Extreme

« Ravintoinspiraatio takaisin | Elämän pieniä(?) iloja »

Duurisointuja arkeen

Aihe Uncategorized, 19.10.2018 21:37, Henrik Uhinki

”Poikani, ennen kuin täytät kymmenen vuotta, opit soittamaan tämän riffin”. Näin isäni sanoi minulle, kun olin noin puolentoista viikon ikäinen ja auton radiosta tuli Deep Purplen Smoke on the water. Tutustumismatkani musiikin maailmaan alkoi kuitenkin jo aiemmin. Kun äitini odotti minua, hänellä oli tapana laulaa usein samaa Mozartin kappaletta.

Ikävuosina 0-8 kävin muskareissa ja soitinvalmennuksissa, joissa soitettiin rytmisoittimia, nokkahuilua ja ksylofonia. Musiikkiharrastukset jäivät kuitenkin muutamaksi vuodeksi, kun kahdeksanvuotiaana aloitin salibandyn.

Vaikka musiikki oli jäänyt harrastuksena, huomasin, että se tunki elämääni väkisin. Alakoulun viimeisinä vuosina kiinnostuin DJ-harrastuksesta. Pääsimme soittamaan kavereiden kanssa koulun diskoon. Sen jälkeen olen tykännyt tehdä omia biisejä tietokoneella. Kesällä 2017 aloin kiinnostua pianonsoitosta. Opettelin soittamaan sointumerkeistä. En ole käynyt pianotunneilla, mutta viimeisen reilun vuoden ajan olen soittanut kotona päivittäin.

Musiikkiin törmää kaikkialla: kaupoissa, erilaisissa tapahtumissa, peleissä ja mainoksissa. Musiikilla pyritään vaikuttamaan esimerkiksi tunnelmaan tai ihmisen ostokäyttäytymiseen. Musiikin voi olla joskus myös häiritsevää, jos esimerkiksi ravintolassa yrittää samalla jutella kaverin kanssa.

Kuuntelen musiikkia paljon niin radiosta, levyiltä kuin soittolistoilta. Erilaisiin tilanteisiin sopii erilainen musiikki, ja musiikkimakuni onkin monipuolinen. Ennen treenejä tai ottelua kuuntelen energisoivaa musiikkia, usein rockia. Kirjoittaessanikin kuuntelen musiikkia lähes aina, myös juuri nyt. Minulla on myös ollut tapana koota vuoden aikana eniten kuuntelemani ja mielestäni parhaat kappaleet ”vuoden biisilistalle”.

Musiikki on läsnä päivittäin eri tilanteissa. Musiikin avulla voi keskittyä, rentoutua, pitää hauskaa ja saada elämyksiä. On vaikea kuvitella elämää ilman musiikkia.

“Thank you for the music!” -Abba

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle