Formulablogi

Arkisto vuodelle 2013

« Edelliset |

Halki, poikki ja pinoon

26.11.2013 15:22, heikki.kulta

Taas on yksi maratonmaisen pitkä F1-kausi paketissa. Kirjoitan tätä blogia ihan kuin maratontunnelmissakin lennolla Sao Paulosta Pariisiin. Aiheeksi otin – totta kai – kauden kohokohdan valkkaamisen.
 
Näin pitkällä lennolla ymmärtää yhä paremmin Maikkarin kommentaattorina viimeisen kisansa tehneen Mika Salon lonkalta heittämän vastauksen kysymykseeni kauden kohokohdasta.
 
’’Kun paluulento täältä laskeutuu ja olen kotona’’, Salo kuittasi.
 
Toki löysimme nopeasti yhteisen [...]

Aihe F1 | 9 Kommenttia »

Palkaton soturi

4.11.2013 22:49, heikki.kulta

Kirjoitan tätä odottaessani kotilentoa Dubain kentällä. Aihe on itsestään selvä, kun Abu Dhabin viikonlopun jälkeen on puhuttu Kimi Räikkösen kisanäkymistä loppukaudelle niin, että Yas Marinan varikolla kiviseinät vieläkin kaikuvat niiden keskustelujen tiimoilta.
 
Näin STT.n välittämän jutun, kuinka Lotuksen uudet omistajat pistävät tuulemaan kuskimarkkinoilla ja ovat käskeneet Eric Boullierin pestaamaan Nico Hülkenbergin tiimiin ensi kaudeksi.
 
Mutta ainakaan Kimi [...]

Aihe F1 | 18 Kommenttia »

Varo Schumi!

28.10.2013 8:57, heikki.kulta

Oikea vastaus edellisen blogin esittämään kysymykseen oli sitten Intia. Loppupeleissä oli aika helposti ennustettavissa, että mestaruus ratkeaa siellä, kun Sebastian Vettel venyi elämänsä voittoputkeen, eikä se tunnu pysähtyvänkään enää tällä kaudella – kuin korkeintaan jostain vahingosta.
 
Voisimme jatkaa uutena aiheena vaikka Lotuksen muuttuneeseen kuskipolitiikkaan, miten varikon rennoimman ilmeen omanneesta ’lintukodosta’ on tullut miinakentän kaltainen räjähdysherkkä pesäke, [...]

Aihe F1 | 13 Kommenttia »

Intia vai Abu Dhabi?

25.9.2013 10:41, heikki.kulta

Yö on jo pitkällä Singaporessa. Viimeiset toimittajat takovat vielä viimeisimpiä juttuja maailmalle upean Grand Prix -iltakisan jälkeen. Turva-autotilanteen jälkeen kisa oli yhtä taistelua radalla – paitsi kärkipaikasta.
 
Kun jäljellä on vielä kuusi GP-viikonloppua, kyselin kollegoilta tällä kertaa ennusteita, miten kausi huipentuu.
 
Yksimielisyys vallitsee siitä, ettei Sebastian Vettel voi hävitä neljättä perättäistä maailmanmestaruuttaan enää kuin jollain ikävällä onnettomuudella [...]

Aihe F1 | 9 Kommenttia »

Myrskyinen vesilasi

21.9.2013 11:49, heikki.kulta

Kun Kimi Räikkönen oli sopinut siirrostaan Ferrarille vuodeksi 2007, hän karkoitti Michael Schumacherin ulos Maranellosta. Kun Kimi nyt palaa ensi vuodeksi takaisin Ferrarille, joukko varikkoväestä tuntuu uskovan, että tällä kertaa hän karkoittaisi Fernando Alonson ulos Maranellosta.
 
Singaporen kosteaa kuumuutta huokuvalla varikolla useat toimittajat spekuloivat ihohuokoset hikeä valuen, mitä Alonso tekee.
 
Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier vakuutti, että jos [...]

Aihe F1 | 5 Kommenttia »

Dynamiittia Maranelloon

13.9.2013 15:14, heikki.kulta

Kun edellinen blogikirjoitus oli – ja on – niin ajankohtainen edelleen, en ole kiirehtinyt tekemään uuttakaan. Nyt sain kiinni kuitenkin niin Fernando Alonson kuin Kimi Räikkösen kanssa samassa tiimissä työskenneen kuljettajan, ja siten kenties samaan aiheeseen löytyy uusikin näkökulma.
 
Kun TS:n palstoilla jo molempien tallipäällikkönä työskennyt Martin Whitmarsh ja viimeksi Bild-lehdessä Michael Schumacher ennustavat hyvinkin räjähdysherkkää [...]

Aihe F1 | 15 Kommenttia »

Fernando ja Kimi?

27.8.2013 12:39, heikki.kulta

Meillä oli kummallakin huono viikonloppu Belgiassa Kimi Räikkösen kanssa. Näin toimittajalle oli kova takaisku, kun Span lehdistöhuoneesta laajakaistalla ei pystynyt lähettämään juttuja kotitoimituksen tietokoneelle kuin sähköpostitse. Siten nettiuutisointi kävi tavallista hitaammin.
 
Kimillä taas meni ensin aika-ajo pieleen, ja sitten hän keskeytti ensi kerran Lotus-urallaan. Kimi missasi aika-ajossa ylimääräisen kierroksen kolmella sekunnilla, mutta kilpainsinööri Mark Slade paljasti [...]

Aihe F1 | 35 Kommenttia »

Spekulaatiot uusiksi

19.8.2013 17:55, heikki.kulta

Lomani on takana – ja edessä on jännittävä F1-syksy. Tuon tuosta juttelin tässä tauollakin varikoilta tuttujen toimittajakaverien kanssa, kun Kimi Räikkösestä pyörii maailmalla huhu jos toinenkin.
 
Itse uskoin vahvasti siihen, että pitkällä kaavalla Räikkönen lopulta olisi päätynyt ensi kaudeksi Red Bullille. Kun näin heti kättelyssä sain vahvistuksen, ettei niin käykään, täytyy alkaa rakentaa kaikki spekulaatiotkin uudelle [...]

Aihe F1 | 36 Kommenttia »

Kauden paras kisa?

8.7.2013 22:25, heikki.kulta

F1-kausi ohittaa puolimatkan krouvinsa Unkarissa. Nyt Saksan Grand Prix’in jälkeen olikin sopiva hetki summata kauden ensimmäistä puolikasta.
 
Lähdin Nürburgringin varikkovilinään Sebastian Vettelin voittoon päättyneen taiston tauottua  tenttaamaan tuttuja, mikä heidän mielestään on kauden toistaiseksi paras kisa.
 
Aloitetaan Lotuksen edustustilojen portailta, missä tallin omistaja Gerald Lopez istuu toimittajien keskellä leveä hymy huulillaan kauden toisen tuplapodiumin jälkeen.
 
Mikä on sinusta [...]

Aihe F1 | 7 Kommenttia »

Kimin valinta?

1.7.2013 10:10, heikki.kulta

Vaikka F1-maailma sai uutta kohistavaa Silverstonen rengashävityksestä, pinnan alla kytee kuitenkin päällimmäisenä jännitys Kimi Räikkösen ratkaisuista ensi kaudeksi.
 
Käytin viikonlopun hyväkseni tekemällä tiedusteluja, millaisia neuvoja valitut asiantuntijat antaisivat Räikköselle hänen miettiessään, ajaisiko 2014 Lotuksella vai Red Bullilla.
 
Suoranaisia neuvoja ei kukaan lähtenyt antamaan, kun jokainen toki tietää, ettei Kimi niitä tarvitse, eikä ainakaan kuuntelisi.
 
Sinänsä oli mukava huomata, [...]

Aihe F1 | 14 Kommenttia »

« Edelliset |

Arkisto

  • Vuosi arkisto

Heikki Kulta

  • Heikki Kulta on TS:n formulatoimittaja, joka kirjoitti ensimmäisen F1-juttunsa 1978 ja on tehnyt juttuja ja haastatteluja Suomen kaikista F1-kuljettajista Leo Kinnusesta Valtteri Bottakseen. Hän on raportoinut paikan päältä liki 300 Grand Prix -kisaa mm. Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen ratkaisevat mestaruuskisoista. Ensimmäisen kerran Kulta toimi varikolla median edustajana San Marinon GP-kisassa Imolassa 1983.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle