyt ainakin!

Kommentoi

Heli Nieminen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimittaja ja Ruokasivun tuottaja. Ruoka on ihanaa, ja siitä kirjoittaminen mielenkiintoista. Työn suola ovat kohtaamiset alan ammattilaisten ja muiden ruuasta innostuneiden kanssa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle