Extreme

« Helppoja hemmotteluvinkkejä | 10 yötä jouluun »

Joulu(naika), loisteesi suo

Aihe Uncategorized, 8.12.2018 0:03, Anni Saari

Muistan, kun lapsena odotin jouluaattoa kuin kuuta nousevaa. Joka vuosi petyin, kuinka nopeasti päivä olikaan ohi. Nykyään en enää odota yksittäistä päivää tohkeissani, vaan muutama kuukausi ennen joulua on mielestäni vuoden parasta aikaa. Rakastan joulun odotusta.

Odotus on minun kokemuksieni mukaan yksi elämän kantavista voimista. Odotamme jatkuvasti jotakin, kuten esimerkiksi merkkipäiviä, lomaa taikka palkkapäivää. Odotuksen siivellä aika tuntuu kuluvan huomattavan nopeasti. Mikäli elämässä ei ole mitään odotettavaa, alkaa se tuntua nopeasti melko tasapaksulta. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta noh, näin se nyt vain on.

On ihanaa, kun saa luvan kanssa laittaa tunnelmavaloja palamaan. Kaiken tilpehöörin voi perustella loka-tammikuussa joululla. Vaikka pyrinkin elämään ekologisesti turhia kuluttamatta, tuntuu aina mukavalta kun voi kaivaa sen kynttelikön sängyn alta somistamaan kotia.

Joulun odotuksen pystyy jakamaan useamman ihmisen kanssa kuin varsinaisen joulun. Aaton vietän usein sukulaisten kesken, mikä on mukavaa. Yhden päivän aikana ei kuitenkaan ehdi nähdä kaikkia, joita haluaisi. On hienoa, että ennen joulua voi fiilistellä lämpöistä odotuksen tunnelmaa kaikkien rakkaidensa kanssa.

Joulun odotus tuntuu jollain tavalla rytmittävän elämääni. Odotukseni alkaa lokakuun tienoilla. Elokussa taas voi jo odottaa odottamista, ja sitä ennen odottaa odotuksen odottamista. Joku voisi ajatella, että eikö ole surullista elää vain tulevaa varten. Minusta tässä tapauksessa ei, sillä se odotus tekee juurikin tästä hetkestä varsin ihanan. Niinkuin joku viisas sanoikin: ei se päämäärä, vaan se matka.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle