Extreme

« Duurisointuja arkeen | Ympäristöahdistusta »

Elämän pieniä(?) iloja

Aihe Uncategorized, 26.10.2018 20:03, Anni Saari

Kuluva syksy on ollut minulle hyvä. Vauhdikas, mutta kuitenkin sopivan lempeä. Monet arjen pienet asiat ovat näyttäytyneet entistä valoisampina, ja pienet ilot ovat olleet vahvasti elämässäni läsnä.

Ensimmäinen on oma koti. Tämä on arjen ilo, muttei todellakaan pieni. Olen onnekas saadessani palata omaan kammiooni ilta toisensa jälkeen. Onnellisuus valtaa minut, kun suljen asuntoni oven perässäni, potkaisen kengät jalastani ja lysähdän sängylle. Kukaan ei valita, kukaan ei käske, kukaan ei keskeytä ajatuksiani. Minulla on kotonani lämmin ja hyvä olla.

Syksyn aikana olen kokenut reilusti enemmän onnistumisen kokemuksia kuin aiemmin. Kehu opettajalta, hymy ystävältä keskusteluhetken jälkeen tai onnistunut ruoka nostaa mielialaani reilusti. Pienten asioiden summan ansiosta olen tajunnut, että minähän osaan vaikka mitä!

Turku. Rakastan. Tämä ei todellakaan ole vain kesäkaupunki, vaan syksyn pimenevissä illoissa valaistu tuomiokirkko saa suupielet kääntymään väkisinkin ulospäin. En malta odottaa kävelykadulle (pian!) sytytettäviä jouluvaloja. Lisäksi Aurajoen näkeminen saa minut aina minut hieman iloisemmaksi.

Olen syksyn myötä alkanut myös panostaa enemmän harrastuksiini. Tällä hetkellä niistä minulle rakkain on kuorolaulu. Ennen olen pelännyt, että se vie liikaa aikaa opiskelultani. Mutta miksi vapaa-ajan vietto olisi yhtään vähäpätöisempi asia kuin opinnot? Arjen onnenhetkiini kuuluu se, kun onnistun laulamaan jonkin hankalan stemman oikein.

En tiedä, olivatko äsken luettelemani asiat sittenkään kovin pieniä. Joillekin ehkä, minulle ne taas kuulostavat yhtäkkiä kirjoitettuna valtavan suurilta ja ennen kaikkia järjettömän merkityksellisiltä.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle