Haarukassa

Torilla tavataan!

Kuhina Turun kauppatorilla on tiivistynyt kesää kohti. Ei ihme, sillä tori tarjoilee sesonki- ja lähiruokaa parhaimmillan. On hauska seurata, mitä uutuuksia milläkin viikolla tiskeiltä löytyy ja maistella niitä. Miten ensimmäiset kotimaiset perunat, mansikat ...

Aihe Ei luokittelua, 26.5.2010 10:08, heli.nieminen | Lisää

Oikeat mitat

Ruuanlaitossa voi säveltää miten tahtoo, mutta leivonta on tarkkaa puuhaa. Mittavirheet, summittaisuus, liian kuuma tai kylmä uuni, ja lopputulos on jotain ihan muuta kuin piti. Näin sanoo vuorollaan melkein jokainen keittiömestari ja keittokirjan kirjoittaja. ...

Aihe Ei luokittelua, 17.5.2010 10:55, heli.nieminen | Lisää

Se on kerrasta poikki

Heikkouteni ruuanlaittajana (onneksi ei ihmisenä..) on kärsimättömyys. Jos homma ei mene kerralla putkeen, antaa olla. Kokeilen paljon uusia reseptejä, mutta vain harva pääsee suosikkireseptieni muistikirjaan talteen. Suurinta osaa en tee koskaan toiste. Se on ...

Aihe Ei luokittelua, 3.5.2010 10:24, heli.nieminen | Lisää

Viinijuhlat hallissa viikonloppuna

Tulevana perjantaina ja lauantaina Turun kauppahallissa järjestetään Aki Wahlmanin ideoimat ja isännöimät juhlat. Ensimmäistä kertaa järjestettävä iltatapahtuma tarjoilee ruokaa, viiniä ja musiikkia. Juhlien järjestämisesssä voimansa ovat yhdistäneet hallin kauppiaat, Rocca Catering ja viinien maahantuojat. Idea ...

Aihe Ei luokittelua, 20.4.2010 15:08, heli.nieminen | Lisää

Kokkausta ruåtsalaisittain

Karmean käännösnimen Arvostele mun illallinen ei pidä antaa hämätä. Liviltä arki-iltaisin tuleva kokkausohjelma, alkuperäisnimeltään Halv åtta hos mig on nimittäin ruotsalaisversio mainiosta brittiläisestä Come dine with me -ohjelmasta. Ja jopa esikuvaansa viihdyttävämpi! Puitteet ovat ...

Aihe Ei luokittelua, 14.4.2010 12:34, heli.nieminen | Lisää

Varma kevään merkki

Turkulaisittain odotettu, samalla varma kevään merkki on Sorrin ja Lindrothin salaattikojujen ilmaantuminen Kauppatorille. Sorrin (jonka kojun kyljessä näytti olevan iso teksti) bongasin jo viikon alussa ja vieressä oli raidallinen koju, eli myös Lindroth ...

Aihe Ei luokittelua, 8.4.2010 13:19, heli.nieminen | Lisää

Kokkausta sokkona

Eilen torstaina alkoi kovasti etukäteen rummutettu ja mainostettu Sokkokokki. Pikagallupin mukaan se tuntui jakaneen mielipiteitä kovasti: toisia jo pelkät mainokset ärsyttivät niin että koko ohjelma jäi katsomatta, toiset olivat nauraneet kippurassa sen äärellä. ...

Aihe Ei luokittelua, 12.3.2010 15:37, heli.nieminen | Lisää

Mahdoton kasvistehtävä?

Päivässä tulisi syödä puoli kiloa kasviksia. Ei siis pelkkää vihreää salaattia, vaan vihanneksia, hedelmiä ja marjoja yhteensä. Kaikki lasketaan, myös kalakeitossa olevat porkkanan ja sellerinpalat, lihapadan kasvikset ja marjakeitto. Mutta ei perunoita. Äkkiseltään puolen kilon ...

Aihe Ei luokittelua, 10.3.2010 12:00, heli.nieminen | Lisää

Ruokahuijauksia joka lähtöön

Kenkäplankkia oliiveihin, tavallista öljyä extra virgin oil -pulloihin ja niin edelleen. Ruokahuijaukset olivat teemana viime viikon lopulla pidetyssä kahdeksannessa pohjoismaisessa elintarvikevalvontakonferenssissa Reykjavikissä, Islannissa. Ruokatiedon välittämässä uutisessa Islannin teollisuusliiton SI:n edustaja Ragnheiður Héðinsdóttir kertoi esimerkkejä eri ...

Aihe Ei luokittelua, 1.3.2010 10:49, heli.nieminen | Lisää

Turkulaisia perinneherkkuja, eli siis mitä?

Mikä on turkulaista perinneherkkua, mitä täältä kannattaa ostaa kotiinviemisiksi, jos haluaisi jotain oikein turkulaista, kyselivät helsinkiläiset kollegat minulta taannoin. Kysymys oli aika paha, sillä en yhtäkkkiä keksinyt mitään yksittäistä, itsestään selvää tuotetta. Onhan meillä ...

Aihe Ei luokittelua, 26.2.2010 10:29, heli.nieminen | Lisää

Heli Nieminen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien toimittaja ja Ruokasivun tuottaja. Ruoka on ihanaa, ja siitä kirjoittaminen mielenkiintoista. Työn suola ovat kohtaamiset alan ammattilaisten ja muiden ruuasta innostuneiden kanssa.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle